Skip to Content

IQ Option България: преглед и отзиви на трейдърите 2024

4.6 / 5
Към сайта
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА РИСК: ВАШИЯТ КАПИТАЛ МОЖЕ ДА БЪДЕ ИЗЛОЖЕН НА РИСК. 83% от сметките за ДЗР на дребно губят пари.

IQ Option (IQ Broker) е основан съвсем отскоро, но дори и през няколкото години на своето функциониране, той e успял да се превърне в една от най-големите брокерски компании за финансова търговия в Европа. Основният фактор, който е повлиял на такъв бърз растеж, е комбинацията от висококачествени услуги и демократичен подход. IQ Option (IQ Broker) предоставя възможност за търговия на масите, като в същото време компанията е инвестирала много в качеството на своята платформа, помощ и поддръжка, предлагайки разнообразие от инструменти за търговия. В рамките на ЕС IQOption.com се регулира от CySec (лицензионен номер 247/14).

1. IQ Option – брокер за всеки

Като една от най-модерните и удобни платформи за онлайн търговия, разработена от група водещи трейдъри, анализатори и ИТ специалисти, IQ Option предлага възможности за търговия от високо ниво. Платформата предлага класически финансова търговия върху различни категории активи (валути, акции).

2. Предимства и Недостатъци

Регулация от CySec: този брокер се регулира от CySec, което гарантира, че всички услуги се предоставят със спазване на регулациите на ЕС.

Удобна платформа за търгуване: това е собствената платформа на компанията и това позволява на IQ Option да я поддържат и актуализират, адаптирайки я към нуждите на трейдърите.

Малък минимален депозит: човек може да започне да търгува с депозит от €20 с минимално наддаване от 1$.

Демо сметки: тази компания предлага на всеки регистриран потребител възможност да развие своите търговски умения, да тества стратегиите си и да свикне с платформата за търговия без да е необходимо да плаща депозит.

Сравнително малка образователна библиотека: видео ресурсите обхващат само най-основните теми и затова са недостатъчни за по-напредналите търговци.

3. Условия за Търгуване

IQ Option предлага някои от най-добрите условия за търговия в сравнение с други брокери в сферата на онлайн търговия на европейския пазар. Минималният праг за депозит е €20, а минималното наддаване може да е дори и 1$. Предлагат се и многобройни начини за депозиране/теглене на пари, като това включва разнообразни платежни системи.

4. Базови Активи

IQ Option предлага избор от повече от 500 актива, които включват валутни двойки, най-големите международни борсови индекси, акции на отделни компании и благородни метали. Такава широка селекция обхваща повечето класове финансови активи и дава възможност на трейдърите да избират стратегии за търговия, отговарящи на личните им предпочитания като вземат предвид риска и възвръщаемостта. Надяваме се, че в бъдеще компанията ще продължи да добавя още към съществуващите си селекции, тъй като в момента броят на активите все още е малко по-малък от селекциите, предлагани от другите големи брокери, предлагащи онлайн трейдинг.

5. Платформа за Търговия

Заслужава да се отбележи, че за разлика от много други компании, IQ Option са инвестирали в собствена вътрешнофирмена платформа за търговия, разработена, за да отговори на нуждите на клиентите на компанията. Тази платформа продължава да получава похвала и многобройни награди за удобния си за потребителя интерфейс.

Платформата за търговия на IQ Option работи еднакво добре на персонални компютри и на мобилни устройства. Интерфейсът ѝ се основава на динамични графики, които показват развитието на цените на активите в реално време. Една от основните разлики между платформата на IQ Option и тези на повечетo брокери в областта на онлайн трейдинга е наборът от допълнителни функции като увеличаване/намаляване на различните части на диаграмата, линиите, кривите и другите фигури по графиките. Страничният панел отляво може да бъде настроен за показване на историята на търговията, таблото с лидерите в реално време, различни емисии с новини или дори образователни материали.

