Skip to Content

IQ Option România: Analiză broker și comentarii 2024

4.6 / 5
Vizitează site-ul
CFD-urile sunt instrumente complexe și prezintă un risc ridicat de a pierde bani rapid din cauza efectului de levier. 83% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri. Ar trebui să vă gândiți dacă înțelegeți cum funcționează CFD-urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.

IQ Option (IQ Broker) a fost fondat destul de recent, însă în cei câțiva ani de când a devenit operațional, a reușit să se transforme într-una din cele mai mari companii de platforme de tranzacționare. Factorul principal care a determinat o asemenea evoluție rapidă este combinația de servicii de înaltă calitate și abordarea democratică. IQ Option (IQ Broker) a făcut tranzacționarea accesibilă oamenilor obișnuiți și, în același timp, compania a investit mult în calitatea platformei sale, în serviciul de asistență și suport, dar și în oferta sa bogată de unelte de tranzacționare. În UE, IQOption.com este reglementat de CySec (număr de licență 247/14).

1. IQ Option – un broker pentru toată lumea

Creată de un grup de traderi, analiști și specialiști IT de succes, IQ Option este una dintre cele mai moderne și mai ușor de utilizat platforme de tranzacționare. Această platformă oferă diferite de active (monede, acțiuni).

2. Avantaje și dezavantaje

Reglementat CySec:Acest broker este reglementat de CySec, care garantează că toate serviciile oferite respectă reglementările UE.

Platformă de tranzacționare convenabilă: aceasta este platforma personală a companiei, ceea ce înseamnă că este administrată și actualizată în funcție de nevoile traderilor.

Depozit minim scăzut: puteți începe să tranzacționați cu un depozit de €20 și un bid minim de $1.

Conturi demo: această companie îi oferă fiecărui utilizator înregistrat oportunitatea de a-și dezvolta aptitudinile de tranzacționare, de a-și testa strategiile și de a se obișnui cu platforma de tranzacționare, fără să fie nevoit să creeze un depozit.

Bibliotecă educațională relativ mică: The resursele video acoperă doar cele mai de bază subiecte și, prin urmare, sunt insuficiente pentru comercianții mai avansați.

3. Condiții de tranzacționare

IQ Option oferă unele dintre cele mai bune condiții de tranzacționare, comparativ cu alți platforme de tranzacționare Pragul minim al depozitului este de €20, în timp ce bidul minim este de $1. IQ Option oferă mai multe metode de depunere / retragere a banilor, care includ o varietate de sisteme de plăți.

4. Active de bază

IQ Option vă permite să alegeți din peste 500 de active, printre care se numără perechile valutare, cei mai importanți indici bursieri internaționali, acțiunile unor anumite companii și metalele prețioase. O asemenea gamă variată acoperă majoritatea categoriilor de active financiare și le oferă traderilor oportunitatea de a selecta strategiile de tranzacționare care se potrivesc preferințelor personale, ținându-se cont de risc și de rentabilitate. Sperăm că, în viitor, compania va continua să-și extindă selecția actuală deoarece numărul activelor este deocamdată inferior celui oferit de alți platforme de tranzacționare

5. Platforma de tranzacționare

Merită menționat faptul că, spre deosebire de multe alte companii, IQ Option beneficiază de propria sa platformă de tranzacționare (creată în interiorul companiei), cu care vine în întâmpinarea nevoilor clienților. Această platformă continuă să fie apreciată și să primească numeroase premii pentru interfața sa extrem de accesibilă pentru utilizatori.

Platforma de tranzacționare IQ Option funcționează la fel de bine atât pe computer, cât și pe mobil. Interfața sa este bazată pe grafice dinamice, care prezintă în timp real evoluția prețurilor activelor. Una dintre diferențele principale care există între platforma IQ Option și cele mai multe platforme de tranzacționareeste setul de funcții suplimentare, cum ar fi mărirea / micșorarea anumitor părți ale graficului, desenarea de linii, curbe și alte figuri geometrice pe grafic. Panoul lateral din stânga poate fi configurat pentru a afișa istoricul de tranzacționare, clasamentul live al celor mai buni traderi, știrile sau chiar materialele educaționale.

