Skip to Content

IQ Option Ελλάδα: Κριτική και σχόλια χρηματομεσίτη 2024

4.1 / 5
Επισκεφθείτε τον ιστότοπο
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΊΗΣΗ ΚΙΝΔΎΝΟΥ: ΤΟ ΚΕΦΆΛΑΙΌ ΣΑΣ ΕΝΔΈΧΕΤΑΙ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΎΕΙ

Η IQ Option (IQ Broker) ιδρύθηκε σχετικά πρόσφατα, αλλά μέσα στα λίγα χρόνια λειτουργίας της έχει καταφέρει να εξελιχτεί σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικών συναλλαγών. Ο κύριος παράγοντας που έχει επηρεάσει την ταχύτατη ανάπτυξή της είναι ο συνδυασμός των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών της και η δημοκρατική προσέγγισή της. Η IQ Option (IQ Broker) έχει κάνει τις συναλλαγές προσβάσιμες στο ευρύ κοινό, ενώ παράλληλα η εταιρεία έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην ποιότητα της πλατφόρμας της και τις υπηρεσίες υποστήριξης πελατών προσφέροντας επίσης και μια ποικιλία εργαλείων συναλλαγών. Στην ΕΕ εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου CySec (αρ. αδείας 247/14).

1. IQ Option – ένας χρηματομεσίτης για όλους

Μια από τις πιο σύγχρονες και βολικές πλατφόρμες ηλεκτρονικών συναλλαγών σχεδιασμένη από μια ομάδα κορυφαίων επενδυτών, αναλυτών και προγραμματιστών, επιτρέπει στην IQ Options να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες συναλλαγών. Η πλατφόρμα προσφέρει συμβόλαια σε διάφορες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων (δείκτες, νομίσματα, μετοχές).

2. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ρυθμιζόμενη από τη CySec: η χρηματομεσιτική εταιρεία εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου CySec, το οποίο αποτελεί εγγύηση ότι όλες οι υπηρεσίες της παρέχονται σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ.

Εύχρηστη πλατφόρμα συναλλαγών: η πλατφόρμα ανήκει στην εταιρεία, πράγμα που της που επιτρέπει τη συντήρηση και την αναβάθμισή της, προσαρμόζοντάς την στις ανάγκες των επενδυτών.

Χαμηλό ποσό ελάχιστης κατάθεσης: μπορείτε να αρχίσετε να πραγματοποιείτε συναλλαγές με μια κατάθεση μόλις €20, με ελάχιστη τιμή bid $1.

Λογαριασμοί demo: η εταιρεία προσφέρει στους εγγεγραμμένους χρήστες της την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους στις συναλλαγές, να δοκιμάσουν τη στρατηγική τους και να εξοικειωθούν με την πλατφόρμα συναλλαγών χωρίς να πραγματοποιήσουν κατάθεση.

Σχετικά μικρή εκπαιδευτική βιβλιοθήκη: οι πόροι βίντεο καλύπτουν μόνο τα πιο βασικά θέματα και έτσι δεν επαρκούν για πιο προχωρημένους εμπόρους.

3. Όροι συναλλαγών

Οι όροι συναλλαγών που προσφέρει η IQ Option είναι από τους καλύτερους σε σχέση με άλλους χρηματομεσίτες στην ευρωπαϊκή αγορά. Το ελάχιστο όριο κατάθεσης είναι €20, ενώ το ελάχιστο επενδύσεις ξεκινά από μόλις $1. Προσφέρει επίσης πολυάριθμους τρόπους κατάθεσης/ανάληψης χρημάτων μέσω διάφορων συστημάτων πληρωμής.

4. Υποκείμενα περιουσιακά στοιχεία

Η IQ Option προσφέρει μια σειρά προϊόντων που περιλαμβάνει πάνω από 500 περιουσιακά στοιχεία όπως νομισματικά ζεύγη, οι μεγαλύτεροι διεθνείς δείκτες μετοχών, μεμονωμένες μετοχές εταιρειών και πολύτιμα μέταλλα. Αυτή η ευρεία επιλογή καλύπτει τις περισσότερες κατηγορίες χρηματοοικονομικών μέσων και παρέχει στους επενδυτές την ευκαιρία να επιλέξουν στρατηγικές συναλλαγών που ανταποκρίνονται στις προσωπικές τους προτιμήσεις, λαμβάνοντας υπόψη το ρίσκο και την κερδοφορία. Ελπίζουμε ότι στο μέλλον η εταιρεία θα συνεχίσει να εμπλουτίζει τις υπάρχουσες σειρές των προϊόντων της, καθώς προς το παρόν ο αριθμός των περιουσιακών στοιχείων που προσφέρει είναι ελαφρώς μικρότερος σε σχέση με αυτόν άλλων μεγάλων χρηματομεσιτών δυαδικών επιλογών.

