Skip to Content

MoneyTotem

— trgujte pametno i zaradite
MoneyTotem neovisna je zajednica financijskih trgovaca gdje svatko može naučiti o svijetu binarnih opcija, pronaći pouzdanu brokersku kuću i napraviti profitabilnu strategiju trgovanja kako bi počeo zarađivati online.
1
Binomo
4.25 / 5.0
24,822
trgov(a)ca
2
Plus500
4.35 / 5.0
24,521
trgov(a)ca
3
eToro
3.95 / 5.0
25,319
trgov(a)ca

Što su binarne opcije?

Binarne opcije, također poznate kao digitalne opcije, u posljednje su vrijeme postale jedan od najpopularnijih trgovačkih alata. Svaka opcija povezana je s određenom imovinom, odnosno dionicom, indeksom, valutnim parom ili cijenom primarnih proizvoda. Dobit ili gubitak svake opcije određen je fluktuacijama cijene imovine za koju je vezana. Binarne opcije imaju unaprijed određeno vrijeme dospijeća, koje može biti dugo sat vremena, 15 minuta ili čak samo 60 sekunda nakon vremena kupnje. Razlika u cijeni imovine između vremena ulaska i izlaska odredit će je li posao uspješan ili ne.

70 – 95 % dobiti na poslovima

Binarne opcije mogu ponuditi neke od najviših povrata po poslu među postojećim financijskim instrumentima. Visoka profitabilnost znači da vam čak i samo jedna uspješna trgovina može pomoći značajno povećati vaše početno ulaganje. To također pomaže u zaštiti vašeg kapitala. Što je veća profitabilnost svake pojedine trgovine, to imate više prilika zaraditi na nizu trgovina. Treba, međutim, imati na umu da je profitabilnost posla proporcionalna razini rizika. To znači da ako su sve ostale stvari jednake, ugovor za opciju s razmjerno nižom profitabilnosti također će značiti veću vjerojatnost profitabilnog kretanja predmetne imovine.

Zarada i na rastućim i na padajućim tržištima

Binarne opcije poznate su kao vrlo fleksibilan financijski instrument, budući da omogućuju zaradu i od povećanja i od smanjenja cijena predmetne imovine. Smjer opcije unaprijed je odabran – u isto vrijeme kad ulazite u trgovinu. Opcije na povećanje cijene predmetne imovine (takozvane „kratke opcije“) omogućit će vam zaradu na takozvanom „medvjeđem tržištu“, odnosno kad cijene padaju, što govori u prilog binarnim opcijama u usporedbi s tradicionalnim sredstvima trgovanja (kao što su dionice, na primjer). Posljedično, prilikom kombiniranja binarnih opcija i na smanjenjima i na povećanjima cijena predmetne imovine, možete očekivati puno stabilniji status svog trgovačkog računa, bez obzira na situaciju na tržištu.

Cjelodnevne mogućnosti trgovanja

Pored tržišta valuta, binarne opcije također pružaju mogućnosti trgovanja 24 sata dnevno, čime proširuju raspon potencijalno povoljnih tržišnih uvjeta koje trgovac može iskoristiti. To također znači da se trgovanje opcijama može lako kombinirati s punim radnim vremenom i drugim poslovima, što vam pomaže zaraditi dodatne prihode i time stabilizirati vašu financijsku neovisnost. Važno je, međutim, napomenuti da mogućnosti za cjelodnevno trgovanje postoje samo za onu predmetnu imovinu koja je non-stop dostupna na tržištu, npr. valutni parovi i ugovori o robi.

Niski minimalni polozi (počevši od 1 $)

Binarne opcije omogućuju vam vježbanje vaše vještine trgovanja s vrlo malim iznosima položenog novca – brojni brokeri za trgovanje binarnim opcijama dopustit će minimalni polog od 5 $, pa čak i 1 $. To je naročito dobro za one koji su novi u trgovanju i htjeli bi izbjeći riskiranje velikih iznosa novca dok stječu osnovne vještine trgovanja. Nakon što završite početnu obuku i osjetite se sigurnijima, možete se obratiti brokeru koji nudi profesionalnije instrumente za trgovanje, ali u isto vrijeme zahtijeva i više pologe.

Mogući gubici i dobiti unaprijed su određeni

Jedna je od glavnih prednosti binarnih opcija to što se moguće dobiti i gubici svake trgovine znaju unaprijed, što omogućuje bolje i preciznije upravljanje rizikom prilikom trgovanja. To, posljedično, čini upravljanje novcem (kontrolu nad vašim statusom računa u aktivnom trgovanju financijskim instrumentima) znatno jednostavnijim. Drugim riječima, pristup preciznim informacijama koje se tiču dvaju mogućih ishoda prije nego što zapravo unesete poziciju na tržištu omogućit će vam bolji odabir optimalnog iznosa koji ste spremni uložiti u svaku trgovinu.

Nema promjenjive spread ni skrivenih naknada

Binarne opcije imaju još jednu posebnu značajku: potpunu transparentnost cijena sa svakom zasebnom trgovinom. To znači da prilikom trgovine ne trebate pratiti stalno promjenjive spreadove (razliku između kupovne cijene – ask i prodajne cijene – bid), a kao rezultat možete se usredotočiti na važnije stvari, kao što je procjena kretanja cijena predmetne imovine. Glavni izvor zarade brokera za binarne opcije nalazi se u razlici između procijenjenog gubitka i procijenjene dobiti. Kao što je prije spomenuto, ta je informacija unaprijed dostupna trgovcu; osim toga, nećete morati platiti dodatne provizije ili skrivene naknade za transakciju.

1 komentar:

  1. avatar
    ilija
    21/10/2019

    DA L I SU BINARNE OPCIJE I DALJE ZABRANJENE U EU TAKO I HRVATSKOJ

Ostavite komentar