Skip to Content

eToro – Mäklarrecensioner och handelsfeedback

4.3 / 5

Ursprungligen etablerat mars 2006 som RetailFX, är eToro världens ledande sociala handelsplattform. Mäklarfirman introducerade begreppet social handel först 2010 till ”spot forex” handeln branschen online och har sedan dess revolutionerat sättet online-handel sker idag. Konceptet social handel bygger på den kollektiva kunskap allmänheten besitter för att hjälpa en handlare att fatta ett transaktionsbeslut. Genom eToro:s sociala handelsplattform kan handlare få kontakt med varandra och använda sin samlade erfarenhet för att försöka uppnå bättre handelsresultat.

1. Allmän Information

eToro är en social handelsplattform online som grundades av bröderna Ronen och Yoni Assia tillsammans med partnern David Ring 2006 under namnet RetailFX. Idag,är eToro verksamt under flera dotterbolag över hela världen. Företagets huvudkontor är baserat i Cypern och ligger på 7: e våningen, Kanika International Business Center (KIBC), 4 Profiti Ilia Street, Germasogeia, Limassol. Mäkleri FoU-kontor ligger i Tel Aviv, Israel. De har också etablerat ett kontor i Storbritannien på 42:a våningen, One Canada Square, Canary Wharf, London.
I Cypern, är eToro under jurisdiktion av Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC) och opererar med CIF-licens #109/10. Dess verksamhet iLondon är reglerat av Storbritanninens Financial Conduct Authority (FCA) med licens FRN 583263. Förutom verksamheten i både Cypern och Storbritannien, har eToro också upprätthållit en närvaro i Australien genom sitt samarbete med IC-marknader. I USA är eToro även medlem av National Futures Association (NFA) och har därför juridiskt tillåtelse att acceptera USA-baserade klienter. Idag sägs det att eToro betjänar fler än 3 miljoner handlare över hela världen.

2. Fördelar och nackdelar

Intuitiva handelsplattformar: CopyTrader-plattformen är en handelsplattform som är innovativ och enkel att använda.

Låga krav för minsta Insättning: Det krävs bara en minsta insättning på $200 för att öppna ett handelskonto med eToro.

Stort utbud av omsättningsbara tillgångar: För närvarande har eToro fler än 200 olika typer av handelsinstrument, som ser till att du aldrig står utan ett instrument att handla med.

Reglerad mäklare i flera olika rättssystem: Reglerade av CySEC, FCA, ASIC, Gibraltar och USA, har eToro visat att de kan följa de spelregler.

Höga Spreadar: Spredarna som erbjuds av eToro är högre än vad andra mäklare i branschen erbjuder.

Brist på val av handelskonto: Det går inte att välja handelskonto så att det passar handlare med olika nivåer av handelserfarenhet.

3. Handelsvillkor

När du handlar med valutapar eller CFD:s, är transaktionskostnaderna en av de faktorer som spelar en stor roll när det gäller handlarens lönsamhet. På eToro finns inga provisionsavgifter. I stället är handlarna skyldiga att betala en liten spread på sin köp-och säljkurs. Typisk rörliog spread för EUR/USD är 3 pip (prisintressepunkt) medan den genomsnittliga spreaden som handlare betalar på valutaparet USD/JPY är 2 pip. Medan dessa spreadar är högre än branschens genomsnitt kommer preadarna att bli lägre när en handlare blir en framgångsrik "Populära investerare" med många följare. I vissa fall, kan de mest framgångsrika även handla utan att betala någon spread alls.

4. Underliggande tillgångar

När eToro först introducerade sin Openbook handelsplattform 2010, var urvalet av underliggande tillgångar ganska begränsat. Trots det hade eToro under bara några år förbättrat sitt utbud av tillgångar oerhört. 2013, introducerades CFD:s med tillgångindex på 110 aktier. I januari 2014, lades Bitcoin CFD:s till listan. Senare i April 2014 utökade eToro sina tillgångsindex till att omfatta ytterligare 130 brittiska och tyska aktier. Även FTSE 100 och DAX30 marknadsindex ingick i denna utökning.

5. Handelsplattform

När eToro först började bestod handelsplattformen av de viktigaste komponenterna, WebTrader och OpenBook sociala plattform. Idag är funktionerna av båda dessa komponenter integrerade i en enda handelsplattform som kallas eToro CopyTrader. Med CopyTrader, kan en handlare handla på egen hand som en oberoende investerare i läget "Handelsmarknad" i handelsplattformen.

För att engagera sig i social handel, klicka bara på "Kopiera personer" för att se alla de bästa investerarna och deras profiler. Den huvudskärmen för handel kommer då att visa alla ledande investerare och deras framgångsbetyg. För att följa, klicka bara på ett profilnamn och klicka på "Kopiera".
Förutom att vara en handlare låter eToro dig tjäna extra inkomster genom att bli en av deras "Populär investerare". Inom ramen för detta program, låter en handlare helt enkelt andra handlare se vilka transaktioner han gör. När du väl har nått ett minimumantal kopieringar, belönas du i kontanter och i spreadrabatter. Notera att för att bli en Populär investerare, måste handlare sätta in ett minimum av $1000 på sitt handelskonto och måste ha en kopiator i minst 2 månader med ett minsta kapital på $500.

