Skip to Content

Plus500 – Κριτική για τον χρηματομεσίτη και σχόλια επενδυτών

4.1 / 5
Επισκεφθείτε τον ιστότοπο
79% των λιανικών λογαριασμών CFD χάνουν χρήματα

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ: 79% των λογαριασμών των ιδιωτών επενδυτών υφίστανται απώλειες κεφαλαίων όταν πραγματοποιούνται συναλλαγές μέσω CFDs με τον συγκεκριμένο πάροχο. Θα πρέπει να αξιολογήσετε αν μπορείτε να αντεπεξέλθετε οικονομικά στον υψηλό κίνδυνο απώλειας των κεφαλαίων σας

Με έτος ίδρυσης το 2008, η Plus500 είναι μια πλατφόρμα συναλλαγών συμβάσεων επί διαφορών (CFDs) η οποία ανήκει στην Plus500 Ltd, εταιρεία εισηγμένη στην Χρηματιστηρίου του Λονδίνου. Η εταιρεία εδρεύει στη Χάιφα του Ισραήλ με θυγατρικές εταιρείες στην Αυστραλία, την Κύπρο και το Ηνωμένο Βασίλειο. Με ιδρυτές τους Gal Haber, Alon Gonen, Elad Ben-Izhak, Shlomi Weizmann, Omer Elazari και Shimon Sofer από το Technion – Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ισραήλ, η πλατφόρμα συναλλαγών της Plus500 επιτρέπει στους επενδυτές να διενεργούν συναλλαγές CFDs σε πάνω από 2000 διαφορετικά χρηματοοικονομικά μέσα από τις αγορές νομισμάτων, εμπορευμάτων, μετοχών, ETFs, δεικτών, αγορών συμβολαίων δικαιωμάτων προαίρεσης χωρίς να χρειάζεται να επενδύσουν στο υποκείμενο χρηματοοικονομικό μέσο αυτό καθαυτό.

1. Γενικές πληροφορίες

Η επωνυμία Plus500 ανήκει στην εταιρεία Plus500 Ltd, η οποία είναι εισηγμένη στην αγορά ΑΙΜ και ασκεί τη δραστηριότητά της μέσω 3 κύριων θυγατρικών εταιρειών: η Plus500 UK Ltd είναι αδειοδοτημένη και ρυθμιζόμενη από την Αρχή Χρηματοπιστωτικής Συμπεριφοράς, FCA (FRN 509909).

H Plus500CY LTD είναι αδειοδοτημένη και ρυθμιζόμενη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, CyseC (αρ. αδείας 250/14).
Η Plus500 AU Pty Ltd, είναι ρυθμιζόμενη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Αυστραλίας ASIC (αρ. αδείας ACN 153 301 681, AFSL # 417727) και απευθύνει τα προϊόντα της στους κατοίκους της Αυστραλίας.

Με τη άδεια του φορέα αδειοδότησης για την παροχή υπηρεσιών διαπραγμάτευσης παραγώγων προϊόντων στη Νέα Ζηλανδία, (αρ. FSP #. 486026), παρέχουμε τις υπηρεσίες μας στους κατοίκους της Νέας Ζηλανδίας. Η Plus500 AU Pty Ltd, είναι επίσης αδειοδοτημένος πάροχος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στη Νότιο Αφρική (αρ. FSP 47546).

Στο Ισραήλ, η Plus500IL Ltd ρυθμίζεται από τον αντίστοιχο ισραηλινό φορέα ISA.

2. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ρυθμιζόμενη σε πολλαπλές δικαιοδοσίες: καθώς η εταιρεία είναι ρυθμιζόμενη διεθνώς, μπορούν να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις της επενδυτές από σχεδόν όλον τον κόσμο.

Ευρεία γκάμα περιουσιακών στοιχείων προς διαπραγμάτευση: η χρηματομεσιτική εταιρεία προσφέρει συναλλαγές CFD σε πάνω από 2000 περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στις κατηγορίες forex, μετοχών, εμπορευμάτων και δεικτών.

