Skip to Content

Plus500 – recenzija brokera i povratne informacije trgovaca

4.4 / 5
Posjeti web-stranicu
79% maloprodajnih CFD računa gubi novac

UPOZORENJE NA RIZIK: 79% računa ulagača gubi novac prilikom trgovanja CFD-om kod ovog pružatelja usluga. Trebali biste razmisliti možete li si dopustiti da preuzmete visoki rizik gubitka novca.

Osnovan 2008. godine, Plus500 je trgovinska platforma za Ugovore za razliku u cijeni (Contract For Difference – CFDs), u vlasništvu Plus500 Ltd-a, tvrtke navedene u Londonske burze. Glavne djelatnosti i sjedište tvrtke nalaze se u Haifi, u Izraelu, s podružnicama koje djeluju u Australiji, na Cipru i u UK-u. Osnovana od strane Gala Habera, Alona Gonena, Elada Ben-Izhaka, Shlomija Weizmanna, Omera Elazarija i Shimona Sofera s Instituta za tehnologiju Technion, trgovinska platforma Plus500 omogućuje trgovcima trgovanje CFD-ovima za više od 2000 različitih financijskih instrumenata, od valuta, robe, dionica

1. Opće informacije

Brand Plus500 u vlasništvu je tvrtke navedene na popisu AIM, pod imenom Plus500 Ltd, s poslovima koji se obavljaju putem 3 glavnih podružnica: Plus500 UK Ltd ovlaštena je i regulirana od strane Financial Conduct Authorityja (FRN 509909).

Plus500 CY LTD ovlaštena je i regulirana od strane Cyprus Securities and Exchange Commission (broj licencije 250/14).

Plus500 AU Pty Ltd, ACN 153 301 681, AFSL # 417727, izdana od strane Australian Securities and Investments Commission, ovlaštena je za izdavanje tih proizvoda stanovnicima Australije.
Licencija za izdavatelja izvedenica na Novom Zelandu, FSP #. 486026 ovlašćuje nas za izdavanje tih proizvoda stanovnicima Novog zelanda. Plus500 AU Pty Ltd također je ovlašteni Pružatelj financijskih usluga u Južnoj Africi, FSP 47546.

U Izraelu Plus500IL Ltd regulira Israel Securities Authority.

2. Prednosti i nedostaci

Regulacija od više nadležnih strana: Uz regulaciju diljem svijeta, trgovci iz gotovo bilo kojeg mjesta mogu upotrebljavati sadržaje ovog brokera.

Širok raspon imovine za trgovanje: Broker nudi trgovanje CFD-ovima za više od 2000 vrsta imovine, uključujući forex, dionice, robu, indekse.

Besplatni demo račun: Neograničen demo račun za trgovce kako bi testirali proizvod prije ulaganja pravih sredstava.

Niski spreadovi: Neki od najnižih postojećih spreadova.

Nema izbora trgovačkog računa: Postoji samo jedna vrsta trgovačkog računa koja odgovara svima. To možda neće funkcionirati za naprednije trgovce kojima su potrebne drukčije značajke nego početnicima.

Ne podržava automatsko trgovanje: Za tako dobro razvijenu tvrtku, čini se nevjerojatnim što nemaju postavljeno automatsko trgovanje; možda će se to promijeniti u budućnosti.

3. Uvjeti trgovanja

Što se tiče uvjeta trgovanja na Plus500, broker primjenjuje samo nekoliko provizija. Trgovci moraju platiti mali spread na svoju prodajnu i kupovnu cijenu. Spreadovi koje Plus500 naplaćuje svojim trgovcima mogu biti fiksni ili dinamični. Minimalni spread za referentnu vrijednost EUR/USD dinamičan je. Spread za GBP/USD viši je, dok je tipični spread za USD/JPY dinamičan. Sve u svemu, spreadovi Plus500 prilično su konkurentni. Postoji naknada za prekonoćno financiranje, naknada za konverziju valuta, zajamčeni nalog za zaustavljanje i naknada za neaktivnost. Više informacija možete pronaći na web stranici Brokera.

4. Predmetna imovina

Kao što je ranije spomenuto, Plus500 nudi CFD-ove za više od 2000 različitih vrsta instrumenata, koji su prebrojni da bismo ih ovdje naveli. Ipak, pokrivena tržišta uključuju dionice, EFT-ove, valutne parove, tržišne indekse, robu i opcije. Ovisno o imovini kojom se trguje, poluga može biti čak 1:30.

5. Trgovinska platforma

Trgovinska platforma koju Plus500 upotrebljava vlasnička je trgovinska platforma. Dolazi u 3 glavne verzije: verziji za desktop, verziji za web i verziji prilagođenoj za mobilne uređaje. Iako se ne može poreći da većina brokera također nudi svojim trgovcima slične izbore za trgovinsku platformu, Plus500 razlikuje se u jednom glavnom aspektu. Sve njihove trgovinske platforme rade besprijekorno, a trgovci se mogu prebacivati s jedne platforme na drugu bez da se osjećaju dezorijentirano.

Među svim trgovinskim platformama koje nudi Plus500, WebTrader je najpopularnija među trgovcima u Europi i Aziji. To je u velikoj mjeri zbog činjenice da nema potrebe za preuzimanjem i instaliranjem bilo kakvog softvera na računalo prije početka upotrebe. Uz WebTrader trgovac treba samo ažurirani web preglednik kako bi pristupio trgovinskoj platformi i odmah počeo trgovati.