I slutet av 2016 införde eToro en ny finansiell produkt som heter "CopyPorfolio". Med CopyPorfolios har eToro tagit social handel till en ny nivå. I stället för att man måste scrolla igenom individuella profiler för att välja önskade "investerare" och handelsstrategier, för CopyPorfolio det möjligt för handlare att förenkla hela processen genom att låta dem välja från ett utbud av färdigförpackade portföljer. Dessa färdigförpackade portföljer finns i 2 varianter, CopyPorfolio Topphandlare och CopyPorfolio Marknad. De färdigförpackade portföljerna består i huvudsak av ett samlat urval från de bästa handlarna eller investeringsstrategierna.

6. Mobilhandel

För handlare som gillar att handla när de är i farten tillhandahåller eToro även mobila handelsappar som är kompatibla med iOS-enheter och Android-enheter. För närvarande erbjuder inte mobilapparna alla funktioner från CopyTrader men handlarna har fortfarande möjlighet att handla självständigt eller kopiera handel.

7. Demo-konto

eToro tillhandahåller ett demo-konto för potentiella kunder så att de kan prova handelsplattformen. För att få tillgång till funktionerna i ett demo-konto, ska du registrera dig hos eToro och logga in med ditt användarnamn och lösenord. eToro har gjort det enkelt för potentiella kunder att byta till ett riktigt handelskonto genom att byta från läget "Virtuellt"- konto till "Riktigt"-konto med ett enda kmusklick.

8. Kontotyper

För att hålla det enkelt tillhandahåller eToro bara ett handelskonto av standardtyp. För att öppna ett standardkonto, krävs att handlare gör en minsta initial insättning på $200. Om en handlare vill delta i "Populär investerare"-programmet, då behöver han placera en minsta insättning på $1000 innan han är berättigad att delta i programmet.

9. Att öppna ett konto

För att öppna ett handelskonto hos eToro, fyll helet enkelt i registreringsformuläret och skicka in det till eToro. Processen för att öppna ett konto är detsamma som för ett demo-konto. Om en handlare redan har registrerat sig hos eToro, kan han lätt byta till ett riktigt handelskonto genom att klicka på "Riktig"-fliken i menypanelen till vänster om handelsskärmen.

10. Uttag av kapital

För att stödja sin internationella kundbas, stödjer eToro många olika betalningsmetoder som kan användas för insättning och uttag av pengar. Dessa metoder är inkluderar:

  • Kreditkort (VISA, MasterCard, Diners)
  • e-plånböcker (PayPal, Skrill, Neteller, China UnionPay, WebMoney, Yandex)
  • Banköverföring

För att inleda ett uttag klicka bara på fliken "Uttag" nederst i menypanelen som ligger till vänster om handelsskärmen. Uttaget kapital kanaliseras först via kreditkort, Paypal eller banköverföring. Den typiska tid för att behandla en uttagsbegäran i är ca 5 arbetsdagar. Det finns dock en möjlighet att uttagstiden kan ta längre tid på grund av tredje parts betalningsprocesskrav.

11. Handlarutbildning

Som de flesta mäklare erbjuder även eToro sina handlare ett utbildningscenter där handlare kan få tillgång till olika pedagogiska resurser för att öka sina handelsfärdigheter. Dessa resurser inkluderar utbildningsvideor, handelskurser och webinarier. De ämnen som behandlas sträcker sig från grunderna i handel till hur man kan navigera bland de olika funktionerna i eToros handelsplattform. Alla webinarierna och handelskurser utförs av eToros handelsexperter och låter nybörjarhandlare att lära sig i sin egen takt. Förutom resurserna i det pedagogiska centret har eToro tilldelat sina handlare med en blogg som ger tips och uppdaterade nyheter om finansmarknaderna.

12. Ska jag handla med eToro?

Sedan social handel introducerades av eToro, har social handel ökat i popularitet bland många nybörjarhandlare. Detta beror på att den sociala handelsplattformen låter nybörjare att utnyttja erfarna handlares erfarenheter och kunskaper på ett enkelt och ändå transparent sätt. Så om du är en nybörjarhandlare med mycket liten kunskap om de finanmarknaderna, då kan eToro vara rätt plats för dig.

Recensioner om eToro

Kommentarer om eToro
( 1 )
Användarbetyg: 4.5 / 5

1 kommentar

  1. avatar
    Anne Ekberg
    01/11/2017

    Jag kan inte registrera ett konto hos eToro/Anne Ekberg

Lämna en kommentar

eToro – Mäklarrecensioner och handelsfeedback

Besök webbplats