5. Πλατφόρμα συναλλαγών

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε αντίθεση με πολλές άλλες εταιρείες, η IQ Option έχει επενδύσει σε ιδιόκτητη πλατφόρμα συναλλαγών, την οποία έχει σχεδιάσει για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών της. Η πλατφόρμα είναι ευρέως αναγνωρισμένη και έχει κερδίσει πολυάριθμες διακρίσεις για το ιδιαίτερα φιλικό περιβάλλον εργασίας της, μεταξύ των οποίων το βραβείο «Καλύτερη πλατφόρμα συναλλαγών» από το Forex Award.

Η πλατφόρμα συναλλαγών της IQ options λειτουργεί εξίσου καλά τόσο σε PC όσο και σε κινητές συσκευές. Το περιβάλλον εργασίας της βασίζεται σε δυναμικά γραφήματα, τα οποία εμφανίζουν την εξέλιξη των τιμών των περιουσιακών στοιχείων σε πραγματικό χρόνο. Μια από τις βασικές διαφορές μεταξύ της πλατφόρμας IQ Option και των πλατφορμών των περισσότερων άλλων χρηματομεσιτών, είναι η σειρά επιπλέον λειτουργιών που διαθέτει όπως: μεγέθυνση/σμίκρυνση σε διάφορα μέρη του γραφήματος, χάραξη γραμμών, καμπυλών και η εμφάνιση άλλων στοιχείων στα γραφήματα. Το πλαίσιο στο αριστερό μέρος της πλατφόρμας μπορεί να ρυθμιστεί για να εμφανίζει το ιστορικό συναλλαγών, πίνακες κατάταξης σε πραγματικό χρόνο, τροφοδοσία ειδήσεων ή ακόμα και εκπαιδευτικό υλικό.

6. Συναλλαγές από κινητές συσκευές

Αξίζει επίσης να αναφερθεί η εφαρμογή της IQ Option για την πραγματοποίηση συναλλαγών από τάμπλετ και κινητά . Σας επιτρέπει να παραμένετε στην αγορά ακόμα κι όταν δεν βρίσκεστε στον υπολογιστή σας. Αυτή η πλατφόρμα για κινητές συσκευές είναι σχεδόν τόσο λειτουργική όσο και η πλήρης της έκδοση, με μόνη διαφορά τη διάταξη και το μέγεθος των στοιχείων του περιβάλλοντος εργασίας. Η πλατφόρμα προσφέρεται για συσκευές με λειτουργικό Android και iOS και είναι διαθέσιμη για δωρεάν λήψη στο Google Play και στο App Store.

7. Λογαριασμός demo

Αμέσως μετά την εγγραφή σας στην εταιρεία μπορείτε να αποκτήσετε δωρεάν λογαριασμό demo που σας προσφέρει πρόσβαση σε ένα εικονικό ποσό των $10000. Σας επιτρέπει να διενεργείτε όλων των τύπων τις συναλλαγές που είναι διαθέσιμες στους χρήστες οι οποίοι είναι κάτοχοι πραγματικού λογαριασμού, εκτός από την ανάληψη κεφαλαίων. Έτσι, οι επενδυτές έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις στρατηγικές συναλλαγών τους και να εξοικειωθούν με την πλατφόρμα χωρίς να χρειάζεται να πραγματοποιήσουν κατάθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει προσθέσει πρόσφατα τη δυνατότητα ανατροφοδότησης των λογαριασμών demo, που σημαίνει ότι εάν χάσετε όλα τα εικονικά σας χρήματά θα μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα.

