Skip to Content

Plus500 – Recensies en Reacties van Handelaren

4.3 / 5
Site bekijken
79% van de CFD-retailrekeningen verliezen geld

RISICO WAARSCHUWING: 79% van de retail-beleggersrekeningen verliezen geld bij het verhandelen van CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen om uw geld te verliezen.

Plus500 is een handelsplatform voor CFD’s (Contracts For Difference). Het bedrijf is onderdeel van Plus500 Ltd. en is actief of de London Stock Exchange. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Haifa, Israël en er bevinden zich dochterondernemingen in Australië, Cyprus en Groot-Brittannië. Plus500 is opgericht door Gal Haber, Alon Gonen, Elad Ben-Izhak, Shlomi Weizmann, Omer Elazari en Shimon Sofer van het Technion Institute of Technology. Op het handelsplatform kunnen gebruikers handelen in CFD’s door te kiezen voor één van de 2000 verschillende financiële instrumenten zoals valuta, grondstoffen, aandelen, ETF’s (exchange-traded funds), beursindexen en marktopties. Er kan in al deze financiële instrumenten worden gehandeld zonder dat er geïnvesteerd hoeft te worden in de onderliggende financiële producten (assets).

1. Algemene Informatie

De merknaam Plus500 is eigendom van het bedrijf Plus500 Ltd. dat actief is op Londense AIM, een submarkt van de London Stock Exchange. Verder zijn er wereldwijd drie grote dochterondernemingen actief: Plus500 UK Ltd. is goedgekeurd en wordt gereglementeerd door de Financial Conduct Authority (FRN 509909).
Plus500CY Ltd. is goedgekeurd en wordt gereglementeerd door de Cyprus Securities and Exchange Commission onder het licentienummer 250/14.

Plus500 AU Pty Ltd., ACN 153 301 681, AFSL # 417727, wordt gereglementeerd door de Australian Securities and Investments Commission en heeft toestemming gegeven om deze producten voor inwoners van Australië beschikbaar te maken.

Dankzij de licentie om derivaten in Nieuw-Zeeland te verstrekken (uitgegeven door de FSP onder licentienummer 486026) hebben we toestemming om deze producten voor inwoners van Nieuw-Zeeland beschikbaar te maken. Plus500 AU Pty Ltd. is eveneens een erkende Financiële Dienstverlener in Zuid-Afrika, FSP 47546.

Plus500IL Ltd. wordt in Israël gereglementeerd door de Israel Securities Authority.

2. Voordelen en Nadelen

Gereglementeerde Effectenmakelaar in Meerdere Rechtsgebieden: Plus500 is in verschillende delen van de wereld gereglementeerd, daardoor is het voor handelaren van over de hele wereld mogelijk om van de diensten van deze effectenmakelaar gebruik te maken.

Veel Verschillende Financiële Producten waarin Gehandeld kan worden: Bij deze effectenmakelaar is het mogelijk om in in CFD's zoals forexmarkten (valuta), aandelen, grondstoffen en beursindexen te handelen.

Gratis Proefversie (Demo-account): Er is een demo-account beschikbaar die onbeperkt kan worden gebruikt zodat handelaren het investeren in financiële producten kunnen uitproberen voordat ze met echt geld gaan handelen.

Lage spreads: De spreads die op dit platform van toepassing zijn, behoren tot de laagste spreads van alle effectenmakelaars.

Geen keuze tussen verschillende accounts om mee te handelen: Er is slechts één soort account beschikbaar waarmee er in alle beschikbare financiële producten gehandeld kan worden. Dit kan voor ervaren handelaren een nadeel zijn omdat ze behoefte hebben aan meer en andere functies dan beginnende handelaren.

Geen ondersteuning voor automatisch handelen: Voor een bedrijf dat technologisch zo sterk is ontwikkeld, lijkt het waarschijnlijk dat ze een dergelijke functie in de toekomst zullen toevoegen

3. Handelsvoorwaarden

Wat betreft de handelsvoorwaarden bij Plus500, de makelaar past slechts een paar commissies toe. Handelaren betalen een kleine spread op de bid-prijs (aankoopprijs) en de ask-prijs (verkoopprijs). De spread die Plus500 op zijn handelaren heft, kan zowel vast als dynamisch zijn. De standaard spread voor de valuta EUR/USD is variabel. De spread voor het valutapaar GBP/USD is hoger terwijl de spread voor USD/JPY over het algemeen variabel is. Over het algemeen zijn de spreads van Plus500 concurrerend met de spreads van andere effectenmakelaars. Er zijn kosten voor nachtelijke financiering, valutaconversiekosten, gegarandeerde stoporder en inactiviteitskosten. Meer informatie vindt u op de website van Brokers.

4. Assets om in te handelen

Zoals eerder vermeld, biedt Plus500 CFD's voor meer dan 2000 verschillende soorten instrumenten die te talrijk zijn om hier op te sommen. Omdat er zoveel producten zijn waarmee op de financiële markt kan worden gehandeld, kunnen we deze producten niet allemaal bespreken. Er kan bij Plus500 onder andere worden gehandeld in aandelen, ETF's, valuta, beursindexen, grondstoffen en financiële opties. Afhankelijk van het financiële product waarin gehandeld wordt, kan het rendement oplopen tot 1:30.

5. Handelsplatform

Het handelsplatform van Plus500 is door het bedrijf zelf ontwikkeld. Er zijn drie verschillende versies van het platform: een desktop versie, een web-based versie en een versie die is geoptimaliseerd voor gebruik op mobiele apparaten. Bij andere binaire optiemakelaars is het ook mogelijk om hun handelsplatform op verschillen apparaten te gebruiken. Maar dit handelsplatform verschilt op één belangrijk punt van andere handelsplatforms. De drie verschillende versies van hun platform sluiten naadloos op elkaar aan en omdat de lay-out van de drie versies er precies hetzelfde uitzien is het voor gebruikers makkelijk om verschillende versies van het platform te gebruiken.

Van alle platforms die Plus500 biedt, is WebTrader het populairste platform onder gebruikers in Europa en Azië. Dit komt vooral doordat er geen software gedownload en op de computer geïnstalleerd hoeft te worden om het platform te kunnen gebruiken. Om WebTrader te kunnen gebruiken heeft een gebruiker alleen een bijgewerkte internetbrowser nodig. Iedereen die een browser heeft die up-to-date is, kan meteen beginnen met handelen.

6. Handelen op je Mobiele Telefoon

De mobiele versie is onder klanten van Plus500 ook een populaire versie van het handelsplatform. Deze app is beschikbaar voor alle apparaten met de besturingssystemen iOS en Android en kan via de Apple App Store en de Google Play Store worden gedownload. Met de mobiele versie kunnen gebruikers van Plus500 ongeacht waar ze zijn alle ontwikkelingen op de financiële markt volgen.

7. Demo-account

Plus500 beschikt over een demo-account waar potentiële en huidige klanten gebruik van kunnen maken. De proefversie kan onbeperkt worden gebruikt, daardoor is het een nuttige manier om nieuwe handelsstrategieën uit te proberen. Om een demo-account aan te maken hoef je alleen maar het registratieproces te doorlopen en de modus voor de proefversie te selecteren. Als je dat hebt gedaan dan kun je het demo-account gebruiken.

8. Soorten Accounts

Naast het demo-account is er voor klanten van Plus500 slechts één soort account beschikbaar waarmee gehandeld kan worden. Klanten moeten een bedrag van minimaal $100 inleggen om een standaard account te kunnen openen.

9. Een Account Openen

Het proces om bij Plus500 een account aan te maken is zeer eenvoudig en kost niet veel tijd. Eerst moet je een registratieformulier invullen en deze naar Plus500 versturen. Daarna moet je geld op je account storten om met handelen te kunnen beginnen. Als je al een demo-account het dan kun je deze omzetten in een echt account. Daarvoor hoef je alleen maar een bedrag op je account te storten en je kunt beginnen met handelen.

