Skip to Content

Plus500 Slovenija: Pregled posrednika in komentarji 2024

4.0 / 5
Obišči spletišče
79% računov CFD na drobno izgubi denar

OPOZORILO NA TVEGANJE: Pri trgovanju s pogodbami na razliko pri tem ponudniku denar izgubi 79% računov malih vlagateljev. Razmislite, ali se lahko odločite za veliko tveganje, da boste izgubili denar

Plus500 je bil ustanovljen leta 2008 kot trgovalna platforma za trgovanje s Pogodbami na razliko (CFD-ji) in je v lasti Plus500 Ltd, družbe, ki je na seznamu na Londonski borzi. Glavne dejavnosti in sedež družbe so v Haifi, Izrael, s podružnicami, ki delujejo v Avstraliji, na Cipru in v Združenem kraljestvu. Ustanovljena s strani Gala Haberja, Alona Gonena, Elada Ben-Izhaka, Shlomija Weizmanna, Omerja Elazarija in Shimona Soferja z inštituta Technion Institute of Technology, omogoča trgovalna platforma Plus500 trgovcem trgovanje s CFD-ji v več kot 2000-ih različnih finančnih instrumentih, od valut, dobrin, delnic, ETF-jev, indeksov, opcijskih trgov, ne da bi morali vložiti v osnovni instrument.

1. Splošne informacije

Blagovna znamka Plus500 je v lasti družbe, ki je na seznamu AIM, imenovane Plus500 Ltd, ki operacije izvaja prek treh glavnih podružnic: Plus500 UK Ltd je pooblaščen in reguliran s strani Organa za finančno ravnanje (FRN 509909).
Plus500CY LTD je pooblaščen in reguliran s strani Ciprske komisije za vrednostne papirje in borzo (licenca št. 250/14).

Plus500 AU Pty Ltd, ACN 153 301 681, AFSL # 417727, izdan s strani Avstralske komisije za vrednostne papirje in investicije, je pooblaščen za izdajo teh izdelkov prebivalcem Avstralije.

Licenca izdajatelja derivatov na Novi Zelandiji, FSP # 486026 nas pooblašča za izdajanje teh izdelkov prebivalcem Nove Zelandije. Plus500 AU Pty Ltd je tudi pooblaščeni ponudnik finančnih storitev v Južni Afriki, FSP 47546.

V Izraelu Plus500IL Ltd regulira izraelski Organ za vrednostne papirje.

2. Prednosti in pomanjkljivosti

Reguliran pod več jurisdikcijami: Z regulacijo po vsem svetu, lahko trgovci od skoraj povsod uporabljajo storitve tega posrednika.

Široka paleta trgovalnih sredstev: Posrednik ponuja trgovanje s CFD-ji v več kot 2000-ih sredstvih, prek forexa, delnic, dobrin, indeksov.

Brezplačen demo račun: Neomejen demo račun za trgovce, da testirajo produkt pred uporabo pravega denarja.

Nizki spreadi: Eni od najnižjih spreadov naokoli.

Ni izbire trgovalnih računov: Obstaja samo ena vrsta trgovalnega računa, ki ustreza vsem. To morda ne bo delovalo pri bolj naprednih trgovcih, ki potrebujejo drugačne funkcije kot novi trgovci.

Ne podpira avtomatiziranega trgovanja: Za tako dobro razvito podjetje se zdi neverjetno, da ne omogoča avtomatiziranega trgovanja; morda se bo to v prihodnosti spremenilo.

3. Pogoji trgovanja

Kar zadeva pogoje trgovanja pri Plus500, posrednik zaračuna le nekaj provizij. Trgovci morajo plačati majhen razpon na svojo BID in ASK ceno. Spreadi, ki jih Plus500 nalaga svojim trgovcem, je lahko fiksen ali dinamičen. Minimalni spread za referenčno vrednost EUR/USD je dinamičen. Spread za GBP/USD je višji, medtem ko je tipičen USD/JPY spread dinamičen. Na splošno so spreadi Plus500 precej konkurenčni. Obstajajo provizije za financiranje čez noč, provizija za pretvorbo valut, zajamčeno zaustavitveno naročilo in provizija za nedejavnost. Več informacij najdete na spletni strani posrednika.

4. Osnovna sredstva

Kot že prej omenjeno, Plus500 ponuja CFD-je za več kot 2000 različnih vrst instrumentov, ki jih je preveč, da bi jih navedli tukaj. Pa vendar, zajeti trgi vključujejo delnice, ETF-je, valutne pare, tržne indekse, dobrine in opcije. Glede na sredstvo trgovanja, je lahko finančni vzvod tako visok kot je 1:30.

5. Trgovalna platforma

Trgovalna platforma, ki jo uporablja Plus500, je lastniška trgovalna platforma. Na voljo je v treh glavnih različicah, namizni, spletni in mobilni optimizirani različici. Čeprav ni mogoče zanikati, da večina posrednikov svojim trgovcem prav tako ponuja podobne izbire pri trgovalni platformi, se Plus500 razlikuje v enem pomembnem vidiku. Vse njegove trgovalne platforme delujejo brezhibno in trgovci lahko prehajajo z ene platforme na drugo, ne da bi se morali počutiti dezorientirano.