Δωρεάν λογαριασμός demo: απεριόριστος δοκιμαστικός λογαριασμός demo ώστε οι επενδυτές να δοκιμάσουν το προϊόν πριν δεσμεύσουν πραγματικά κεφάλαια.

Xαμηλά spreads: από τα χαμηλότερα spreads που κυκλοφορούν.

Δεν προσφέρει επιλογές λογαριασμού συναλλαγών: προσφέρεται μόνο ένα είδος λογαριασμού. Αυτό δεν εξυπηρετεί του πιο προηγμένους επενδυτές που απαιτούν διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους αρχάριους.

DΔεν υποστηρίζει αυτόματες συναλλαγές: για μια τόσο ανεπτυγμένη εταιρεία, είναι άξιο απορίας το ότι δεν έχουν προχωρήσει στην προσφορά αυτόματων συναλλαγών, αλλά αυτό ενδέχεται να αλλάξει στο μέλλον.

3. Όροι συναλλαγών

Όσον αφορά τους όρους συναλλαγών στο Plus500, ο μεσίτης εφαρμόζει λίγες μόνο προμήθειες. ζητείται από τους επενδυτές να πληρώσουν ένα μικρό spread επί της τιμής BID και ASK. Tο spread το οποίο επιβάλλει η Plus500 στους επενδυτές είναι κυμαινόμενο. Το ελάχιστο spread για το νομισματικό ζεύγος αναφοράς EUR/USD είναι δυναμικό. Tο spread για το GBP/USD είναι υψηλότερο ενώ για το USD/JPY το τυπικό spread είναι δυναμικό. Tο spread στα εμπορεύματα όπως το αργό πετρέλαιο (Crude Oil) είναι 14 cents το βαρέλι, ενώ το spread για τον χρυσό (Gold) είναι περίπου 50 cents η ουγγιά. Σε γενικές γραμμές, τα spreads της Plus500 είναι σε ικανοποιητικό βαθμό ανταγωνιστικά. Υπάρχει χρέωση για χρηματοδότηση ολονύκτιας, χρέωση μετατροπής νομίσματος, εγγυημένη εντολή διακοπής και χρέωση αδράνειας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της Brokers.

4. Υποκείμενα περιουσιακά στοιχεία

Όπως αναφέραμε ήδη, η κάλυψη των χρηματοπιστωτικών αγορών που προσφέρει η Plus500 εκτείνεται σε πάνω από 2000 διαφορετικά είδη χρηματοοικονομικών μέσων τα οποία είναι αρκετά πολυπληθή για να αναφερθούν εδώ. Οι καλυπτόμενες αγορές περιλαμβάνουν μετοχές, ETFs, ζεύγη νομισμάτων, δείκτες, εμπορεύματα και συμβόλαια δικαιωμάτων προαίρεσης. Ανάλογα με το περιουσιακό στοιχείο υπό διαπραγμάτευση, η μόχλευση μπορεί να φτάσει μέχρι και 1:30.

5. Πλατφόρμα συναλλαγών

Η πλατφόρμα συναλλαγών που χρησιμοποιεί η Plus500 είναι ιδιόκτητη. Κυκλοφορεί σε 3 κύριες εκδόσεις: έκδοση για υπολογιστή, διαδικτυακή έκδοση και έκδοση ειδικά σχεδιασμένη για κινητές συσκευές. Παρόλο που οι περισσότεροι χρηματομεσίτες προσφέρουν στους επενδυτές παρόμοιες επιλογές σε πλατφόρμα συναλλαγών, η Plus500 έχει μια σημαντική διαφορά. Οι πλατφόρμες συναλλαγών τους λειτουργούν όλες απρόσκοπτα και οι επενδυτές μπορούν να εναλλάσσουν τις πλατφόρμες χωρίς να μπερδεύονται.

Μεταξύ των πλατφορμών συναλλαγών που προσφέρει η Plus500, η WebTrader είναι η πιο δημοφιλής για τους επενδυτές από την Ευρώπη και την Ασία. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι απαιτείται η λήψη λογισμικού και η εγκατάσταση της πλατφόρμας στον υπολογιστή σας πριν αρχίσετε να τη χρησιμοποιείτε. Με τη WebTrader, ο επενδυτής απλά χρειάζεται ενημερωμένο πρόγραμμα περιήγησης για να προσπελάσει την πλατφόρμα συναλλαγών και να ξεκινήσει άμεσα να πραγματοποιεί συναλλαγές.

