Skip to Content

IQ Option Magyar: értékelés és vélemények 2024

4.5 / 5
A honlap megtekintése
KOCKÁZATI FIGYELMEZTETÉS: A TŐKE VESZÉLYBEN LEHET. A lakossági CFD számlák 83% - a pénzt veszít.

Az IQ Option-t (IQ Broker) nem is oly régen alapították, de működésének alig néhány éve során sikerült Európa egyik legnagyobb online kereskedő cégévé nőnie. A demokratikus megközelítés és a minőségi szolgáltatások a fő faktorok, amelyek elősegítették ezt a látványos növekedést. Az IQ Option (IQ Broker) a tömegek számára is elérhetővé tette kereskedést, ugyanakkor a cég rengeteg fordított a platform minőségének megalapozására, fenntartására is, beleértve az ügyfélszolgálatot is. Mindemellett többféle kereskedői eszközt is biztosít. Az Európai Unión belül az IQ Option-t (IQ Broker) a CySec (Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság) felügyeli.

1. IQ Option – egy bróker mindenkinek

Az egyik legmodernebb, és legkényelmesebb online kereskedési platform - melyet kereskedők, elemzők és számítástechnikai specialisták hoztak létre - lehetővé teszi az IQ Option számára, hogy mindenki számára kiváló kereskedési felületen biztosítson. A platform biztosítja a hagyományos online kereskedést, több különböző termékkel is (részvények, devizák).

2. Előnyök és hátrányok

CySec által szabályozott: ezt a brókert a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság felügyeli, ami garantálja, hogy a nyújtott szolgáltatások megfelelnek az Uniós szabályozásoknak.

Kényelmes kereskedői platform: a cég saját felülete, amely lehetővé teszi a könnyebb fenntartást, fejlesztést, valamint a kereskedők igényeihez való igazítást.

Alacsony befizetési minimum: akár már 20 euró befizetésével, 1 eurós minimum befektetéssel is lehet kereskedni

Demó fiók: a cég minden regisztrált felhasználónak lehetővé teszi, hogy fejlesszék kereskedői képességeiket, teszteljék a stratégiáikat és megismerjék a platformot anélkül, hogy befizetnének.

Viszonylag kicsi oktatási könyvtár: a videoforrások csak a legalapvetőbb témákat fedik le, és így a haladóbb kereskedők számára sem elegendőek.

3. Kereskedési féltelek

A többi pénzügyi kereskedés platformmal összevetve, az IQ Option nyújtja a legkedvezőbb kereskedési feltételeket. A minimum befizetés 20 euró, míg a minimális kereskedhető összeg csak 1 euró. Továbbá többféle pénz be- és kifizetési lehetőséget is kínál, beleértve a különböző online fizetési módokat.

4. Elérhető termékek

Az IQ Option több mint 500 különböző terméket kínál kereskedésre, amelyek közt megtalálhatóak a devizapárok, nagy nemzetközi cégek részvényei, vállalkozások részvényei és nemesfémek. Ez a széleskörű termékpaletta lehetővé teszi a kereskedőknek, hogy személyre szabott kereskedési stratégiákat alakítsanak ki, figyelembe véve a kockázatokat és a lehetséges profitot. Reményeink szerint a cég további termékeket vesz majd fel a kínálatába, mivel a jelenlegi még mindig alatta van a nagyobb kereskedői platformok kínálatának.

5. A kereskedési platform

Érdemes megemlíteni, hogy ellentétben más cégekkel, az IQ Option befektetett egy saját platform házon belül történő kifejlesztésbe, biztosítva, hogy az ügyfelek igényeinek megfelel. A platform több elismerésben is részesült már felhasználó barát felépítése miatt. Többek között elnyerte a „Leginnovatívabb Bróker” díját a Show FX World-ön, valamint a Forex Award-on a „Legjobb Kereskedelmi Platform” díját.

Az IQ Options platform számítógépen és mobilon egyaránt működik. A felület alapját a dinamikus grafikonok adják, amelyeken valós időben követhető nyomon a termékek árának változása. Az egyik fő különbség az IQ Option és mások között a rengeteg extra funkció, mint a ki/be zoomolás a grafikon különböző részein, vonalak rajzolása, ívek beszúrása és más alakzatok létrehozása a grafikonon (trend-elemzéshez). A bal oldali panel beállítható, hogy a kereskedési előzményeket, élő ranglistát, híreket vagy éppen oktató anyagokat mutasson.