6. Търгуване през Мобилнoто Устройство

Приложението на IQ Option за таблети и смартфони определено си заслужава да се споменe. Тo Ви позволява да останете "на пазара", дори когато не сте на работа. Тази мобилна платформа е почти толкова функционална, колкото и пълната й версия, като единствената разлика е в оформлението и размера на отделните елементи на интерфейса. Тази платформа е достъпна за потребителите на Android и iOS устройства и може да се изтегли безплатно от Google Play и App Store.

7. Демо Сметка

Безплатната демо сметка става налична веднага, щом създадете своя личен акаунт и Ви дава достъп до виртуаленни 10000$. Тя Ви позволява да извършвате всички видове сделки, които са достъпни за потребители с реални сметки, с изключение на изтеглянето на средстваТова позволява на трейдърите да тестват своите стратегии за търговия и да свикнат с платформата без да е необходимо да внасят пари. Струва си да се отбележи, че компанията наскоро въведе възможността за допълване на демо сметките, което означава, че ако загубите всичките си виртуални пари, ще можете да добавяте още виртуални такива. Във всеки случай е препоръчително да тествате стратегиите като използвате много малки суми (1-5$ за сделка), за да усетите истинския вкус на пазара възможно най-скоро.

8. Откриване на Сметка

Всяка демо сметка може лесно да се превърне в реална като депозирате малко пари. В този случай виртуалната сума в сметката Ви ще изчезне и Вашият баланс ще бъде равен на депозита Ви. За да отворите реална сметка трябва да кликнете върху зеления бутон в горния десен ъгъл на началната страница на брокера или да кликнете върху същата област в горния десен ъгъл на интерфейса на демо сметката. Процесът се състои от два етапа - създаване на сметка (пропуснете, ако вече имате демо сметка) и депозиране на пари. Първата стъпка може да се извърши и чрез профилите Ви във Facebook, Google+ или Gmail. Парите могат да бъдат депозирани чрез кредитна карта (Visa, MasterCard) или чрез някои от най-популярните системи за дигитални плащания.

9. Теглене на Средства

Средствата могат да бъдат изтеглени по всички начини, посочени за депозити по-горе. За да се започне тегленето, човек трябва да заяви това от зоната на сметката си, предоставяйки своята лична информация и предпочитан начин за теглене. Заявките обикновено отнемат до три работни дни, за да се обработят; през това време компанията може да поиска допълнителни документи, за да подсигури транзакцията. Те могат да включват, например, сканиране на документ за самоличност. Състоянието на заявката Ви може да бъде проследено в личната Ви сметка.

10. Обучение на Трейдъра

IQ Option се фокусира доста върху увеличаването на нивото на финансова осведоменост и уменията за търговия сред своите клиенти. Човек може да намери многобройни интерактивни материали за обучение на техния уебсайт. Освен това бихме искали да споменем и краткия курс на обучение, който има за цел да помогне на начинаещ трейдър да се научи да използва платформата за търговия. Той е достъпен в раздела "Видео Уроци" от менюто "За Трейдъри" на началната страница на брокера. Курсът се състои от 9 глави, демонстриращи принципите на действие и елементите на системата за търговия на брокера.

11. Да Търгувам ли с IQ Option?

IQ Option е "универсален" брокер, направил търгуването удобно и достъпно. Трейдърите ще оценят ползите, както и набора от функции за персонализиране на графиките, както и доста използваемите мобилни приложения. Въпреки това, леко ограниченият избор на основни активи може също да ограничи избора на стратегия за търговия. Трейдърите ще спечелят най-много от използването на тази платформа - минималният депозитен праг е нисък и уебсайтът предлага напълно функционална демо сметка (което е голяма рядкост сред брокерите на онлайн търговия), както и лесна за използване и гъвкава платформа с много учебни материали.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА РИСК: ВАШИЯТ КАПИТАЛ МОЖЕ ДА БЪДЕ ИЗЛОЖЕН НА РИСК. 83% от сметките за ДЗР на дребно губят пари.

Отзиви за IQ Option

Кoментари за IQ Option
( 0 )
Оценка от потребителя: 4.4 / 5

Остави коментар

IQ Option България: преглед и отзиви на трейдърите 2024

Към сайта