Skip to Content

IQ Option Slovenija: Pregled posrednika in komentarji 2024

4.0 / 5
Obišči spletišče
CFD-ji so zapleteni instrumenti in so povezani z velikim tveganjem hitre izgube denarja zaradi finančnega vzvoda. 83% računov malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji. Razmislite o tem, ali razumete delovanje CFD-jev in ali si lahko privoščite visoko tveganje izgube denarja.

IQ Option (IQ Broker) je bil ustanovljen nedavno, vendar se je v le nekaj letih delovanja uspel razviti v eno največjih trgovalne platforme. Glavni dejavnik, ki vpliva na tako hitro rast je kombinacija visokokakovostnih storitev in demokratičnega pristopa. Z IQ Option (IQ Broker) je trgovanje postalo dostopno za množice, hkrati pa podjetje veliko vlaga v kakovost svoje platforme, storitve pomoči in podpore ter ponuja tudi številna orodja za trgovanje. Znotraj EU IQOption.com regulira CySec (številka licence 247/14).

1. IQ Option – posrednik za vsakogar

Ena najsodobnejših in najprimernejših trgovalne platforme, ki jo je razvila skupina vodilnih trgovcev, analitikov in IT strokovnjakov, IQ Option omogoča, da ponuja možnosti trgovanja na visoki ravni. Platforma ponuja različnih kategorijah sredstev (valute, delnice).

2. Prednosti in pomanjkljivosti

Regulacija s strani CySec: tega posrednika regulira CySec, ki zagotavlja, da so vse storitve zagotovljene v skladu s predpisi EU

Priročna trgovalna platforma: to je lastna platforma družbe, ki ji omogoča, da jo vzdržuje in nadgrajuje, prilagaja potrebam trgovcev.

Nizek minimalni depozit: posameznik lahko začne trgovati z depozitom, ki znaša le €20, z najnižjo ponudbo v višini 1 $.

Demo računi: ta družba vsakemu registriranemu uporabniku ponuja možnost, da razvije svoje trgovalne spretnosti, preizkusi svoje strategije in se navadi na trgovalno platformo, ne da bi moral plačati depozit.

Sorazmerno majhna izobraževalna knjižnica: video viri pokrivajo le najosnovnejše teme, zato za naprednejše trgovce ne zadostujejo.

3. Pogoji trgovanja

IQ Option, v primerjavi z drugimi trgovalne platforme, ponuja nekaj najboljših trgovalnih pogojev. Najnižji prag za depozit je €20, medtem ko je lahko najnižja ponudba le 1 $. Prav tako ponuja številne načine pologa/dviga denarja, ki vključujejo različne plačilne sisteme.

4. Osnovna sredstva

IQ Option ponuja izbiro več kot 500-tih sredstev, med katerimi so valutni pari, največji mednarodni borzni indeksi, delnice posameznih podjetij in plemenite kovine. Takšen širok izbor pokriva večino razredov finančnih sredstev in trgovcem omogoča, da izberejo strategije trgovanja, ki izpolnjujejo njihove osebne preference, ob upoštevanju tveganja in dobičkonosnosti. Upamo, da bo družba v prihodnje še naprej dodajala k obstoječim izbiram, saj je trenutno število sredstev še vedno nekoliko slabše v primerjavi z izbirami, ki jih ponujajo drugi veliki trgovalne platforme.

5. Trgovalna platforma

Omeniti velja, da za razliko od mnogih drugih podjetij, IQ Option vlaga v svojo lastno trgovalno platformo, ki je bila razvita znotraj družbe, da bi zadovoljila potrebe svojih strank. Ta platforma neprestano prejema pohvale in številne nagrade za svoj uporabniku zelo prijazen vmesnik.

Trgovalna platforma IQ options deluje enako dobro na osebnih računalnikih in mobilnih napravah. Njen vmesnik temelji na dinamičnih grafih, ki prikazujejo razvoj cen sredstva v realnem času. Ena od glavnih razlik med platformo IQ Option in tistimi večine drugih trgovalne platforme je niz dodatnih funkcij, kot so zoom in/out na različnih delih grafa, risanje črt, krivulj in drugih številk na grafe. Stransko ploščo na levi strani lahko nastavite tako, da prikazuje zgodovino trgovanja, tabele z realnimi rezultati, novice ali celo izobraževalna gradiva.

