Skip to Content

eToro: Преглед на Брокера и Отзиви на Трейдърите 2024

4.6 / 5

Първоначално създадена през 2006 г. с името RetailFX, eToro е водеща световна социална платформа за търговия.Тази брокерска компания за първи път въведе концепцията за социална търговия през 2010 г. в онлайн спот форекс индустрията и оттогава е революционизирала начина, по който се осъществява онлайн търговията днес. Концепцията за социална търговия разчита на колективната мъдрост на тълпата, за да се помогне на трейдъра да формулира решение за търговия. Чрез платформата за социална търговия на eToro търговците могат да се свързват помежду си и да използват своя комбиниран опит, за да се опитат да постигнат по-добри резултати в търгуването.

1. Обща Информация

eToro е онлайн платформа за социална търговия, основана от двамата братя Ронен и Йони Асиа заедно със своя партньор Дейвид Ринг през 2006 г. като RetailFX. Днес eToro работи с няколко дъщерни дружества в цял свят. Седалището й е в Кипър и се намира на 7-ия етаж на международен бизнес център Каника (KIBC), ул. "Профити Илия" 4, Гермасогея, Лимасол. Отделът за научни изследвания и развитие на брокера е разположен в Тел Авив, Израел. Също така има и открит офис в Обединеното кралство, на 42-ия етаж на площад Уан Канада, Канари Уарф, Лондон.

В Кипър eToro попада под юрисдикцията на Кипърската комисия за ценни книжа и фондови борси (CySEC) и работи с лиценз CIF № 109/10. Дейността на компанията в Лондон, обаче, е регулирана от Комисията за финансов надзор на Великобритания (FCA) с лиценз FRN 583263. Освен дейността си в Кипър и Великобритания, eToro също така поддържа присъствие и в Австралия чрез партньорството си с IC Markets. В САЩ eTorо е член на Националната асоциация на фючърсите (NFA) и следователно има законното разрешение да приема клиенти, базирани в САЩ. Днес за eToro се съобщава, че обслужва повече от 3 милиона трейдъра в цял свят.

2. Предимства и Недостатъци

Интуитивни Платформи за Търговия: Платформата CopyTrader е иновативна и лесна за използване.

Ниско Изискване за Минимален Депозит: Необходим е само минимален депозит от 200$ , за да се открие сметка за търгуване в реално време с eToro.

Голям Избор от Търгуеми Активи: Понастоящем eToro поддържа над 200 различни вида инструмента, с които да се търгува, като по този начин се гарантира, че никога няма да изчерпате търгуемите инструменти.

Регулиран Брокер в Множество Юрисдикции: Регулиран от CySEC, FCA, ASIC, Гибралтар и САЩ, eToro е показал, че може да играе по правилата.

Високи Спредове: Спредовете, предлагани от eToro, са по-високи от тези на другите брокери в индустрията.

Липса на Избор за Сметка за Търгуване: не съществува избор за сметка за търгуване, която да отговаря на нуждите на търговците с различни нива на опит в търговията.

3. Условия за Търгуване

Когато се търгуват валутни двойки или договори за разлика (CFDs), един от факторите, които играят огромна роля при определянето на рентабилността на трейдъра, са разходите за търгуване. В eToro няма такси за комисиони. Вместо това от трейдърите се изисква да заплатят малък спред в БИД и АСК цената. Типичният плаващ спред за EUR/USD е 3 пипса, докато средният спред, който трейдърите плащат на валутната двойка USD/JPY, е 2 пипса. И въпреки че тези спредове са по-високи от средните за индустрията, те стават по-малки след като трейдърът стане успешен "Популярен Инвеститор" с голямо следване (подражатели). В някои случаи най-успешните от тях могат дори да търгуват без да плащат каквито и да е спредове.

4. Базови Активи

Изборът на базовите активи, когато eToro за първи път е представил своята платформа за търговия Openbook през 2010 г., е бил доста ограничен. Независимо от това в рамките на няколко кратки години eToro значително е подобрил предлаганите от него активи. През 2013 г. бяха въведени договори за разлика върху акции с индекс на активите от 110 акции. През януари 2014 г. към списъка бяха добавени договори за разлика върху биткойни. По-късно през април 2014 г. eToro разшири индекса на активите си и включи още 130 британски и немски акции. Борсовите индекси FTSE 100 и DAX30 също бяха включени в допълнението.

5. Платформа за Търговия

Когато eToro е стартирал, платформата му за търговия се е състояла от основните компоненти, WebTrader и социалната платформа OpenBook. Днес функциите на двата компонента са интегрирани в една платформа за търговия наречена eToro CopyTrader. С CopyTrader трейдърът може да търгува самостоятелно като независим инвеститор в режим "Търговски Пазари" на платформата за търговия.

За да се включите в социалната търговия, просто кликнете върху "Копирай Хора", за да видите всички топ инвеститори и техните профили. Основният екран за търговия ще се промени, за да разкрие всички водещи инвеститори и тяхното ниво на успех. За да ги последвате, трябва само да кликнете на профилното им име и да кликнете "Копирай".

