Skip to Content

Plus500 – Bróker értékelés és kereskedői vélemény

4.0 / 5
A honlap megtekintése
A lakossági CFD-számlák 79% - a veszít pénzt

KOCKÁZATI FIGYELMEZTETÉS: A lakossági befektetői számlák 79% -a veszít pénzt, amikor CFD-kkel kereskedik ezzel a szolgáltatóval. Fontolnia kell, hogy megengedheti-e magának magának a kockázatot, hogy elveszíti pénzét.

A 2008-ban alapított Plus500 egy “Contract For Difference” (CFD) kereskedelmi platform, amely a Plust500 Ltd tulajdona. A Plust500 Ltd részvényei a Londoni Tőzsde vannak jegyezve. A cég főhadiszállása és központi irodája az Izraelben, Haifában található, de leányvállalatai működnek Ausztráliában, Cipruson és az Egyesült Királyságban. A Plus500-at Gal Haber, Along Gonen, Elad Ben-Izhak, Shlomi Weizmann, Omer Elazari és Shimon Sofer alapította. Mindannyian a Technion Institiue of Technology, izraeli technológiai egyetem hallgatói voltak. A Plus500 kereskedelmi platformja CFD kereskedési lehetőséget biztosít, több mint 2000 pénzügyi termék érhető el: devizák, részvények, nyersanyagok, ETF-ek, indexek és opciók (nem kell magába a pénzügyi termékbe befektetni).

1. Általános Információk

A Plus500 márka tulajdonosa az AIM-listázott Plus500 Ltd, amely három fő leányvállalaton keresztül végzi a tevékenységét: Plus500 UK Ltd-t az FCA engedélyével és fennhatósága alatt működik (FRN 509909).

A Plus500CY LTD a CySEC engedélyével és fennhatósága alatt működik, az engedélyszáma: 250/14.

A Plus500 AU Pty LTD, az Australian Securities and Investments Commission engedélyével (ACN 153 301 681, AFSL # 417727) kínálhatja termékeit Ausztrál lakosoknak.

Új-Zélandon a Plus500 származékos kibocsátói engedéllyel (FSP # 486026) kínálhatja termékeit Új-Zélandi kereskedőknek. A Plus500 AU Pty Ltd engedéllyel rendelkező pénzügyi szolgáltató Dél-Afrikában is (engedélyszám: FSP 47546).
Izraelben a Plust500IL Ltd az Israel Securities Authority által felügyelt.

2. Előnyök és Hátrányok

Több joghatóság és felügyelet által szabályozott: Jóformán az egész bolygón átívelő engedélyekkel a világ szinte bármely pontjáról elérhetőek a Plus500 szolgáltatásai.

Széles termékkör: E bróker több mint 2000 termék CFD kereskedelmét biztosítja, beleértve devizákat, részvények, nyersanyagokat és tőzsdeindexek.

Ingyen gyakorlófiók: Valódi pénz befektetése nélkül próbálhatják ki a Plus500-at a korlátlan demó fiók használatával.

Alacsony spreadek: Átlagosnál alacsonyabb spreadek

Csak egy kereskedői fióktípus: Csak egyféle fiók érhető el, amely mindenkinek jó lehet. Ugyanakkor tapasztalt kereskedők lehet, hogy az újoncoknak megfelelő funkcióktól eltérő opciókat szeretnének

Nem támogatja az automata kereskedést: Egy ilyen fejlett cégnél elég szokatlan, hogy nincs automata kereskedési lehetőség. De talán majd ez változik a jövőben.

3. Kereskedési feltételek

Ami a Plus500 kereskedési feltételeit illeti, a bróker csak néhány jutalékot alkalmaz. Kereskedők ügyletenként a BID és ASK árak után kell egy kisebb spread-et fizetniük. A Plus500 által a kereskedőknek kiszabott különbözet fix vagy dinamikus lehet. A minimum spread az EUR/USD páron dinamikus. Nyersanyagok esetében fix spreadek vannak. Mindent összevetve a Plus500 spread-jei versenyképesek. Van egy díj az éjszakai finanszírozásért, a valutaátváltási díjért, a garantált leállási megbízásért és az inaktivitási díjért. További információkat a Bróker honlapján talál.

4. Elérhető (mögöttes) termékek

Ahogy már fentebb említettük, a Plus500 CFD-ket kínál több mint 2000 különféle típusú eszközhöz, amelyeket itt inkább nem sorolnánk most fel. Ugyanakkor, annyi elmondható, hogy lehetséges részvényekkel, ETF-ekkel (tőzsdén kereskedett alapok), devizapárokkal, indexekkel, nyersanyagokkal és opciókkal is kereskedni. A terméktől függően a tőkeáttét akár 1:30 arányú is lehet.

5. A kereskedési platform

A Plus500 által használt kereskedelmi platform egy szabadalmazott platform. Három fő verzója van: asztali, webes és mobil—barát verzió. Természetesen más brókerek is kínálnak hasonló opciókat, de a Plus500 kiemelkedik egy téren: az összes verzió hasonlóan működik, így az egyikről másikra való váltás nem okoz zavart.

