Skip to Content

IQ Option Sverige: recensioner och kommentarer 2024

4.2 / 5
Besök webbplats
RISKVARNING: DITT KAPITAL KAN VARA I FARA. 83% av CFD-konton i detaljhandeln förlorar pengar.

IQ Option (IQ Broker) grundades ganska nyligen, men har redan under de få år de varit verksamma lyckats att utvecklas till en av de största mäklarfirmorna som handlar med online trading i Europa. Denna snabba tillväxt har främst påverkats av kombinationen av hög kvalitet och ett demokratiskt förhållningssätt. IQ Option (IQ Broker) har gjort handel tillgängligt för den stora massan, samtidigt som företaget har investerat mycket på plattformens kvalitet, hjälp- och supporttjänster samt att de även erbjuder en mängd olika transaktionsinstrument. Inom EU är IQOption.com reglerat av CySec (licensnummer 247/14).

1. IQ Option – en mäklare för alla

En av de modernaste och bekvämaste plattformarna för handel med online trading, som utvecklats av en grupp ledande mäklare, analytiker och IT-specialister och gör att IQ Option kan erbjuda handel på hög nivå. Plattformen erbjuder klassiska online trading i olika tillgångsslag (valutor, aktier).

2. Fördelar och nackdelar

CySec reglerad: denna mäklare regleras av CySec), vilket garanterar att alla tjänster som tillhandahålls följer gällande EU-förordningar.

Bekväm handelsplattform: det är företagets egen plattform, vilket gör det möjligt för dem att underhålla och uppgradera den, samt anpassa den efter mäklarnas behov.

Låg minsta insättning: man kan börja handla med en så liten insättning som €20 med ett lägsta bud på $1.

Demo accounts: Demo-konton: detta företag erbjuder varje registrerad användare en möjlighet att utveckla sina transaktionsfärdigheter, testa sina strategier, och vänja sig vid handelsplattformen utan att betala en deposition.

Relativt litet utbildningsbibliotek: videoresurser täcker bara de mest grundläggande ämnena, och det är därför otillräckligt för mer avancerade handlare.

3. Handelsvillkor

IQ Option erbjuder några av de bästa handelsvillkoren jämfört med andra online trading mäklare. Minsta insättning är €20, medan det lägsta budet kan vara så lågt som $1. Det erbjuder också många olika sätt för insättning/uttag av pengar samt en mängd olika betalningssystem.

4. Underliggande tillgångar

IQ Option erbjuder ett urval av mer än 500 tillgångar, vilket inkluderar valutapar, de största internationella aktieindexen, aktier i enskilda företag, och ädelmetaller. Ett så brett urval täcker de flesta finansiella tillgångsklasser och ger handlare en möjlighet att välja transaktionsstrategier så att de kan möta sina egna personliga preferenser med hänsyn till risk och lönsamhet. I framtiden hoppas vi att företaget fortsätter att utöka det existerande urvalet, då tillgångarna för tillfället fortfarande är något sämre än det urval som erbjuds av andra stora online trading mäklare.

5. Handelsplattform

Det är värt att nämna att till skillnad från många andra företag har IQ Option investerat i sin egen handelsplattform, som har utvecklats av företaget själv för att möta behoven hos företagets kunder.

IQ Options handelsplattform fungerar lika bra på datorer som mobila enheter. Dess gränssnitt är baserat på dynamiska grafer som visar prisutvecklingen av tillgångar i realtid. En av de viktigaste skillnaderna mellan IQ Options plattform och de flesta andra trading mäklare är uppsättningen av extrafunktioner, så som att man kan zooma in/ut på olika delar av kartan, rita linjer, kurvor och andra siffror på grafer. Sidopanelen till vänster kan ställas in för att visa transaktionshistorik, live ledartavlor, nyhetsflöden eller till och med pedagogiskt material.