6. Συναλλαγές από κινητές συσκευές

Η Plus500 mobile trader είναι άλλη μία δημοφιλής πλατφόρμα συναλλαγών μεταξύ των πελατών της Plus. Σχεδιασμένη ειδικά για συσκευές με λειτουργικό iOS και Android, η Mobile Trader είναι διαθέσιμη για λήψη στο Apple App Store και στο Google Play Store. Η Mobile Trader δίνει τη δυνατότητα στους επενδυτές της Plus500 να παρακολουθούν όλες τις εξελίξεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές ανεξαρτήτως του πού βρίσκονται.

7. Λογαριασμός demo

Προς όφελος των υποψήφιων και υφιστάμενων πελατών της, η Plus500 προσφέρει επίσης στους πελάτες της λογαριασμό demo (δοκιμαστικός λογαριασμός). Ο λογαριασμός demo δεν έχει περίοδο λήξης πράγμα που τον καθιστά χρήσιμο ως πλατφόρμα αναδρομικού ελέγχου για νέες στρατηγικές συναλλαγών. Για να ανοίξετε λογαριασμό demo στην Plus500, απλά συμπληρώστε τη διαδικασία εγγραφής και επιλέξτε τη λειτουργία demo. Στη συνέχεια θα μπορέσετε να προσπελάσετε τον λογαριασμό demo.

8. Τύποι λογαριασμών

Πέρα από τον λογαριασμό demo, η Plus500 διαθέτει μόνο έναν τύπο λογαριασμού συναλλαγών για τους πελάτες της, τον λογαριασμό standard. Για να ανοίξετε λογαριασμό standard θα πρέπει να κάνετε μια ελάχιστη κατάθεση $100.

9. Άνοιγμα λογαριασμού

Το άνοιγμα λογαριασμού συναλλαγών στην Plus500 είναι μια απλή και γρήγορη διαδικασία. Πρώτα θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε μια φόρμα εγγραφής και να την υποβάλετε στην Plus500. Στη συνέχεια πρέπει να χρηματοδοτήσετε τον λογαριασμό συναλλαγών σας πριν μπορέσετε να διεξάγετε συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο. Όσοι έχουν ήδη ανοίξει λογαριασμό demo, χρειάζεται μόνο να μεταβούν στη λειτουργία πραγματικού λογαριασμού και να χρηματοδοτήσουν τον λογαριασμό τους για να ξεκινήσουν τις συναλλαγές.

Παρακαλούμε σημειώστε ότι προκειμένου να ανοίξουν λογαριασμό, οι επενδυτές ενδέχεται να χρειαστεί να υποβάλουν κάποια έγγραφα ταυτοποίησης. Εάν δεν σας ζητηθεί να μεταφορτώσετε κάποιο έγγραφο ταυτοποίησης στο στάδιο ανοίγματος του λογαριασμού, θα σας ζητηθεί αντίγραφο πριν μπορέσετε να κάνετε ανάληψη κεφαλαίων.

10. Ανάληψη κεφαλαίων

Προκειμένου να μπορούν οι επενδυτές να κάνουν κατάθεση και ανάληψη κεφαλαίων από τον λογαριασμό τους χωρίς εμπόδια, η Plus500 προσφέρει διάφορες μεθόδους μεταφοράς κεφαλαίων. Οι μέθοδοι αυτές περιλαμβάνουν πιστωτική/χρεωστική κάρτα, eWallets όπως το Paypal και το Skrill και τραπεζικό έμβασμα. Ο απαιτούμενος χρόνος για τη διεκπεραίωση ενός αιτήματος ανάληψης είναι συνήθως 3 ημέρες. Η λήψη της πληρωμής ωστόσο εξαρτάται από το χρόνο επεξεργασίας που απαιτείται από τον εξουσιοδοτημένο πάροχο πληρωμών.