6. Mobilno trgovanje

Mobile Trader Plus500 još je jedna popularna trgovinska platforma među klijentima Plus500. Optimiziran za uređaje sa sustavom iOS i Android, Mobile Trader dostupan je za preuzimanje u trgovinama Apple’s App Store i Google Play Store. Mobile Trader omogućuje trgovcima Plus500’s da prate sva kretanja na financijskim tržištima, bez obzira gdje se nalazili.

7. Demo račun

U korist potencijalnih i postojećih klijenata, Plus500 također je osigurao svojim klijentima demo račun. Demo račun nema rok trajanja, što ga čini korisnim kao platformu za testiranje novorazvijenih strategija trgovanja. Kako biste otvorili demo račun na Plus500, jednostavno dovršite proces registracije i odaberite demo način. Nakon što to napravite, moći ćete pristupiti demo računu.

8. Vrste računa

Osim demo računa, Plus500 stavio je na raspolaganje samo jednu standardnu vrstu trgovačkog računa za svoje klijente. Kako bi otvorili standardni račun, trgovci moraju uplatiti minimalni depozit od 100 $.

9. Otvaranje računa

Otvaranje trgovačkog računa na Plus500 jednostavan je i brz proces. Najprije morate ispuniti obrazac za prijavu i poslati ga Plus500. Zatim morate položiti sredstva na svoj trgovački račun prije nego što budete u mogućnosti trgovati uživo. Oni koji već imaju otvoren demo račun moraju se samo prebaciti na pravi račun i položiti sredstva na njega kako bi započeli s trgovanjem.

Imajte na umu da će trgovci možda morati učitati osobne dokumente kako bi otvorili račun. Ako se od vas ne zatraži učitavanje osobnog dokumenta u fazi otvaranja računa, bit će potrebna kopija prije povlačenja sredstava.

10. Povlačenje sredstava

Kako bi omogućio svojim trgovcima polaganje i povlačenje novca s njihovog računa bez ikakvih poteškoća, Plus500 je omogućio nekoliko načina prijenosa sredstava. To uključuje kreditnu/debitnu karticu, eWallete kao što su Paypal i Skrill te bankovni prijenos. Vrijeme potrebno za obradu zahtjeva za povlačenje obično je do 3 dana. Primitak plaćanja, međutim, ovisit će o vremenu obrade koje je potrebno ovlaštenom procesoru plaćanja.

Kako biste pokrenuli zahtjev za povlačenje, kliknite na „Upravljanje sredstvima“ („Funds Management“) i onda na „Povlačenje“ („Withdrawal“). Zatim odaberite način povlačenja. Nakon što ispunite sve potrebne pojedinosti, jednostavno kliknite „Pošalji“ („Submit“) kako biste započeli postupak povlačenja. Treba napomenuti da svaki zahtjev za povlačenje podrazumijeva minimalni iznos koji se povlači prije nego što Plus500 započne s obradom zahtjeva. Osim toga, kad je to moguće, Plus500 će uvijek nastojati vratiti isplatu na isti način koji je upotrijebljen za polaganje sredstava, kako bi se osiguralo da prijenos sredstava zadovoljava sve potrebne propise protiv pranja novca i najbolje prakse.

11. Obuka trgovaca

Kao odgovorni broker usmjeren na klijente, Plus500 daje sve od sebe kako bi se pobrinuo da su njegovi trgovci dobili odgovarajuću obuku. Kako bi to postigao, Plus500 stavio je na raspolaganje neke osnovne obrazovne materijale kako bi poučio početnike o financijskim instrumentima kojima trguju. Ipak, mi mislimo da je to nedovoljno. Zapravo, mislimo da bi Plus500 trebao osigurati više sredstava na ovom području kako bi osigurao da njegovi trgovci postanu dovoljno upoznati s trgovanjem CFD-ovima.

12. Trebam li trgovati s Plus500?

Prema našem promatranju, nema sumnje da je Plus500 pružio visok standard usluga trgovanja. Njihova vlasnička trgovinska platforma jednostavna je za uporabu i također moćna. Širok raspon imovine za trgovanje osigurava da će pažljivim planiranjem i detaljnom procjenom rizika trgovci na Plus500 imati mogućnosti za zaradu, mada uvijek biste trebali razmotriti možete li priuštiti rizik visokog gubitka novca. Još jedna značajka Plus500 zbog koje se ističe u masi jest profesionalnost koju je ovaj broker pokazao. Dok će većina brokera u industriji proslijediti osobne podatke trgovca prodajnom timu kao trag, Plus500 ne upušta se u takvu vrstu ponašanja. Zapravo, Plus500 ne posjeduje prodajni tim, tako da su trgovci mirni jer ih neće uznemiravati prodajno osoblje telemarketinga, pokušavajući promicati brokerove usluge i proizvode.

79% maloprodajnih CFD računa gubi novac

Mišljenja o Plus500

Komentari o Plus500
( 0 )
Ocjena korisnika: 4.0 / 5

Ostavite komentar

Plus500 – recenzija brokera i povratne informacije trgovaca

Posjeti web-stranicu