Med vsemi trgovalnimi platformami, ki jih ponuja Plus500, je WebTrader najbolj priljubljena trgovalna platforma med trgovci v Evropi in Aziji. To je v veliki meri posledica dejstva, da ni nobene zahteve po prenašanju in nameščanju kakršnekoli programske opreme na računalnik, preden jo lahko začnete uporabljati. Pri WebTrader-ju trgovec za dostop do trgovalne platforme potrebuje le posodobljen spletni brskalnik in lahko začne takoj trgovati.

6. Mobilno trgovanje

Plus500 mobile trader je še ena priljubljena trgovalna platforma med strankami Plus500. Optimiziran za naprave z iOS in Android, je Mobile Trader na voljo za prenos v Apple App Store in Google Play Store. Mobile trader omogoča trgovcem Plus500, da ostanejo v stiku z vsemi razvojnimi spremembami na finančnih trgih, ne glede na to, kje so.

7. Demo račun

V korist potencialnih in obstoječih strank je Plus500 svojim strankam zagotovil tudi demo račun. Demo račun nima roka trajanja, zaradi česar je uporaben kot testna platforma za novo razvite strategije trgovanja. Za odprtje demo računa pri Plus500, preprosto opravite postopek registracije in izberite demo način. Ko to storite, boste lahko dostopali do demo računa.

8. Vrste računov

Poleg demo računa, ima Plus500 za svoje stranke na voljo le en standardni trgovalni račun. Za odprtje standardnega računa, morajo trgovci položiti minimalni depozit v višini 100 $.

9. Odpiranje računa

Odpiranje trgovalnega računa pri Plus500 je preprost in hiter proces. Najprej morate izpolniti obrazec za registracijo in ga posredovati Plus500. Nato morate napolniti vaš trgovalni račun, preden lahko začnete s pravim trgovanjem. Tisti, ki so že odprli demo račun, morajo preprosto preklopiti na pravi račun, ga napolniti in začeti trgovati.
Upoštevajte, da bodo trgovci za odprtje računa morda morali naložiti osebne dokumente. Če se od vas ne zahteva, da osebni dokument naložite v fazi odpiranja računa, boste morali pred dvigom denarja posredovati kopijo.

10. Dvig sredstev

Da bi svojim trgovcem omogočil polog in dvig denarja z njihovega računa brez kakršnihkoli težav, je Plus500 zagotovil več načinov prenosa sredstev. Te metode vključujejo kreditno/debetno kartico, eDenarnice, kot sta Paypal in Skrill, ter elektronsko bančno nakazilo. Obdelava zahteve za dvig se ponavadi izvede v roku treh dni, prejem plačila pa bo odvisen od časa obdelave, ki ga zahteva pooblaščeni obdelovalec plačila.

Za pričetek postopka dviga kliknite na “Funds Management” (Upravljanje denarja) in nato na “Withdrawal” (Dvig). Nato izberite svoj način dviga. Ko ste izpolnili vse potrebne podatke za začetek postopka dviga, preprosto kliknite na “Submit” (Oddaj). Treba je opozoriti, da vsaka zahteva za dvig zahteva, da se dvigne minimalni znesek, preden bo Plus500 začel obdelovati zahtevo za dvig. Poleg tega bo Plus500 vedno poskušal vrniti denar na isti način, ki je bil uporabljen za polog sredstev. To zagotavlja, da transfer sredstev ustreza vsem zahtevanim predpisom o preprečevanju pranja denarja in najboljšim praksam.

11. Usposabljanje trgovcev

Kot odgovoren, k strankam usmerjen posrednik, si Plus500 po svojih najboljših močeh prizadeva zagotoviti, da so njegovi trgovci ustrezno opremljeni, v smislu izobraževanja trgovcev. Za dosego tega je Plus500 zagotovil nekaj osnovnih izobraževalnih gradiv za izobraževanje novincev o finančnih instrumentih, s katerimi se trguje. Kljub temu menimo, da to ni dovolj. Pravzaprav menimo, da bi moral Plus500 na tem področju zagotoviti več virov, da bodo njegovi trgovci dovolj dobro poučeni o trgovanju s CFD-ji.

12. Naj trgujem s Plus500?

Z našega vidika ni nobenega dvoma, da je Plus500 zagotovil visok standard storitev trgovanja. Njegova lastniška trgovalna platforma je preprosta za uporabo, kot tudi zmogljiva. Širok spekter trgovalnih sredstev zagotavlja, da bodo imeli trgovci v Plus500 s skrbnim načrtovanjem in temeljito oceno tveganja priložnost za dobiček, čeprav morate vedno pomisliti, ali si lahko privoščite, da tvegate izgubo denarja. Druga značilnost Plus500, zaradi katere izstopa iz množice, je profesionalnost, ki jo je dokazal posrednik. Medtem ko bo večina posrednikov v panogi osebne podatke trgovca posredovala ekipi za prodajo, si Plus500 ne privošči takšnega ravnanja. Pravzaprav Plus500 nima prodajne ekipe, zato trgovcem zagotavlja mir pred prodajalci izdelkov po telefonu, ki poskušajo promovirati storitve in izdelke posrednika.

79% računov CFD na drobno izgubi denar

Ocene Plus500

Komentarji o Plus500
( 0 )
Ocene uporabnikov: 4.3 / 5

Oddajte komentar

Plus500 Slovenija: Pregled posrednika in komentarji 2024

Obišči spletišče