Για να υποβάλετε αίτημα ανάληψης, πατήστε «Διαχείριση κεφαλαίων» και στη συνέχεια «Ανάληψη». Κατόπιν επιλέξτε τη μέθοδο ανάληψης. Αφού συμπληρώσετε τα απαιτούμενα στοιχεία, πατήστε «Υποβολή» για να ξεκινήσει η επεξεργασία της ανάληψης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για κάθε αίτημα ανάληψης ισχύει ένα ελάχιστο ποσό ανάληψης προκειμένου να ξεκινήσει η επεξεργασίας του αιτήματος από την Plus500. Επιπλέον, όπου αυτό είναι δυνατό, η Plus500 θα προσπαθήσει να καταβάλλει την πληρωμή μέσω της ίδιας μεθόδου που χρησιμοποιήθηκε για την κατάθεση των κεφαλαίων. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι η μεταφορά των κεφαλαίων πληροί τους κανονισμούς και τις βέλτιστες πρακτικές κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

11. Εκπαίδευση επενδυτών

Ως ένας υπεύθυνος χρηματομεσίτης που τοποθετεί στο επίκεντρο τον πελάτη, η Plus500 καταβάλλει προσπάθεια ώστε να εξασφαλίσει ότι οι επενδυτές-πελάτες της διαθέτουν τα απαραίτητα εφόδια γνώσεων που πρέπει να έχει ένας επενδυτής. Για να το επιτύχει αυτό, η Plus500 προσφέρει κάποιο βασικό εκπαιδευτικό υλικό για την εκπαίδευση των αρχαρίων επενδυτών στα χρηματοοικονομικά μέσα τα οποία διαπραγματεύονται. Παρόλα αυτά, πιστεύουμε ότι αυτό δεν αρκεί. Θεωρούμε ότι η Plus500 θα πρέπει να προσφέρει περισσότερους εκπαιδευτικούς πόρους σε αυτόν τον τομέα ώστε να εξασφαλίσει ότι οι πελάτες της θα αποκτήσουν επαρκείς γνώσεις πάνω στις συναλλαγές CFDs.

12. Να επιλέξω για συναλλαγές την Plus500;

Από τις παρατηρήσεις μας, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Plus500 προσφέρει υψηλό επίπεδο υπηρεσιών πραγματοποίησης συναλλαγών. Η ιδιόκτητη πλατφόρμα συναλλαγών της είναι εύκολη στη χρήση και ταυτόχρονα ισχυρή. Η ευρεία γκάμα περιουσιακών στοιχείων εξασφαλίζει ότι οι επενδυτές στην Plus500 θα έχουν άφθονες ευκαιρίες συναλλαγών για την επίτευξη κέρδους. Ωστόσο, το χαρακτηριστικό που κάνει την Plus500 να ξεχωρίζει από το πλήθος είναι ο επαγγελματισμός που έχει επιδείξει. Ενώ οι περισσότεροι χρηματομεσίτες στον χώρο διαβιβάζουν τα προσωπικά στοιχεία του επενδυτή στην ομάδα πωλήσεων, η Plus500 δεν ακολουθεί αυτήν την τακτική. Στην πραγματικότητα, η Plus500 δεν έχει ομάδα πωλήσεων, αφήνοντας τους επενδυτές ήσυχους ότι δεν θα τους ενοχλήσει κάποιος υπάλληλος τηλεπωλήσεων με σκοπό να προωθήσει τις υπηρεσίες και το προϊόν της εταιρείας.

79% των λιανικών λογαριασμών CFD χάνουν χρήματα

Κριτικές για την Plus500

Σχόλια για την Plus500
( 1 )
Αξιολόγηση χρήστη: 4.7 / 5

1 σχόλιο

  1. avatar
    ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΥΡΛΗΣ
    23/03/2020

    Η Για λογαριασμό demo σαν αρχή πολύ καλή εφαρμογή

    5/5

Γράψτε ένα σχόλιο

Plus500 – Κριτική για τον χρηματομεσίτη και σχόλια επενδυτών

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο