Skip to Content

MoneyTotem

— търгувайте умно и спечелете
MoneyTotem е независима общност от финансови търговци, където всеки може да научи за света на бинарните опции, да намери надеждна брокерска компания и да изработи печеливша стратегия за търговия, за да започне да печели онлайн.
1
Binatex
4.55 / 5.0
24,073
трейдъра
2
Plus500
4.55 / 5.0
24,290
трейдъра
3
eToro
4.55 / 5.0
24,997
трейдъра

Какво представляват бинарните опции?

Бинарните опции, известни още като дигитални опции, се превърнаха напоследък в един от най-популярните инструменти за търговия. Всяка опция е свързана с определен актив, т.е. акция, индекс, валутна двойка или основна цена на продукт. Печалбата или загубата от всяка опция се определя от колебанията в цената на актива, който е свързан с нея. Бинарните опции имат предварително определен срок на съществуване, който може да бъде един час, 15 минути или дори само 60 секунди след времето на покупката. Разликата в цената на актива между момента на влизане и излизане ще определи дали сделката е успешна или не.

70-95% печалба от сделки

Бинарните опции могат да предложат една от най-високите възвръщаемости от сделки сред съществуващите финансови инструменти. Високата рентабилност означава, че дори само една успешна сделка може да Ви помогне да увеличите значително първоначалната си инвестиция. Това помага и за защита на Вашия капитал. Колкото по-висока е рентабилността от всяка отделна сделка, толкова повече шансове имате да реализирате печалба от поредица от сделки. Трябва обаче да имате предвид, че рентабилността на сделката е пропорционална на нивото на риска ѝ. Това означава, че ако приемем, че всички останали неща са еднакви, договор за опция с относително ниска доходност също ще означава и по-голяма вероятност за печелившо движение на базовия актив.

Доходи и от растящи, и от падащи пазари

Бинарните опции са известни като много гъвкав финансов инструмент, тъй като те позволяват да се реализира печалба както от увеличението, така и от намаляването на цените на базовия актив. Посоката на опцията се избира предварително – в същото време, в което се влиза в сделката. Възможностите за намаляване на цената на базовия актив (така наречените „къси опции“) ще Ви позволят да реализирате печалба на така наречения „мечи пазар“, т.е. когато цените падат, което е плюс на бинарните опции в сравнение с традиционните инструменти за търговия (като например акциите). Следователно при комбиниране на бинарните опции и с намаляване, и с повишаване на цените на базовите активи, човек може да очаква много по-стабилен статус на сметката си за търгуване без значение каква е пазарната ситуация.

Възможност за търгуване 24/7

Успоредно с валутните пазари, бинарните опции също осигуряват 24-часови възможности за търговия, като по този начин разширяват обхвата на потенциално благоприятните пазарни условия, от които да се възползва трейдърът. Това също означава, че търговията с опции може лесно да се комбинира с работа на пълно работно време и други дейности, като така човек си помага с допълнителен доход и стабилизира финансовата си независимост. Важно е да се отбележи, обаче, че възможностите за търговия 24 часа в денонощието 7 дни в седмицата са само за такива базови активи, които се предлагат нон стоп, т.е. валутни двойки и договори за стоки.

Малки минимални депозити (започващи от 1$)

Бинарните опции Ви позволяват да практикувате Вашите умения за търгуване с много малки суми, с които да започнете – малък брой брокери на бинарни опции биха позволили минимален депозит от 5$ и дори 1$. Това е особено полезно за тези, които са нови в тази търговия и биха искали да избягват да рискуват големи суми като същевременно придобиват основни търговски умения. След завършите първоначалното си обучение и се почувствате по-уверени, можете да се обърнете към брокер, който предлага по-професионални инструменти за търговия, но в същото време изисква и по-високи депозити.

Възможните загуби и печалби са предварително фиксирани

Едно от основните предимства на бинарните опции е, че евентуалните печалби и загуби от всяка сделка са предварително известни, което позволява по-добро и по-точно управление на риска при търгуването. Това, следователно, прави управлението на парите (контрола над състоянието на статуса на дадена сметка в активната търговия на финансови инструменти) значително по-опростено. С други думи, достъпът до точна информация относно двата възможни изхода преди да стъпите на пазара, ще Ви позволи по-добре да изберете оптималната сума, която сте готови да инвестирате във всяка сделка.

Без плаващи спредове или скрити такси

Бинарните опции имат още една специфична характеристика: пълна прозрачност на ценообразуването при всяка отделна сделка. Това означава, че когато човек търгува, не е необходимо да проследява непрекъснато променящите се спредове (разликата между курс купува и курс продава) и в резултат на това може да се съсредоточи върху по-важните неща, например определяне движението на цената на базовия актив. Основният източник на доходи за брокерите на бинарни опции се състои в разликата между прогнозната загуба и очакваната печалба. Както беше споменато по-горе, тази информация е предварително достъпна за трейдъра; освен това от него не се изисква да плаща допълнителна комисиона или скрити такси по транзакции.

Коментари: 2

 1. avatar
  Гриша
  28/09/2019

  Най-надеждният за работа, сега смятам брокера ExpertOption
  Според мен работата с него наистина е много удобна и печеливша.

 2. avatar
  Одинцов Данила
  29/09/2019

  Платформата Expertoption вече е една от най-добрите за мен, вече опитах много опции, но тук е най-удобно да търгувате

Остави коментар