Skip to Content

Binatex – Преглед на Брокера и Отзиви на Трейдърите

4.6 / 5

Брокерската компания Binatex е основана през 2015 г. и успява да привлече вниманието на трейдърите много бързо. Само за две години работа брокерът получава 6 интернационални награди за своя удобен за потребителя интерфейс, възможности на платформата за търговия, клиентската поддръжка и кративния си подход.

1. Обща Информация

Уебсайтът на Binatex е преведен на 15 езика, а брокерът се фокусиран към трейдъри от различни държави. Освен това компанията има свертификат за съответствие от FMRRC (детайлната информация е на разположение на официалната уебстраница на регулаторния орган). Въпреки всичко брокерът е положил много усилия да се открои сред останалата конкуренция и да предостави наистина висококачествено обслужване на своите клиенти. Нека сега се запознаем с особеностите на Binatex.

2. Плюсове и Минуси на Binatex

Малък минимален депозит: достатъчно е да направите депозит от 10$, за да започнете да търгувате с брокерската платформа. В такъв случай сумата на минималната транзакция ще е 1$.

Демо сметка: незабавно след регистрация клиентите получават виртуална сметка с 1000$, която им позволява да тестват възможностите на платформата и да се запознаят с интерефейса ѝ.

Регулация от FMRRC: както вече споменахме по-горе, Binatex има лиценз от Центъра за Регулиране на Отношенията на Финансовите Пазари (FMRRC). Тази стъпка гарантира честността и справедливостта на посредника при извършване на сделки с клиенти.

Връщане на суми по губещи сделки: Binatex е единственият брокер на пазара, който връща суми от всяка губеща сделка без никакви задължения от страна на клиента.

Система на няколко нива: там нивото на трейдъра нараства с размера на завършените транзакции, като се започне от ниво 1 и се стигне до ниво 10. Колкото по-високо е нивото – толкова повече възможности има трейдърът: например, на най-високото ниво връщаемостта от всяка сделка на загуба е 10%, а всички материали в раздела за обучение са достъпни и под формата на видео, и в текстов формат.

Удобни статистики: брокерът е положил сериозни усилия в организирането на раздел със статистика - информацията за транзакциите е представена по сравнително удобен и ясен начин, който позволява използването на раздела като пълнофункционален дневник за анализ на рентабилността на сделките и идентифициране на възможни грешки и области за подобрение.

Денонощна поддръжка: можете да задавате въпроси по всяко време на деня, посредством чата на живо на уебсайта на брокера, по телефона или по електронната поща.

Бонус за добре дошли: всеки нов клиент има възможност да получи 100% бонус за добре дошли при първо депозиране. Заслужава си да се отбележи, че сумата на бонусите не може да бъде изтеглена и може да бъде използвана само като допълнителен капитал за търгуване за по-висока рентабилност.

Малък брой на активите: Към момента клиентите имат достъп до малко над 20 търгуеми актива, което е значително по-малко в сравнение с другите водещи брокери.

3. Базови Активи

Клиените на Binatex могат да търгуват с валутни двойки, акции на компании (Google, Facebook, Apple, Starbucks и др.), както и със стоки като нефт и злато. Въпреки че броят на активите е по-малък в сравнение с други подобни платформи за търговия, компанията е заявила своите планове за значително увеличаване на разнообразието от търгуеми активи през следващите месеци.

4. Платформа за Търговия

Екипът на Binatex е предпочел да поеме по по-малко вървян път и не е използвал съществуващи готови решения, а е разработил своя вътрешна платформа за търговия. С помощта на специален информатор в режим на реално време можете да наблюдавате броя на активните трейдъри и отворените позиции. Възможно е да отваряте нови табове с прозорци с графики, а самите графики могат да се изобразяват в линеен формат или като „японски свещи”. Котировките се предоставят от Bloomberg, така че няма нужда да се притеснявате, че пазарните данни са неточни или фалшифицирани. Трябва също така да се отбележи, че има специализирани раздели с трейдинг сигнали, икономически календар, обучителни видеа и рейтинг на най-добрите търговци в дъното на екрана на платформата. Тези елементи могат да бъдат премахнати или добавяни според предпочитанията на търговеца.

Що се отнася до видовете договори за опции, в момента няма разнообразие, тъй като единственият възможен вариант е класическият "Нагоре/Надолу" с възможни срокове на изтичане, вариращи между 1 минута и 24 часа.