6. Mobilhandel

IQ Option handelsapp för surfplattor och smartphones är definitivt värt att nämnas. Det tillåter dig att bli kvar "på marknaden" även när du inte är på jobbet. Denna mobila plattform är nästan lika funktionell som den fulla versionen, den enda skillnaden ligger i layout och storlek i olika delar av gränssnittet. Denna plattform är tillgänglig för Android-och iOS-användare och kan laddas ner kostnadsfritt från Google Play och App Store.

7. Demo-konto

Ett gratis demo-konto blir tillgängligt så snart du har skapat ditt personliga konto och ger dig tillgång till ett virtuellt konto på $10 000. Det tillåter dig att utföra alla typer av transaktioner som finns tillgängliga för användare med verkliga konton. Detta gör det möjligt för handlare att testa sina handelsstrategier och vänja sig vid plattformen utan att behöva sätta in några pengar. Det är värt att notera att företaget nyligen har infört en möjlighet till att fylla på sina demo-konton, vilket innebär att om du förlorar alla virtuella pengar, kommer du att kunna sätta in mer virtuella pengar. I alla fall, det är lämpligt för att testa sina strategier genom att använda mycket små summor ($1–5 per handel) för att få den riktiga känslan för marknaden så snart som möjligt.

8. Att öppna ett konto

Alla demo-konton kan lätt förvandlas till riktiga konton genom att sätta in pengar. Då kommer den virtuella summan på ditt konto att försvinna och ditt saldo kommer att vara lika med din insättning. För att öppna ett riktigt konto, måste du klicka på den gröna knappen i det övre högra hörnet på mäklarens hemsida, eller genom att klicka på samma område i övre högra hörnet av handelsgränssnittet i ditt demokonto. Processen består av två steg – skapa ett konto (hoppa över om du redan har ett demo-konto) och sätta in pengar. Det första steget kan också göras med hjälp av ditt konto på Facebook, Google+, eller Gmail. Du kan sätta in pengar med ett bankkort (Visa, MasterCard) eller genom några av de mest populära digitala betalningssystemen.

9. Uttag av kapital

Kapital kan tas ut på något av de sätt som angavs ovan för insättningar. För att initiera ett uttag, behöver du från ange din personliga information och den uttagsmetod du föredrar i kontoområdet. Det brukar ta upp till dag att behandla en ansökan, och under denna tid kan företaget be om ytterligare dokumentation för att trygga transaktionen. Det kan till exempel omfatta en scanning av en ID-handling. Statusen på din ansökan kan spåras på dina personliga sidor i ditt konto.

10. Handlarutbildning

IQ Option satsar en hel del på att öka nivån av ekonomisk medvetenhet och handelsfärdigheter bland sina kunder. Man kan hitta många interaktiva läromedel på deras hemsida. Förutom det, vill vi nämna en kort utbildningskurs som är inriktad på att hjälpa dig att lära dig att använda plattformen. Du når den från avsnittet "Video-kurser" i menyn "För handlare" på mäklarens hemsida. Kursen består av 9 kapitel, som visar verksamhetsprinciperna och delarna av mäklarens transaktionsinstrument.

11. Ska jag handla med IQ Option?

IQ Option är en "universell" mäklare som har gjort handel bekvämt och lättillgängligt. Handlarna kommer senare att uppskatta fördelar, men även funktionsuppsättningar som hjälper till att anpassa grafer, och mobila applikationer som är ganska användbara. Dock kan det något begränsade urvalet av kärntillgångar också begränsa valet av din handelsstrategi. Handlare kommer att tjäna mest på att använda denna plattform - tröskeln för minsta insättning är låg, och det finns ett fullt fungerande demo-konto (vilket är en sällsynthet bland online trading mäklare), samt en användarvänlig och flexibel plattform med massor av läromedel.

RISKVARNING: DITT KAPITAL KAN VARA I FARA. 83% av CFD-konton i detaljhandeln förlorar pengar.

Recensioner om IQ Option

Kommentarer om IQ Option
( 0 )
Användarbetyg: 4.7 / 5

Lämna en kommentar

IQ Option Sverige: recensioner och kommentarer 2024

Besök webbplats