Houd er rekening mee dat handelaren mogelijk een kopie van het identiteitsbewijs moeten uploaden om een account te kunnen openen. Als er tijdens het registratieproces voor het aanmaken van een account niet is gevraagd om een kopie van het identiteitsbewijs dan moet je deze kopie op een later moment alsnog uploaden zodat je geld kunt laten uitbetalen.

10. Geld laten Uitbetalen

Plus500 biedt ondersteuning voor verschillende betaalmethoden. Op deze manier is het gebruikers zo makkelijk mogelijk gemaakt om geld op een account te storten en om geld te laten uitbetalen. Een aantal van de beschikbare betaalmethoden zijn bijvoorbeeld creditkaarten/betaalpassen, bankoverschrijvingen en eWallets zoals Paypal en Skrill. Gemiddeld duurt het 3 dagen voordat een verzoek om geld uit te laten betalen is verwerkt. Wanneer het geld precies wordt uitbetaald is afhankelijk van de snelheid waarmee de partij die de betalingen uitvoert het verzoek verwerkt.

Om een verzoek voor een betaling te doen moet je eerst op "Geld Beheren" en vervolgens op "Geld Uitbetalen" klikken. Daarna kun je kiezen via welke betaalmethode je het geld wilt laten uitbetalen. Als je alle gegevens hebt ingevuld dan kun je op "Verstuur" klikken om het verzoek om geld te laten uitbetalen in te dienen.

Hierbij is het belangrijk om te weten dat je alleen geld kunt laten uitbetalen als je een bepaald minimumbedrag op je account hebt staan. Als je het minimale saldo op je account hebt staan dan kan Plus500 de betaling verwerken. Indien mogelijk zal Plus500 de betaling altijd proberen uit te voeren via dezelfde betaalmethode als de methode die is gebruikt om geld op het account te zetten. Dit doen ze om er zeker van te zijn dat alle betalingen voldoen aan de wetten en regels die gelden om het witwassen van geld tegen te gaan.

11. Training voor Handelaren

Plus500 is een zeer klantgerichte binaire optiemakelaar. Daarom doet het bedrijf zijn best om handelaren trainingsmaterialen aan te bieden zodat ze kennis van zaken hebben als ze gaan beginnen met handelen. Op de website van Plus500 zijn een aantal basiscursussen beschikbaar.

Daardoor kunnen nieuwe handelaren hun kennis van financiële producten waarmee gehandeld wordt vergroten. Toch zijn wij van mening dat dit niet genoeg is. We denken zelfs dat Plus500 meer trainingsmaterialen op hun platform zou moeten toevoegen om er zeker van te zijn dat gebruikers voldoende kennis van CFD's hebben op het moment dat ze besluiten om te beginnen met handelen.

12. Moet ik voor Plus500 Kiezen om te Handelen?

Gebaseerd op onze ervaringen twijfelen we er niet aan dat Plus500 een handelsplatform van hoge kwaliteit is. Het zelfgemaakte platform is makkelijk in gebruik en werkt zeer goed. Het grote aanbod aan financiële producten waarin gehandeld kan worden, ervoor dat handelaren bij Plus500 met een zorgvuldige planning en een grondige risicobeoordeling mogelijkheden hebben om winst te maken, hoewel u altijd moet overwegen of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen om uw geld te verliezen. Een ander kenmerk van Plus500 dat zich onderscheidt van de massa is de professionaliteit die de makelaar aan de dag legt. De meeste binaire optiemakelaars geven de gegevens van hun gebruikers door aan de afdeling voor de verkoop. Op die manier worden de gebruikers als potentiële klanten gezien. We weten in ieder geval dat Plus500 dit soort dingen niet zal doen. Plus500 beschikt namelijk niet over een verkoopafdeling. Daarom hoeven handelaren zich geen zorgen te maken dat ze door een telefonische verkoper worden gebeld die een product of dienst van de binaire optiemakelaar wil verkopen.

79% van de CFD-retailrekeningen verliezen geld

Recensie van Plus500

Reacties over Plus500
( 0 )
Beoordeling gebruikers: 4.5 / 5

Een reactie plaatsen

Plus500 – Recensies en Reacties van Handelaren

Site bekijken