5. Депозити и Тегления

За да си отворите демо сметка в Binatex, е достатъчно да въведете имейла в съответния формуляр на официалния сайт, който ще Ви даде достъп до лична среда за търгуване с 1000 USD с котировки в реално време. Достатъчно е да направите депозит от поне 10 USD/10 EUR в реална сметка и това ще Ви даде пълен достъп до всички функции на платформата. Депозитите могат да бъдат направени чрез кредитни карти Visa, MasterCard или различни електронни платежни системи. Както беше споменато по-горе, клиентите имат право на бонус за първи депозит до 100% от депозираната сума.

Важно е да имате предвид, че тегленията в Binatex се извършват със същото платежно средство, с което е направен и депозита. Заявките се обработват в рамките на 1-3 работни дни на принципа „първи дошъл – първи обслужен”. Има таван на заявките за теглене на месец в зависимост от нивото на трейдъра (вижте по-горе); тази информация може да бъде намерена в личния акаунт на всеки клиент на платформата.

Поради факта, че Binatex е регулиран брокер, той изисква от трейдърите си копия на документите им за самоличност за целите на сигурността и борбата с прането на пари преди търговците да направят депозит или да изтеглят средствата си; в случай на проблеми с този процес винаги можете да се свържете с Вашия личен назначен акаунт мениджър.

6. Обучение на Трейдъра

Брокерът е подготвил подобаваща тренировъчна база както за начинаещи, така и за професионалисти. Съответният раздел на уебсайта на Binatex съдържа десетки статии и видео уроци на различни теми, отнасящи се до технически и фундаментални анализи. Например, експертите на компанията показват как да се прави разграничение между различните модели на диаграмите, как да се използват индикаторите и как да се анализира процеса на търгуване. Трейдърите могат да отключват все повече и по-задълбочени и богати на информация материали с увеличаване на обема си на търговия въз основа на точковата система, посочена по-горе.

7. Да Търгувам ли с Binatex?

Въпреки сравнително скорошното си навлизане на пазара, Binatex се е доказал като надежден партньор за трейдъри от всяко ниво на компетентност. Работата по тяхната платформа за търговия позволява да забравяме съществуването на съзнателни пречки, създавани от някои други брокери; благодарение на това клиентите на Binatex са в състояние напълно да се потопят в процеса на търговия, бидейки сигурни, че резултатът от всяка сделка няма да бъде повлиян от манипулации с ценовите нива.

Мнозина твърдят, че Binatex може да се счита като гейм чейджър в света на бинарните опции: историята на брокера показва, че работата му може да бъде подобрена, а услугите му да станат още по-достъпни за все повече трейдъри.

Започнете да търгувате ›

Отзиви за Binatex

Кoментари за Binatex
( 28 )
Оценка от потребителя: 4.4 / 5

Коментари: 28

 1. avatar
  Красимир
  26/12/2017

  Когато започнах да търгувам, имаше проблеми с оторизацията, много често не можех да отида на сайта. Добре е, че техническата поддръжка не мълчеше и всеки път ми помагаше с влизането. Бих сменил брокера отдавна, но проблемите с влизането са приемлива тежест в сравнение с предимствата, които има този брокер. И сървърите скоро започнаха да работят стабилно, така че засега Бинатекс за мен е – идеалният избор.

 2. avatar
  georgi
  29/12/2017

  искат документ за самоличност, после снимка с документ за самоличност, изпращаш им и въпреки това сумата която си спечелил и искаш да изтеглиш, след като си я заявил за теглене, си остава в процес за дълго време, без да ти дават никакви обяснения. А в програмните им правила пише, че до 3 дни се обработва, вече минаха почти 3 седмици, откакто съм заявил превод, няма никакъв отговор……стои си в процес….

 3. avatar
  Христин
  11/01/2018

  Как мога да изтегля тези средства трябва да изчакам 3 дни ли?

 4. avatar
  Hristo Angelov
  30/01/2018

  Какво става незнам но май спечелих 1000долара.

 5. avatar
  Kristian
  02/02/2018

  Опитах да работя с голям брой брокери и накрая избрах Бинатекс … това всичко е, защото когато имах някакви проблеми с тегленето – екипът за поддръжка на Бинатекс се свърза с мен след няколко часа и ми помогна.

 6. avatar
  Nickol
  12/02/2018

  Привлекателен интерфейс, малък депозит, добра техническа поддръжка (ако се съди по други отзиви). Мислех, че съм един много добър брокер и отидох да търгувам. Сега имам добра заплата благодарение на него. Вярно, че заради играта на демо сметка дълго време губех пари в реалната търговия, мисля, че демо сметката при тях специално е така устроена, въпреки че това е проблем на всички брокери.

 7. avatar
  Zurab
  26/02/2018

  Не виждам особена разлика между търговията при всички тези брокери. С нищо толкова не се различават един от друг. Използвам Бинатекс заради доста бързото изтегляне на средствата и плащането на комисионната от тяхна страна.

 8. avatar
  Robert
  05/03/2018

  Нямам никакви проблеми с брокера. Наблюдавах предимствата и недостатъците на платформата през цялото време, когато я използвах. Е, що се отнася до недостатъците, нямам възможност да изтегля средствата си с MasterCard, което въобще не ми харесва. Освен това нямам други проблеми. Предимствата са доста: има кешбек, няма нужда да плащам комисионни, мога да изтегля парите си бързо. Препоръчвам на всеки, който иска да изкара пари с бинарни опции.

  • avatar
   Тереза
   24/06/2018

   Здравейте,бихте ли ми обеснили как да изтегля парите,защото им пращам на мейла личните си данни на снимка и пак нищо не става?

 9. avatar
  Timur
  12/03/2018

  Наистина добър брокер! Търгувам с Binatex вече от една година. Имах наистина доста проблеми: най-вече технически – не можех да вляза в акаунта си доста време. Обаче от Binatex оправиха проблема. Сега платформата е почти перфектна. Трудно ми беше да започна да търгувам на сайта им, тъй като нямах представа от по-голямата част от търговските условия, но намерих няколко клипа на сайта им които бяха много полезни. Правя доста повече пари, отколкото в началото, а пък и опита ми вече е повечко. Нямам намерение да се премествам на друг брокер и се надявам Binatex да продължават в същия дух, за да мога още години да търгувам на тяхната платформа!

 10. avatar
  Десислава
  15/03/2018

  ако вложа да кажем 10 долара, трябва ли да ги удвоя и с колко , за да си изтегля спечелените пари ? щом не става с мастъркард , по какъв начин теглите вие ?

 11. avatar
  Десислава
  15/03/2018

  много негативни коментари има, прочетох доста инфо и не знам на кого да се доверя 🙂 има и доста добри ,което не знам дали да не подложа на съмнение 🙂

 12. avatar
  Златин златев
  15/03/2018

  Преди няколко дни депозирах!Още чакам бонуса си!А пише че до 24 часа ще го получа!Още никой не ми е обяснил нещо!

 13. avatar
  Силвия
  16/03/2018

  Хора знаете ли до колко време се изтеглят парите от реалната сметка в Binatex и се прехвърлят в банковата ми сметка

  • avatar
   Велислав
   19/03/2018

   Теглене-В рамките на 3 работни дни ,ако няма съмнение в придобития приход на клиента . Профила на потребителя ,също трябва да е верифициран с необходимите документи ,който изисква брокера .

 14. avatar
  Павлина атанасова
  24/04/2018

  Мойта карта е на VPeiставали превеждането

 15. avatar
  Павлина атанасова
  24/04/2018

  И демо сметката реална лие

 16. avatar
  Мима Петрова
  30/08/2018

  Кой е кода за потвърждение преди стартиране на платформата

 17. avatar
  Kurti vasilev
  19/10/2018

  Kakvi dokumenti triabva da imam
  Kak se tegliat pari eventualno

 18. avatar
  Ваня
  21/10/2018

  Здравейте, защо никъде не виждам 10 долара, минимума е 50€????

  • avatar
   Коев
   02/09/2019

   Минимума за внасяне е 10е или 10д.Трябва да Нправиш търговски оборот и след това можеш да теглиш.

 19. avatar
  Stanislava
  20/12/2018

  Dano da sam kasmetliika srehtu praznicite

 20. avatar
  Нина
  18/07/2019

  Опитах да се регистрирам, но не успях, пише ми грешен имейл, а той не е грешен.Как да се регистрирам?

  • avatar
   Kalina Milosheva
   28/10/2019

   Как да депозирам парите. Колко пари трябва да депозирам първия път

   • avatar
    Стефан
    27/02/2020

    Здравейте може да вкарате колкото пиши на платформата на бинатекс след това играете ,има бонос оборот,има кешбек,но трябва да играете,трябва да мислите ,и всичко може да стане реалност каквото мислите.Измама няма трябва да мислите .Бинатекс е най добрата платформа има всичко но човек трябва да мисли.Поздрави Коев.

 21. avatar
  Георгиева
  10/08/2020

  Здравейте,
  От наяколко различни устройства се опитвам да депозирам сума от примерно 50Euro, но не ме допуска да довърша захранването, постоянно ме връща в началната страница със сумите и нищо повече.
  Опитах и с олекотен варуант към страницата, и пак нищо.
  Може ли за помощ?
  Благофаря!

  5/5

 22. avatar
  Денис
  09/09/2020

  Защо не ми позволява да влезна в сайта

  5/5

Остави коментар

Binatex – Преглед на Брокера и Отзиви на Трейдърите

Към сайта