A Plus500 különböző kereskedési platformjai közül a WebTrader a legnépszerűbb az európai és ázsiai kereskedők körében. Ennek egy fő oka, hogy nincs szükség szoftver letöltésére és telepítésére a használathoz. A WebTrader használatához csak egy naprakészen tartott böngészőre van szüksége, amellyel azonnal elérhető a platform és kezdheti is a kereskedést.

6. Mobil kereskedés

A Plus500 ügyfelei körében a Plus500 mobil alkalmazása is egyre népszerűbb. Android és iOS eszközökre optimalizált, letölthető az App Store-ból és a Google Play Store-ból. A mobile kereskedési app lehetővé teszi a Plus500-on kereskedőknek, hogy bárhonnan követhessék a pénzügyi piaci fejleményeket.

7. Gyakorló fiók

A lehetséges és a már meglévő ügyfelek érdekében a Plus500 az ügyfelek rendelkezésére bocsát egy gyakorló fiókot is. Ennek a demó fióknak nincs lejárati ideje, ami rendkívül hasznossá teszi az újonnan talált vagy kifejlesztett kereskedési stratégiák tesztelésére. Ahhoz, hogy gyakorló fiókot nyissunk a Plus500-nál, elég csak végig menni az egyszerű regisztrációs folyamaton, majd kiválasztani a demó módot. Amint ez megvan, már hozzá is fér a demó fiókhoz.

8. Fióktípusok

A gyakorlófiókot leszámítva a Plus500 csak egy, általános jellegű kereskedői fiókot kínál. Ennek nyitásához minimum $100 befizetésére van szükség.

9. Fiók nyitása

Kereskedői fiók nyitása a Plus500-on rendkívül egyszerű és gyors. Először ki kell tölteni a regisztrációs űrlapot és elküldeni. Következő lépésben pénz befizetésére van szükség az élesben való kereskedéshez. Akiknek már van gyakorló fiókja, elegendő átváltani valós módra és befizetni.

Érdemes megjegyezni, hogy a kereskedőknek lehet, hogy személyazonosságot igazoló dokumentumokat is be kell küldeni a fióknyitáshoz. Ha a számlanyitás során nem kellett beküldeni, akkor később, az első pénzkifizetés előtt kell ezt megtenni.

10. Pénzkivonás

Annak érdekében a kereskedők kényelmesen és gyorsan végezhessenek befizetést és vonhassák ki a profitjukat, a Plus500 többféle pénzügyi opciót is kínál. Ezek között megtalálhatóak a népszerű hitel- és bankkártyák, online pénztárcák, mint a Skrill vagy a Paypal. Általában 3 napon belül feldolgozásra kerül a kiutalás kérelem. Ugyanakkor a kifizetés függ a jóváhagyott fizetési mód számára szükséges feldolgozási időtől is.

A kifizetés megkezdéséhez a “Funds Management” utána pedig a “Kifizetés” menüt kell kiválasztani. Ezt a fizetési mód kiválasztása követi. A szükséges információ megadás után a “Submit” gombra kattintva lehet elindítani a folyamatot. Minden kifizetésnél van egy minimális kifizetési összeg, amelyet el kell érni ahhoz, hogy a Plus500 elkezdje a kifizetés feldolgozását. Amikor lehetséges, a Plus500 mindig azon a módon próbálja meg kifizetni a kért összeget, amelyek befizetés is történt. Erre pénzmosás elleni szabályozások miatt van szükség.

11. Kereskedők képzése

Felelősségteljes és ügyfélbarát brókerként a Plus500 mindent megtesz azért, hogy a kereskedők megfelelő tudáshoz jussanak. Ennek érdekében a tapasztalatlanabb kereskedők számára elég alapvető tudásanyagot biztosít a pénzügyi termékekről, amelyekkel kereskedhetnek. Ugyanakkor mi ezt nem találjuk teljesen kielégítőnek. Valójában úgy véljük, ennél sokkal többet is tehetne a Plus500 annak érdekében, hogy a kereskedői kielégítően felkészültek legyen a CFD kereskedésben.

12. Kereskedjek a Plus500-on, vagy inkább ne?

A megfigyeléseink alapján nincs kétségünk afelől, hogy a Plus500 magas színvonalú szolgáltatásokat nyújt. Szabadalmaztatott kereskedelmi platformjuk könnyen használható és erőteljes. A kereskedhető termékek széles köre, hogy a Plus500 kereskedőinek gondos tervezéssel és alapos kockázatértékeléssel lehetősége nyílik profitra, bár mindig mérlegelnie kell, hogy megengedheti-e magának magának a kockázatot, hogy pénzét elveszti.

Ugyanakkor ami valóban kiemeli a Plus500-at a tömegből az a profizmus amit eddig tanúsított. Míg sok bróker a kereskedők információit továbbadják az értékesítőiknek, addig a Plus500 nem tanúsít ilyen jellegű viselkedést. Valójában a Plus500 nem is rendelkezik értékesítői csaptattal, tehát a kereskedők nyugodtak lehetnek, hogy nem lesznek telemarketingesek által zargatva, hogy a bróker különböző termékeit és szolgáltatásait kínálják.

A lakossági CFD-számlák 79% - a veszít pénzt

Értékelések: Plus500

Hozzászólások az Plus500
( 0 )
Felhasználói pontszám: 4.0 / 5

Szóljon hozzá

Plus500 – Bróker értékelés és kereskedői vélemény

A honlap megtekintése