Skip to Content

Plus500 България: Преглед и Отзиви на Трейдъри 2024

4.6 / 5
Към сайта
79% от CFD сметките на дребно губят пари

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА РИСК: 79% от сметките за инвеститори на дребно губят пари при търговия с CFD с този доставчик. Трябва да помислите дали можете да си позволите да поемете високия риск да загубите парите си.

Създадена през 2008 г., Plus500 е платформа за търгуване на договори за разлика (CFDs), която е собственост на Plus500 Ltd, дружество, листвано на Лондонската фондова борса. Основните операции и главен офис на компанията се намират в Хайфа, Израел, като дъщерните дружества оперират в Австралия, Кипър и Великобритания. Основана от Гал Хабер/Gal Haber/, Алон Гонен/Alon Gonen/, Елад Бен-Ижак/Elad Ben-Izhak/, Шломи Вайзман/Shlomi Weizmann/, Омер Еларази/Omer Elazari/ и Шимон Софер/Shimon Sofer/ от Техническия технологичен институт, платформата за търговия на Plus500 позволява на трейдърите да търгуват с договори за разлика с над 2000 различни финансови инструмента като валута, стоки, акции , борсово търгувани фондове, индекси, пазари на опции, без да се налага да инвестират в базисния инструмент.

1. Обща Информация

Марката Plus500 е собственост на дружество, притежавано от листвана в AIM компания, наречена Plus500 Ltd, която извършва операции чрез 3 основни дъщерни дружества. Plus500 UK Ltd е упълномощена и регулирана от Комисията за финансов контрол на Великобритания /FCA/ (FRF 509909).

Plus500CY LTD е упълномощена и регулирана от Комисията за ценните книжа и фондовите борси в Кипър (Лиценз № 250/14).
Plus500 AU Pty Ltd, ACN 153 301 681, AFSL # 417727, издадена от Австралийската комисия за ценни книжа и инвестиции, е упълномощена да издава тези продукти на австралийски граждани.

Лицензът за издаване на деривати в Нова Зеландия, FSP #. 486026 ни разрешава да издаваме тези продукти на жителите на Нова Зеландия. Plus500 AU Pty Ltd. също е оторизиран Доставчик на Финансови Услуги в Южна Африка, FSP 47546.

В Израел Plus500IL Ltd се регулира от Израелската комисия за ценни книжа.

2. Предимства и Недостатъци

Регулиран в множество юрисдикции: С регулация по цялото кълбо трейдърите от почти всяко кътче могат да ползват услугите на този брокер.

Богат избор от търгуеми активи: Брокерът предлага търгуване с договори за разлика с над 2000 актива - форекс, акции, стоки, индекси.

Безплатна демо дметка: Неограничена демо сметка за трейдъри, които искат да тестват продукта преди да се ангажират с реални средства.

Малки спредове: Едни от най-малките съществуващи спредове.

Няма избор на сметки за търгуване: Има само един вид сметка за търговия, която се предлага на всички. Това може да не е удобно за по-напредналите търговци, които се нуждаят от различни функции от новаците трейдъри.

Не се поддържа автоматизирана търговия: За така добре развита фирма е малко странно, че още не предлага автоматизирана търговия, но може би това ще се промени в бъдещето.

3. Условия за Търгуване

Що се отнася до условията за търговия в Plus500, брокерът прилага само няколко комисионни. От търговците се изисква да платят малък спред в БИД и АСК цената. Спредовете че Plus500 налага на търговците могат да бъдат фиксирани или динамични. Минималният спред за бенчмарк EUR/USD е динамичен. Спредът за GBP/USD е по-висок, докато типичният спред за USD/JPY е динамичен. Като цяло спредовете на Plus500 са сравнително конкурентни. Има такса за овърнайт финансиране, такса за конвертиране на валута, гарантирана стоп поръчка и такса за неактивност. Повече информация можете да намерите на сайта на Брокерите.

4. Базови Активи

Както вече споменахме по-рано, Plus500 предлага CFD за повече от 2000 различни видове инструменти, които са твърде много, които са твърде многобройни, за да бъдат изброени тук. Независимо от това, обхванатите пазари включват акции, борсово търгувани фондове, валутни двойки, пазарни индекси, стоки и опции. В зависимост от търгувания актив ливъриджът може да достигне 1:30.

5. Платформа за Търговия

Платформата за търговия, която Plus500 използва, е собствената й платформа. Тя се предлага в 3 основни версии, десктоп версия, уеб-базирана версия и мобилна оптимизирана версия. И въпреки че не може да се отрече, че повечето брокери също предлагат на своите трейдъри подобни избори на платформа за търговия, Plus500 се различават в един важен аспект. Всички техни платформи за търговия работят безпроблемно и трейдърите могат да преминат от една платформа към друга без да се чувстват дезориентирани.