8. Άνοιγμα λογαριασμού

Οποιοσδήποτε λογαριασμός demo μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε πραγματικό λογαριασμό καταθέτοντας χρήματα. Στην περίπτωση αυτή το εικονικό ποσό του λογαριασμού σας θα εξαφανιστεί και το υπόλοιπό σας θα ισούται με την κατάθεσή σας. Για να ανοίξετε πραγματικό λογαριασμό πρέπει να πατήσετε το πράσινο κουμπί στην πάνω δεξιά γωνία της αρχικής σελίδας του χρηματομεσίτη ή να πατήσετε το ίδιο κουμπί στην πάνω δεξιά γωνία της διεπιφάνειας συναλλαγών του λογαριασμού demo. Η διαδικασία αποτελείται από δύο στάδια – τη δημιουργία λογαριασμού (μπορεί να παραλειφθεί αν διαθέτετε ήδη demo λογαριασμό) και την κατάθεση χρημάτων. Το πρώτο βήμα μπορεί επίσης να γίνει μέσω των λογαριασμών σας Facebook, Google+ ή Gmail. Mπορείτε να καταθέσετε χρήματα μέσω τραπεζικής κάρτας (Visa, MasterCard) ή μέσω μερικών από τα πιο δημοφιλή ψηφιακά συστήματα πληρωμών.

9. Ανάληψη κεφαλαίων

Μπορείτε να κάνετε ανάληψη κεφαλαίων χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από τις μεθόδους που αναφέρονται πιο πάνω για τις καταθέσεις. Για να ξεκινήσετε μια ανάληψη θα πρέπει πρώτα να κάνετε αίτηση από την ενότητα λογαριασμού και να καταχωρήσετε τα προσωπικά σας στοιχεία καθώς και την προτιμώμενη μέθοδο ανάληψης. Συνήθως τα αιτήματα διεκπεραιώνονται εντός τριών εργάσιμων ημερών και ενδέχεται στο μεταξύ να σας ζητηθούν από την εταιρεία πρόσθετα έγγραφα για λόγους ασφάλειας της συναλλαγής, όπως πχ ένα σαρωμένο αντίγραφο εγγράφου ταυτοποίησης. Μπορείτε να παρακολουθείτε την κατάσταση της αίτησής σας μέσω του λογαριασμού σας, από τον προσωπικό σας χώρο.

10. Εκπαίδευση επενδυτών

Η IQ Option δίνει μεγάλη έμφαση στην αύξηση του επιπέδου των χρηματοοικονομικών γνώσεων και των δεξιοτήτων συναλλαγών των πελατών της. Μπορείτε να βρείτε πληθώρα διαδραστικού υλικού εκμάθησης στην ιστοσελίδα της εταιρείας. Πέραν αυτού, θα θέλαμε να αναφέρουμε μια σύντομη σειρά μαθημάτων για την εκμάθηση της χρήσης της πλατφόρμας συναλλαγών, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της ενότητας «Video tutorials» ή του μενού «For traders» στην αρχική σελίδα του χρηματομεσίτη. Η σειρά μαθημάτων αποτελείται από 9 κεφάλαια και παρουσιάζει τις αρχές λειτουργίας και τα βασικά στοιχεία του συστήματος συναλλαγών της εταιρείας.

11. Να κάνω συναλλαγές με την IQ Option;

IQ Option είναι ένας «παγκόσμιος» χρηματομεσίτης που έχει κάνει τις συναλλαγές εύκολες και προσβάσιμες. Οι επενδυτές θα εκτιμήσουν τα προνόμια, τη σειρά λειτουργιών για την προσαρμογή των γραφημάτων καθώς και τις αρκετά εύχρηστες εφαρμογές για κινητές συσκευές. Εν τούτοις, η ελαφρώς περιορισμένη επιλογή βασικών περιουσιακών στοιχείων ενδέχεται να αποτελεί περιορισμό ως προς την επιλογή στρατηγικής συναλλαγών του επενδυτή. Οι επενδυτές θα επωφεληθούν στον μέγιστο βαθμό από τη χρήση αυτής της πλατφόρμας – το ελάχιστο όριο κατάθεσης είναι χαμηλό, και προσφέρεται πλήρως λειτουργικός λογαριασμός demo (το οποίο είναι σπάνιο για χρηματομεσίτες δυαδικών επιλογών), καθώς και μια φιλική προς το χρήστη ευέλικτη πλατφόρμα συναλλαγών με άφθονο εκπαιδευτικό υλικό.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΊΗΣΗ ΚΙΝΔΎΝΟΥ: ΤΟ ΚΕΦΆΛΑΙΌ ΣΑΣ ΕΝΔΈΧΕΤΑΙ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΎΕΙ

Κριτικές για την IQ Option

Σχόλια για την IQ Option
( 0 )
Αξιολόγηση χρήστη: 4.7 / 5

Γράψτε ένα σχόλιο

IQ Option Ελλάδα: Κριτική και σχόλια χρηματομεσίτη 2024

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο