Skip to Content

IQ Option Hrvatska: recenzija i komentari brokera 2024

4.0 / 5
Posjeti web-stranicu
UPOZORENJE O RIZIKU: VAŠ KAPITAL MOŽE BITI UGROŽEN. 83% maloprodajnih računa u prosincu gubi novac.

IQ Option (IQ Broker) prilično je nedavno osnovan, ali čak i u samo nekoliko godina poslovanja, uspio se razviti u jednu od najvećih brokerskih kuća za online trgovanje u Europi. Glavni čimbenik koji je utjecao na tako brz rast jest kombinacija usluga visoke kvalitete i demokratskog pristupa. IQ Option (IQ Broker) učinio je trgovanje dostupnim masama, dok je istovremeno tvrtka puno uložila u kvalitetu svoje platforme, uslugu pomoći i podrške, a također nudi i razne alate za trgovanje. Unutar EU-a IQOption.com reguliran je od strane CySec-a (broj licencije 247/14).

1. IQ Option – broker za svakoga

Jedna od najmodernijih i najudobnijih platformi za online trgovanje, koju je razvila skupina vodećih trgovaca, analitičara i IT stručnjaka, omogućuje IQ Option da ponudi mogućnosti trgovanja visoke razine. Platforma nudi klasično online trgovanje u različitim kategorijama imovine (valute, dionice).

2. Prednosti i nedostaci

CySec-ova regulacija: ovaj broker reguliran je od strane CySec-a, što jamči da su sve usluge pružene u skladu s propisima EU-a.

Prikladna trgovinska platforma: to je vlastita tvrtkina platforma, koja im omogućuje da je održavaju i nadograđuju, prilagođavajući je potrebama trgovaca.

Nizak minimalni polog: možete započeti trgovati s pologom od najmanje €20 uz minimalnu ponudu od 1 $.

Demo računi: ova tvrtka nudi svakom registriranom korisniku mogućnost da razvije svoje vještine trgovanja, testira svoje strategije i navikne se na trgovinsku platformu bez plaćanja pologa.

Relativno mala obrazovna biblioteka: video izvori pokrivaju samo najosnovnije teme, pa su nedovoljni za naprednije trgovce.

3. Uvjeti trgovanja

IQ Option nudi neke od najboljih uvjeta trgovanja u usporedbi s drugim brokerima za online trgovanje na europskom tržištu. Minimalni prag za polog iznosi €20, dok minimalna ponuda može biti već od 1 $. Također nudi brojne načine za polaganje/povlačenje novca, koji uključuju raznovrsne sustave plaćanja.

4. Predmetna imovina

IQ Option nudi izbor od više od 500 imovina, koje uključuju valutne parove, najveće međunarodne burzovne indekse, dionice pojedinačnih tvrtki i plemenite metale. Tako širok izbor pokriva većinu klasa financijske imovine i pruža trgovcima mogućnost odabira strategija trgovanja koje će zadovoljiti njihove osobne želje, uzimajući u obzir rizik i profitabilnost. Nadamo se da će u budućnosti tvrtka nastaviti s dodacima postojećem izboru, budući da je u ovom trenutku broj imovine i dalje nešto manji u odnosu na izbore koje nude drugi veliki brokeri za online trgovanje.

5. Trgovinska platforma

Vrijedi spomenuti da, za razliku od mnogih drugih tvrtki, IQ Option je uložio u svoju vlastitu trgovinsku platformu, koja je razvijena unutar tvrtke kako bi zadovoljila potrebe tvrtkinih klijenata. Ova platforma neprestano dobiva pohvale i prima brojne nagrade za svoje sučelje iznimno prilagođeno korisnicima.

Trgovinska platforma IQ Option radi jednako dobro na osobnim računalima i mobilnim uređajima. Njezino sučelje temelji se na dinamičnim grafikonima koji pokazuju razvoj cijena imovine u stvarnom vremenu. Jedna je od glavnih razlika između platforme IQ Option i onih većine ostalih brokera za online trgovanje set dodatnih funkcija, kao što je zumiranje na različitim dijelovima grafikona, crtanje linija, krivulja i drugih figura na grafikonima. Bočna traka s lijeve strane može se namjestiti da pokazuje povijest trgovanja, tablice s vođama uživo, vijesti ili čak obrazovne materijale.

6. Mobilno trgovanje

Svakako vrijedi spomenuti aplikaciju za trgovanje IQ Option za tablete i pametne telefone. Omogućuje vam da ostanete „na tržištu” čak i kad niste na poslu. Ova mobilna platforma skoro je jednako funkcionalna kao i njezina puna verzija, jedina se razlika nalazi u rasporedu i veličini različitih elemenata sučelja. Ova platforma dostupna je za korisnike Androida i iOS-a i može se preuzeti u trgovinama Google Play i App Store.