Сред всички платформи за търговия, предоставени от Plus500, WebTrader е най-популярната платформа сред трейдърите в Европа и Азия. Това до голяма степен се дължи на факта, че няма изискване да се сваля и инсталира софтуер на компютъра преди човек да започне да го използва. С WebTrader трейдърът просто се нуждае от актуализиран уеб браузър за достъп до платформата за търговия и веднага може да започне да търгува.

6. Търгуване през Мобилното Устройство

Мобилният трейдър на Plus500 е друга популярна платформа за търговия сред клиентите на Plus500. Оптимизиран за iOS и Android устройства, мобилният трейдър /Mobile Trader/ е достъпен за изтегляне в App Store и Google Play. Mobile trader дава възможност на търговците в Plus500 да поддържат връзка с всички развития на финансовите пазари, независимо къде се намират.

7. Демо Сметка

В полза на потенциалните си и съществуващи клиенти Plus500 предоставя демо сметка. Демо сметката няма период на изтичане, което я прави полезна като платформа за тестване на новоразработени стратегии за търговия. За да си отворите демо сметка в Plus500, просто завършете процеса на регистрация и изберете демо режим. След като направите това ще имате достъп до демо сметката.

8. Видове Сметки

Освен демо сметката Plus500 предоставя само един стандартен вид сметка за търговия на своите клиенти. За да си открият стандартна сметка, трейдърите трябва да направят минимален депозит от 100$.

9. Откриване на Сметка

Откриването на сметка за търгуване в Plus500 е лесен и бърз процес. Преди всичко трябва да попълните регистрационния формуляр и да го изпратите на Plus500. След това трябва да захраните своята сметка за търгуване преди да можете да правите сделки на живо. За тези, които вече са си отворили демо сметка, те просто трябва да преминат към режим на реална сметка и да я финансират, за да започнат да търгуват.

Моля, имайте предвид, че на трейдърите може да се наложи да качат документи за самоличност, за да си отворят сметка. Ако не бъдете подтикнати да качите документ за самоличност на етапа на отваряне на сметката, ще Ви се изиска да представите копие от него преди да можете да изтеглите средствата си.

10. Теглене на Средства

За да позволи на своите трейдъри да захранват и теглят пари от сметката си без никакви проблеми, Plus500 е предоставил няколко метода за прехвърляне на средства. Тези методи включват кредитна/дебитна карта, електронни портфейли (eWallets) като Paypal и Skrill, както и банков превод. Времето, необходимо за обработване на искането за теглене, обикновено е в рамките на 3 дни. Получателят на плащането, обаче, е зависим от времето за обработка, което се изисква от оторизирания обработвач на плащането.

За да подадете заявка за теглене, кликнете върху "Управление на Средствата" и след това върху "Теглене". След това изберете метод на теглене. След като попълните всички необходими данни, просто кликнете върху "Изпрати", за да започнете процеса на теглене. Трябва да се отбележи, че всяко искане за теглене изисква да се изтегли минимална сума преди Plus500 да започне да обработва искането Ви. Освен това, когато е възможно, Plus500 винаги ще се опитва да върне плащанията със същия метод, използван за депозиране на средствата. Това е направено с цел да се гарантира, че прехвърлянето на средствата отговаря на всички необходими правила и най-добри практики срещу прането на пари.

11. Да Търгувам ли с Plus500?

От нашите наблюдения няма съмнение, че Plus500 е осигурил висок стандарт на услуги за търгуване. Тяхната собствена търговска платформа е лесна за употреба и мощна. Широката гама от търгуеми активи гарантира, че при внимателно планиране и щателна оценка на риска търговците в Плюс 500 ще имат възможности да реализират печалба, въпреки че винаги трябва да обмисляте дали можете да си позволите да поемете високия риск да загубите парите си. Друга характеристика на Plus500, която го отличава от тълпата, е професионализма, който брокерът демонстрира. Докато повечето брокери в бранша биха предали личната информация на трейдъра към екипа по продажбите, Plus500 не се поддава на подобно поведение. Всъщност Plus500 няма екип по продажби, което от своя страна дава на търговците спокойствие, че няма да бъдат преследвани от служители на телемаркетинг продажби, които да се опитват да популяризират услугите и продукта на брокера.

79% от CFD сметките на дребно губят пари

Отзиви за Plus500

Кoментари за Plus500
( 2 )
Оценка от потребителя: 4.4 / 5

Коментари: 2

  1. avatar
    Мариета Стефанова Пилукова
    26/07/2021

    Никой не ги регулира и е пълна измама .Имам над 5000 екранни снимки как “ динамичния “ им спред винаги е в тяхна полза.

    5/5

Остави коментар

Plus500 България: Преглед и Отзиви на Трейдъри 2024

Към сайта