Skip to Content

IQ Option Nederland: recensies en reacties 2024

3.8 / 5
Site bekijken
RISICOWAARSCHUWING: UW KAPITAAL KAN IN GEVAAR ZIJN. 83% van de retail CFD accounts verliezen geld.

IQ Option (IQ Broker) is nog niet zo lang geleden opgericht, maar in het korte bestaan is dit bedrijf uitgegroeid tot één van de grootse online handelsbedrijven (brokers) in Europa. De belangrijkste reden dat IQ Option (IQ Broker) zo snel is gegroeid is de combinatie van kwalitatief goede diensten en een democratische benadering. IQ Option(IQ Broker) heeft het voor het grote publiek mogelijk gemaakt om te handelen. Tegelijkertijd heeft het bedrijf geïnvesteerd in de kwaliteit van hun platform, de klantenservice en de verschillende instrumenten waarin gehandeld kan worden. IQOption.com wordt binnen de EU gereglementeerd door de CySec (onder licentienummer 247/14).

1. IQ Option – een online handelsbedrijf voor iedereen

IQ Option is één van de meest moderne en eenvoudigste handelsplatforms in de financiële handel en is opgericht door toonaangevende handelaren, analisten en IT-specialisten. Daardoor biedt het bedrijf instrumenten van hoge kwaliteit waarmee gehandeld kan worden. Het platform biedt klassieke financiële handel in combinatie met financiële producten (assets). De financiële producten waarin op het platform gehandeld kan worden zijn onder andere beursindexen, valuta en aandelen.

2. Voordelen en Nadelen

Gereglementeerd door CySec: Deze online handelsbedrijven wordt gereglementeerd door CySec, daardoor voldoen alle aangeboden diensten gegarandeerd aan de regels van de EU.

Makkelijk te gebruiken handelsplatform: het platform is door het bedrijf zelf ontwikkeld waardoor ze het platform zelf kunnen beheren en bijwerken. Hierdoor kan het platform aan de behoeftes van gebruikers worden aangepast.

Kleine minimale inleg: je kunt al beginnen met handelen als je slechts €20 inlegt en je kunt al een bod plaatsen vanaf $1.

Demo-accounts: bij dit bedrijf is het voor elke geregistreerde gebruiker mogelijk om een demo-account aan te maken. Op die manier kun je je vaardigheden op het gebied van handelen verder ontwikkelen, je strategieën uitproberen en wennen aan de waarop het platform werkt. Het gebruik van een demo-account is gratis, dus om dit account te gebruiken hoeft er geen geld te worden ingelegd.

Relatief kleine educatieve bibliotheek: videobronnen behandelen alleen de meest elementaire onderwerpen en zijn dus onvoldoende voor meer gevorderde handelaren.

3. Handelsvoorwaarden

IQ Option is in vergelijking met andere online handelsbedrijven op de Europese markt één van de brokers met de beste voorwaarden om te handelen. Het minimale startkapitaal is €20, terwijl er al vanaf $1 een bod kan worden geplaatst. Ook zijn er verschillende manieren om geld te storten of uit te laten betalen. Daarvoor biedt het platform ondersteuning voor meerdere betaalmethoden.

4. Assets om in te handelen

IQ Option biedt de keuze uit meer dan 500 onderliggende financiële producten, ook wel assets genoemd. Een aantal van deze assets zijn bijvoorbeeld aandelenindexen, aandelen van bedrijven en edelmetalen. Door dit ruime aanbod zijn bijna alle soorten financiële producten op het platform vertegenwoordigd. Hierdoor kunnen handelaren een handelsstrategie kiezen die past bij hun persoonlijke voorkeuren. Zo kunnen ze rekening houden met aan de ene kant de winstgevendheid en aan de andere kant het risico van het financiële product. We hopen dat het bedrijf het aanbod aan assets in de toekomst verder zal blijven uitbreiden. Momenteel worden er op dit platform in vergelijking met andere grote online handelsbedrijven namelijk iets minder financiële producten aangeboden.

5. Handelsplatform

Het is het ook waard om te vermelden dat IQ Option in tegenstelling tot andere bedrijven in hun eigen handelsplatform heeft geïnvesteerd. Dit platform is door het bedrijf zelf ontwikkeld om zo goed mogelijk aan de wensen van klanten te kunnen voldoen. Dit platform ontvangt nog steeds veel positieve reacties en heeft dankzij de zeer gebruiksvriendelijk interface meerdere prijzen gewonnen.

Het handelsplatform van IQ Option werkt zowel op desktop pc's als op mobiele apparaten. De interface is gebaseerd op dynamische grafieken die de veranderingen van de prijzen van financiële producten in realtime bijwerken. Eén van de belangrijkste verschillen tussen het platform van IQ Option en de platforms van de meeste andere online handelsbedrijven zijn de vele extra functies. Zo kun je bijvoorbeeld inzoomen en uitzoomen op verschillende delen van de grafieken. Maar je kunt ook lijnen plaatsen, rondingen aanbrengen en andere figuren aan de grafieken toevoegen. Het gedeelte aan de linkerkant van het scherm kan zo worden ingesteld dat er eerdere investeringen, ranglijsten, nieuwsfeeds of trainingsmateriaal wordt weergegeven.