7. Demo račun

Besplatni demo račun postaje dostupan čim napravite svoj osobni račun i daje vam pristup virtualnom računu od 10 000 $. Omogućuje vam da obavljate sve vrste trgovina koje su dostupne trgovcima s pravim računima, osim povlačenja sredstava. To dopušta trgovcima da testiraju svoje strategije poslovanja i naviknu se na platformu bez da moraju položiti novac. Vrijedi napomenuti da je tvrtka nedavno predstavila mogućnost nadopune demo računa, što znači da, ako izgubite sav virtualni novac, moći ćete ga dodati još. U svakom slučaju, savjetuje se da testirate svoje strategije upotrebom vrlo malih iznosa novca (1 - 5 $ po trgovini) kako biste što je moguće prije okusili pravo tržište.

8. Otvaranje računa

Bilo koji demo račun može se lako pretvoriti u pravi polaganjem novca. U tom će slučaju virtualni iznos na vašem računu nestati i vaš će saldo biti isti kao vaš polog. Kako biste otvorili pravi račun, morate kliknuti na zeleni gumb u gornjem desnom uglu brokerove početne stranice ili klikom na isto područje u gornjem desnom uglu sučelja za trgovanje demo računa. Postupak se sastoji od dviju faza – stvaranje računa (preskočite ako već imate demo račun) i polaganje novca. Prvi se korak može jednostavno napraviti pomoću vašeg Facebook, Google+ ili Gmail računa. Novac se može položiti putem bankovne kartice (Visa, MasterCard) ili putem nekog od najpopularnijih financijskih sustava za plaćanje.

9. Povlačenje sredstava

Sredstva se mogu povući na bilo koji od gore navedenih načina za polaganje. Kako biste pokrenuli povlačenje, trebate se prijaviti iz područja računa, dajući svoje osobne podatke i željeni način povlačenja. Zahtjevi se obično obrađuju u roku od tri radna dana, a za to vrijeme tvrtka može zatražiti dodatne dokumente kako bi osigurala transakciju. To može uključivati, na primjer, skeniranje osobne iskaznice. Status vašeg zahtjeva može se pratiti u vašem osobnom prostoru na vašem računu.

10. Obuka trgovaca

IQ Option prilično je usredotočen na povećanje razine financijske osviještenosti i vještina trgovanja među svojim klijentima. Možete pronaći brojne interaktivne materijale za učenje na njihovoj web stranici. Osim toga, htjeli bismo spomenuti kratki tečaj za obuku kojem je cilj pomoći vam da naučite upotrebljavati trgovinsku platformu. Može mu se pristupiti iz odjeljka „Video tutorials” izbornika „For traders” na brokerovoj početnoj stranici. Tečaj se sastoji od 9 poglavlja koja pokazuju načela poslovanja i elemente sustava za trgovanje brokera.

11. Trebam li trgovati s IQ Option?

IQ Option „univerzalni” je broker koji je učinio trgovanje prikladnim i dostupnim. Trgovci će cijeniti prednosti, kao i skup funkcija koje pomažu prilagoditi grafikone te prilično upotrebljive mobilne aplikacije. Međutim, ponešto ograničen izbor osnovne imovine može također ograničiti izbor vaše strategije za trgovanje. Trgovci će imati najviše koristi od uporabe ove platforme – minimalni prag za polog je nizak i postoji potpuno funkcionalan demo račun (što je prilična rijetkost među brokerima za online trgovanje), kao i fleksibilna platforma prilagođena korisniku s puno materijala za učenje.

UPOZORENJE O RIZIKU: VAŠ KAPITAL MOŽE BITI UGROŽEN. 83% maloprodajnih računa u prosincu gubi novac.

Mišljenja o IQ Option

Komentari o IQ Option
( 3 )
Ocjena korisnika: 4.3 / 5

Komentari: 3

 1. avatar
  Mateo
  26/04/2020

  Ovo je sasvim dobra stranica za pocetak.

 2. avatar
  Branimir Đukić
  15/02/2021

  Novi sam i mislim da je ovo i forex jedino trgovanje bez prijevare

  5/5

 3. avatar
  Slaven
  04/03/2021

  Da li se neko uključio i kakva su iskustva?
  Na kojim tutorijalima ste učili?
  Hvala

Ostavite komentar

IQ Option Hrvatska: recenzija i komentari brokera 2024

Posjeti web-stranicu