6. Kereskedés mobil eszközökön

Az IQ Option tabletekre és okostelefonokra szánt appja szintén említést érdemel. Lehetővé teszi, hogy akkor is jelen legyen a piacon amikor épp nem dolgozik. A mobil platform nagyjából ugyanaz, mint az asztali, a különbség mindössze az elrendezésben és a különböző elemek méretében van. Az app elérhető Android és iOS felhasználók számára, és ingyenesen letölthető a Google Play és az App Store áruházakból.

7. Demó fiók

Az ingyenes demó fiók elérhetővé válik amint regisztrál. Egy 10000 eurós virtuális számláról van szó, ami lehetővé teszi, hogy ugyanolyan üzletet folytasson, mint a valódi fiókot használók. A demó fiókban tesztelhetők a stratégiák, megtanulható a felület használata pénz tényleges befizetése nélkül. Érdemes megjegyezni, hogy a cég nemrégiben lehetővé tette a demó számla újra töltését, tehát ha elveszíti az összes virtuális pénzt, akkor újra feltöltheti a számlát. Tanácsos ugyanakkor inkább kisebb összegekkel (1-5 euró tranzakciónként) tesztelni a stratégiákat, hogy minél hamarabb átlássa a piac lehetőségeit.

8. Számlanyitás

Bármelyik demó számla valódivá alakítható pénz befizetésével. Ebben az esetben a virtuális pénz eltűnik és az egyenleg a befizetés összegét tükrözi. A jobb felső sarokban lévő zöld gombra kattintva lehet valódi számlát létrehozni. A folyamat két lépésből áll: fiók létrehozása (ha már van demó, akkor kihagyható) és pénz befizetése. Az elsőt akár Facebook vagy Google (Gmail, Google+) fiókjával is elvégezheti. Pénz befizetésre lehetőség van bankon keresztül (MasterCard vagy Visa kártya) illetve a népszerűbb digitális fizetési módokkal, e-pénztárcákkal.

9. Kifizetések

Az egyenleget a fentebb ismertetett módokon lehet kikérni. A kifizetést a felhasználói fiókból lehet indítani, személyes adatok megadásával és a szimpatikus fizetési mód kiválasztásával. Az igényeket általában három munkanapon belül teljesítik, amely idő alatt (általában az első kikérésnél) különböző dokumentumokat kérhet be a cég a tranzakció biztosítására és a személyazonosság igazolására. Ilyen dokumentum lehet például a személyigazolvány másolata. A kifizetési igény állapota nyomon követhető a felületen

10. Kereskedők oktatása

Az IQ Option elég sokat foglalkozik a kereskedők pénzügyi tudatosságának és kereskedői képességeinek csiszolásával. Számos interaktív oktatóanyag található meg a weboldalon. A cég továbbá heti szinten szervez oktatásokat, amelyek minden kereskedő számára hasznosak lehetnek. Érdemes lehet megnézni a 9 fejezetből álló videó oktatást is, amely a „Video Tutorials” „For Traders” szekciójában található. A kurzus a 9 fejezet során a működéstől kezdve a kereskedési rendszer részleteiig minden bemutat.

11. Kereskedjek-e az IQ Option-ön vagy ne?

Az IQ Option egy univerzális bróker, amely kényelmessé és elérhetővé tette a kereskedést mindenkinek. A kereskedők minden bizonnyal értékelni fogják járó előnyöket és a grafikonok személyre szabható funkcióit, csakúgy, mint a mobil appot. Ugyanakkor az elérhető termékek korlátozott száma hatással van a választható stratégiák számára is. Az igazság tehát az, hogy szinte bármely online kereskedő számára a legkedvezőbb ez a platform, mivel a befizetési minimum alacsony, rendelkezésre áll egy teljesen működőképes és valós adatokat használó demó számla (ami elég ritka). A felhasználóbarát, rugalmas felület, és a temérdek oktatóanyag is erősen ajánlottá teszik az IQ Option-t egy elkötelezett kereskedő számára.

KOCKÁZATI FIGYELMEZTETÉS: A TŐKE VESZÉLYBEN LEHET. A lakossági CFD számlák 83% - a pénzt veszít.

Értékelések: IQ Option

Hozzászólások az IQ Option
( 0 )
Felhasználói pontszám: 3.9 / 5

Szóljon hozzá

IQ Option Magyar: értékelés és vélemények 2024

A honlap megtekintése