6. Handelen op je Mobiele Telefoon

De mobiele IQ Option-app voor smartphone en tablet is ook zeker het vermelden waard. Daardoor kun je zelfs als je niet aan het werk bent "op de markt" actief zijn. Het mobiele platforms is bijna hetzelfde als de volledige versie. Het enige verschil is het formaat van het scherm waardoor lay-out en de verschillende elementen van de interface iets anders worden weergegeven. Dit platform is geschikt voor apparaten met de besturingssystemen iOS en Android en is te downloaden via de App Store en de Google Play Store.

7. Demo-account

Zodra je een persoonlijk account hebt aangemaakt is er ook een demo-account beschikbaar. Op het demo-account heb je een virtueel geldbedrag van $10000. Hiermee kun je handelen in alle financiële producten die ook voor gebruikers met een echt account beschikbaar zijn behalve voor het opnemen van geld. Zo kunnen handelaren hun handelsstrategieën uitproberen en aan het platform wennen zonder dat er echt geld op het account hoeft te worden gezet. Het is ook het vermelden waard dat het bedrijf kort geleden de mogelijkheid heeft toegevoegd om het virtuele geldbedrag aan te vullen. Als het saldo van het virtuele account $0 is, dan kun je meer virtueel geld aan je account toevoegen. We willen je echter altijd adviseren om tijdens het testen van je strategie met kleine bedragen te handelen. Op die manier krijg je snel een idee hoe het handelen op de financiële markt in zijn werk gaat.

8. Een Account Openen

Een demo-account kan makkelijk worden omgezet in een echt account door geld op het account te zetten. In dat geval verdwijnt het virtuele geld van je account. Het saldo dat in plaats daarvan wordt weergegeven is het bedrag dat je op je account hebt gestort. Om een echt account te openen moet je op de groene knop in de rechter bovenhoek van de startpagina van IQ Option klikken. Als je al een demo-account hebt dan kun je deze groene knop op de startpagina van je demo-account vinden. Dit proces bestaat uit twee stappen die uitgevoerd moeten worden: het aanmaken van een account (als je al een demo-account hebt dan kun je deze stap overslaan) en het storten van geld op je account. De eerste stap kun je ook uitvoeren door gebruik te maken van je account op Facebook, Google+ of Gmail. Je kunt geld op je account storten door gebruik te maken van een bankpas (Visa, MasterCard) of je kunt dit via een andere beschikbare betaalmethode doen.

9. Geld laten Uitbetalen

Je kunt geld laten uitbetalen via een aantal van de meest gebruikte betalingsmethoden. Om geld te laten uitbetalen moet je eerst via je account een verzoek voor een betaling indienen. Daarna moet je je persoonlijke gegevens invullen en aangeven op welke manier je de betaling wilt ontvangen. Het kan gemiddeld tot een werkdagen duren voordat betalingsverzoeken worden verwerkt. In deze periode is het mogelijk dat je wordt gevraag om aanvullende documenten door te sturen om er zeker van te zijn dat de betaling op een veilige manier verloopt. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je wordt gevraagd om een kopie van je identiteitsbewijs door te sturen. Je kunt de status van je betalingsverzoek volgen via de persoonlijk pagina van je account.

10. Training voor Handelaren

IQ Option biedt veel mogelijkheden waardoor gebruikers hun kennis van de financiële markt kunnen vergoten en hun vaardigheden op het gebied van handelen kunnen verbeteren. Op hun website zijn meerdere cursussen te vinden. Daarnaast is er een korte training die nieuwe handelaren helpt om het handelsplatform te gebruiken. Deze training kun je vinden door vanaf de startpagina naar het gedeelte "Voor Handelaren" te gaan en vervolgens op "Trainingsvideo" te klikken. Deze training bestaat uit 9 delen waarin de basisprincipes met betrekking tot handelen en de beschikbare functies op de website worden uitgelegd.

11. Moet ik voor IQ Option kiezen om te handelen?

IQ Option is een online handelsbedrijven die het handelen in financiële producten voor iedereen makkelijk en toegankelijk heeft gemaakt. De meer ervaren handelaren kunnen profiteren van de voordelen. Ook zijn er handige functies beschikbaar zoals de mogelijkheid om grafieken te personaliseren en de mobiele app die elke handelaar kan downloaden. Maar de keuze aan financiële producten waarin gehandeld kan worden is redelijk beperkt. Daardoor kun je via dit platform ook minder handelsstrategieën gebruiken. Toch heeft dit platform een aantal grote voordelen. Om te beginnen met handelen is er bijvoorbeeld maar een kleine inleg nodig en er is een demo-account met dezelfde functies als het echte account (dit is vrij uitzonderlijk). Verder is het platform gebruiksvriendelijk en flexibel en zijn er meerdere cursussen en trainingen op de website te vinden.

RISICOWAARSCHUWING: UW KAPITAAL KAN IN GEVAAR ZIJN. 83% van de retail CFD accounts verliezen geld.

Recensie van IQ Option

Reacties over IQ Option
( 0 )
Beoordeling gebruikers: 4.7 / 5

Een reactie plaatsen

IQ Option Nederland: recensies en reacties 2024

Site bekijken