6. Mobilno trgovanje

Trgovalno aplikacijo IQ Option za tablične računalnike in pametne telefone je vsekakor vredno omeniti. Omogoča vam, da ostane ‘na trgu’, tudi če niste na delovnem mestu. Ta mobilna platforma je skoraj tako funkcionalna kot polna različica, razlika je le v postavitvi in velikosti ločenih elementov vmesnika. Ta platforma je na voljo uporabnikom sistemov Android in iOS ter jo lahko brezplačno prenesete prek storitev Google Play in App Store.

7. Demo račun

Brezplačen demo račun postane na voljo takoj, ko ustvarite svoj osebni račun in vam omogoča dostop do virtualnih 10000 $. Omogoča vam, da izvajate vse vrste trgovanj, ki so na voljo uporabnikom z realnimi računi. To trgovcem omogoča, da preizkusijo svoje trgovalne strategije in se navadijo na platformo, ne da bi morali položiti denar. Treba je omeniti, da je podjetje nedavno uvedlo možnost dopolnitve demo računov, kar pomeni, da boste lahko, če izgubite ves virtualni denar, dodali še več virtualnega denarja. V vsakem primeru je priporočljivo svoje strategije testirati z zelo majhnimi zneski denarja (1-5 $ na trgovanje), da bi čim prej dobili pravi občutek trga.

8. Odpiranje računa

Vsak demo račun lahko preprosto postane pravi, tako da se položi nekaj denarja. V tem primeru bo virtualni znesek na vašem računu izginil in vaše stanje bo enako vašemu pologu. Če želite odpreti pravi račun, morate klikniti na zeleni gumb v zgornjem desnem kotu domače strani posrednika ali s klikom na isto območje v zgornjem desnem kotu vmesnika za trgovanje z demo računom. Proces je sestavljen iz dveh stopenj - ustvarjanja računa (preskočite, če že imate demo) in pologa denarja. Prvi korak lahko opravite tudi z uporabo vašega Facebook, Google+ ali Gmail računa. Denar se lahko položi preko bančne kartice (Visa, MasterCard) ali nekaterih najbolj priljubljenih digitalnih plačilnih sistemov.

9. Dvig sredstev

Denar je mogoče dvigniti na enega od zgoraj naštetih načinov za pologe. Za začetek dviga se mora posameznik prijaviti z območja računa, s posredovanjem osebnih podatkov in želenega načina dviga. Obdelava zahtev običajno traja do eno delovne dni; v tem času lahko družba zaradi zavarovanja transakcije zahteva dodatne dokumente. Ti lahko, na primer, vključujejo skeniranje osebnega dokumenta. Statusu svoje zahteve lahko sledite v vašem osebnem prostoru na vašem računu.

10. Usposabljanje trgovcev

IQ Option se precej osredotoča na povečanje stopnje finančne zavesti in trgovalnih spretnosti med svojimi strankami. Na njihovi spletni strani lahko najdete številna interaktivna učna gradiva. Poleg tega bi želeli omeniti kratek tečaj usposabljanja, katerega namen je učenje uporabe trgovalne platforme. Do njega lahko dostopate prek razdelka “Video Tutorials” (Video priročniki) v meniju “For traders” (Za trgovce) na domači strani posrednika. Tečaj je sestavljen iz devetih poglavij, ki prikazujejo načela delovanja in elemente trgovalnega sistema posrednika.

11. Naj trgujem z IQ Option?

IQ Option je ‘univerzalni’ posrednik, ki je trgovanje naredil priročno in dostopno. Kasnejši uporabniki bodo cenili bonuse, kot tudi množico funkcij, ki bodo pomagale pri prilagajanju grafov, pa tudi precej uporabne mobilne aplikacije. Vendar pa lahko nekoliko omejena izbira osnovnih sredstev omeji tudi izbiro trgovalne strategije posameznika. Trgovci bodo največ pridobili z uporabo te platforme - minimalni prag depozita je nizek in na voljo je v celoti funkcionalen demo račun, pa tudi uporabniku prijazna in prilagodljiva platforma z veliko učnimi materiali.

CFD-ji so zapleteni instrumenti in so povezani z velikim tveganjem hitre izgube denarja zaradi finančnega vzvoda. 83% računov malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji. Razmislite o tem, ali razumete delovanje CFD-jev in ali si lahko privoščite visoko tveganje izgube denarja.

Ocene IQ Option

Komentarji o IQ Option
( 0 )
Ocene uporabnikov: 4.3 / 5

Oddajte komentar

IQ Option Slovenija: Pregled posrednika in komentarji 2024

Obišči spletišče