Освен да бъдете трейдър, eToro също Ви позволява да печелите допълнителни приходи като станете един от неговите "Популярни Инвеститори". В рамките на тази програма трейдърът просто позволява на други трейдъри да видят сделките, които прави. Щом достигнете минимален брой от хора-подражатели, ще бъдете възнаградени в брой и в спред отстъпки. Обърнете внимание, че за да стане Популярен Инвеститор, трейдърът трябва да депозира минимум 1000 долара в своята сметка за търгуване и трябва да има подражател, който го копира, за поне 2 месеца и то с минимален собствен капитал от 500$.

В края на 2016 г. eToro въведе нов финансов продукт, наречен "CopyPorfolio". С CopyPorfolio eToro отнесе социалната търговия на ново ниво. Вместо да се налага да се ровят в индивидуалните потребителски профили, за да изберат предпочитаните "инвеститори" и стратегии за търговия, CopyPorfolio позволява на трейдърите да опростят целия процес като им позволява да избират от набор от предварителни средства, предварително направени като пакети. Тези предварително направени като пакети средства са 2 основни типа, Top Trader CopyPorfolios и Market CopyPorfolio.

6. Търгуване през Мобилнoто Устройство

За трейдърите, които обичат да търгуват в движение, eToro е приготвил също така мобилни приложения за търговия, които са съвместими с iOS и Android устройства. Понастоящем мобилните приложения не предлагат всички функции на CopyTrader, но трейдърите все още могат да търгуват независимо или да копират нечия чужда сделка.

7. Демо Сметка

eToro предлага на потенциалните си клиенти демо сметка, за да изпробват платформата за търгуване. За да получите достъп до демо сметката, просто се регистрирайте в eToro и влезте с Вашето потребителско име и парола. eToro е направил лесно за потенциалния клиент да премине към реална сметка като превключи от режим „ Виртуална” сметка към режим "Реална" сметка с едно кликване на мишката.

8. Видове Сметки

За да опрости нещата, eToro е предоставил само един стандартен вид сметка за търговия. За да си отворят сметка за търговия в реално време, от трейдърите се изисква да направят минимален първоначален депозит от 200$. Ако даден трейдър желае да участва в програмата "Популярен Инвеститор", тогава той ще трябва да направи минимален депозит от 1000$ преди да може да се присъедини към програмата.

9. Откриване на Сметка

За да си отворите сметка за търговия в eToro, просто попълнете формуляра за регистрация и го изпратете на eToro. Процесът на откриване на сметка е същия като за демо сметката. Ако трейдърът вече е регистриран в eToro, той лесно може да премине към сметка за търговия в реално време като кликне върху раздела "Реална", намиращ се в панела от менюто, разположен в лявата страна на екрана за търговия.

10. Теглене на Средства

За да насърчи своята интернационална клиентела, eToro е предоставил поддръжка на разнообразни начини на плащане, които могат да се използват за депозиране и за изтегляне на средства. Тези методи включват:

  • Кредитни карти (VISA, MasterCard, Diners)
  • Електронни портфейли (PayPal, Skrill, Neteller, China UnionPay, WebMoney, Yandex)
  • Банков превод

За да инициирате теглене, просто кликнете върху таба "Теглене" в долната част на панела на менюто, който се намира отляво на екрана за търговия. Средствата, които подлежат на теглене, първо се насочват през кредитна карта, Paypal или банков превод. Типичният срок за приключване на искането за теглене е около 5 работни дни. Възможно е, обаче, времето за теглене да отнеме повече време поради изискванията на трета страна, обработваща плащането.

11. Обучение на Трейдъра

Като повечето брокери eToro също предлага на своите търговци образователен център, където трейдърите имат достъп до различни образователни ресурси, за да подобрят търговските си умения. Тези ресурси включват обучителни видеоклипове, курсове за търговия и уебинари. Темите обхващат основите на търговията и това как да се навигира около различните функции на търговската платформа на eToro. Уебинарите и курсовете за търговия се провеждат от експерти по търговия на eToro и позволяват на начинаещите трейдъри да се учат със свое собствено темпо. В допълнение към ресурсите в образователния център, eToro предоставя на своите трейдъри и блог, който предлага съвети и актуални новини за финансовите пазари.

12. Да Търгувам ли с eToro?

След въвеждането ѝ от eToro, социалната търговия стана изключително популярна сред много начинаещи трейдъри. Това е така, защото тази платформа за социална търговия позволява на начинаещия да се възползва от опита и мъдростта на по-опитни от него трейдъри по прост и прозрачен начин. Така че, ако сте начинаещ трейдър с много малко познания за финансовите пазари, тогава eToro може да е подходящото решение за Вас.

Отзиви за eToro

Кoментари за eToro
( 1 )
Оценка от потребителя: 4.4 / 5

1 коментар

  1. avatar
    georgi ivanov
    10/03/2019

    мисля това е необходимото първо съобщение което трябва да се даде на всеки желаещ за валутна търговия брокер

Остави коментар

eToro: Преглед на Брокера и Отзиви на Трейдърите 2024

Към сайта