6. Tranzacționarea pe mobil

Aplicația de tranzacționare IQ Option pentru tabletă și smartphone merită cu siguranță să fie menționată. Aceasta vă permite să rămâneți în contact cu piața chiar și atunci când nu lucrați. Această platformă mobilă este aproape la fel de funcțională ca versiunea sa completă, singurele diferențe fiind aranjarea și mărimea elementelor individuale pe interfață. Această platformă este disponibilă pentru utilizatorii de Android și iOS și poate fi descărcată în mod gratuit din Google Play și App Store.

7. Cont demo

Contul demo gratuit devine disponibil imediat ce creați contul personal și vă dă acces la o sumă virtuală de $10000. Acesta vă permite să realizați toate tipurile de tranzacții care sunt puse la dispoziția utilizatorilor cu conturi obișnuite. Această funcție le permite traderilor să-și testeze strategiile de tranzacționare și să se obișnuiască cu platforma, fără să fie nevoiți să realizeze un depozit. Merită menționat faptul că această companie a introdus recent posibilitatea de încărcare a conturilor demo, ceea ce înseamnă că veți putea să adăugați mai mulți bani virtuali în cazul în care ați pierdut suma virtuală inițială. Cu toate acestea, este de preferat să vă testați strategiile folosind sume foarte mici de bani ($1-5 pe tranzacție) pentru a vă obișnui cu piața cât mai repede posibil.

8. Deschiderea unui cont

Orice cont demo poate fi transformat cu ușurință într-un cont obișnuit, prin depozitarea unei sume de bani. În acest caz, suma virtuală din cont va dispărea și soldul va fi egal cu depozitul realizat. Pentru a putea deschide un cont obișnuit, va trebui să faceți clic pe butonul verde din colțul din dreapta sus a paginii principale sau făcând clic în aceeași zonă a interfeței contului de tranzacționare demo. Această procedură are două etape – crearea unui cont (săriți peste asta dacă aveți deja un cont demo) și depozitarea de bani. Primul pas poate fi făcut folosind contul de Facebook, Google+ sau Gmail. Banii pot fi depozitați utilizând un card bancar (Visa, MasterCard) sau unele dintre cele mai populare sisteme digitale de plăți.

9. Retragerea fondurilor

Fondurile pot fi retrase urmând oricare dintre procedurile menționate mai sus pentru depozite. Pentru a iniția o retragere, trebuie să faceți asta din cont, furnizând datele dvs. personale și metodele preferate de retragere. Cererile de retragere sunt procesate de obicei în maximum trei zile lucrătoare. În această perioadă, compania vă poate cere documente suplimentare pentru a putea realiza tranzacția, cum ar fi o copie după buletin. Statusul cererii de retragere poate fi urmărit din secțiunea personală a contului.

10. Pregătire pentru traderi

IQ Option dorește să crească nivelul cunoștințelor financiare și abilităților de tranzacționare al clienților săi. Pe site-ul lor, se găsesc mai multe materiale interactive de învățare. De asemenea, dorim să menționăm un scurt curs de pregătire care are ca scop familiarizarea cu platforma de tranzacționare. Acesta poate fi accesat din secțiunea “Video tutorials” („Tutoriale video”) a meniului “For traders” („Pentru traderi”), de pe pagina principală a brokerului. Cursul conține 9 capitole, care ilustrează principiile de bază ale utilizării și elementele sistemului de tranzacționare.

11. Merită să tranzacționez cu IQ Option?

IQ Option este un broker „universal”, care a făcut ca tranzacționarea să fie convenabilă și accesibilă. Traderii din urmă vor aprecia beneficiile oferite, cum ar fi seturile de funcții care ajută la personalizarea graficelor, dar și aplicațiile utile pentru mobil. Cu toate acestea, selecția limitată a activelor de bază s-ar putea să limiteze strategiile de tranzacționare adoptate de utilizatori. Traderii vor avea cel mai mult de câștigat din utilizarea acestei platforme – pragul minim al depozitului este foarte mic și au la dispoziție un cont demo complet funcțional, însoțit de o platformă flexibilă, ușor de utilizat, cu multe materiale educaționale.

CFD-urile sunt instrumente complexe și prezintă un risc ridicat de a pierde bani rapid din cauza efectului de levier. 83% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri. Ar trebui să vă gândiți dacă înțelegeți cum funcționează CFD-urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.

Păreri despre brokerul IQ Option

Comentarii despre brokerul IQ Option
( 0 )
Ratingul utilizatorului: 4.0 / 5

Lăsați un comentariu

IQ Option România: Analiză broker și comentarii 2024

Vizitează site-ul