Skip to Content

eToro – kokemuksia ja käyttäjien arvostelu 2024

3.9 / 5

Alunperin RetailFX:nä vuonna 2006 julkaistu eToro on maailman johtava sosiaalisen kaupankäynnin alusta. Kaupanvälittäjäyritys esitteli sosiaalisen kaupankäynnin idean valuuttakurssimarkkinoille jo vuonna 2010. Yhtiö on sittemmin mullistanut online-kaupankäynnin ja luonut kokonaan uuden tavan, jolla sitä käydään. Sosiaalisen kaupankäynnin idea nojaa yhteisön viisauteen auttaen yksittäistä kaupankäyjää tekemään järkevän kauppapäätöksen. eToro sosiaalisen kaupankäynnin alustan kautta kaupankäyjät voivat olla yhteydessä toisiinsa ja käyttää yhteisiä kokemuksiaan pyrkiessään kohti parempia tuloksia.

1. Yleistä tietoa

eToro on sosiaalisen kaupankäynnin ohjelmisto, jonka perustajina toimii kaksi veljestä, Ronen ja Yonia Assia, yhdessä liikekumppaninsa David Ringin kanssa. Alunperin RetailFX:nä julkaistu ohjelmisto näki päivänvalon vuonna 2006. Tänä päivänä eToro operoi useiden tytäryhtiöiden kautta ympäri maailman. Sen pääkonttori sijaitsee Kyproksella toimistorakennuksen 7. kerroksessa osoitteessa: Kanika International Business Center (KIBC), 4 profiti Ilia Street, Germasogeia, Limassol. Kaupanvälittäjäyrityksen R&D toimisto sijaitsee Tel Avivissa, Israelissa. Sillä on toimisto myös Iso-Britanniassa toimistorakennuksen 42. kerroksessa osoitteessa: One Canada Square, Canary Wharf, London.

Kyproksella eToro toimii Cyprus Securities Exhange Commisionin (CySEC) toimivallan alla ja operoi CIF-lisenssillä #109/10. Sen Lontoon operaatioita valvoo UK's Financial Conduct Authority (FCA) lisenssillä FRN 583263. Kyproksen ja Iso-Britannian toimintojen lisäksi eToro on asema myös Australian markkinoilla sen IC Marketsin kanssa tehdyn sopimuksen ansiosta. Yhdysvalloissa eToro on jäsenenä National Futures Associationissa (NFA) ja on näin ollen lainsäädännöllisesti oikeutettu ottamaan vastaan myös Yhdysvalloissa asuvia kaupankäyjiä. Tänä päivänä eToro käyttää jopa 3 miljoonaa kaupankäyjää ympäri maailman.

2. Hyödyt ja haitat

Alhainen minimitalletus: Livekaupankäynnintilin avaamiseksi eToro vaaditaan vain 200$ minimitalletus.

Laaja valikoima kaupankäynnin välineitä: Tällä hetkellä eToro tarjoaa yli 200 instrumenttia, joilla voidaan käydä kauppaa, varmistaakseen, ettei kaupankäynnin välineet pääse ikinä loppumaan.

Useiden toimivaltojen alla säädelty välittäjä: Säätelee CySEC, FCA, ASIC, Gibraltar ja USA, eToro on osoittanut kyvykkyytensä pelata sääntöjen.

Korkeat kulut: eToro tarjoamat spreadit eli osto- ja myyntihinnan erotukset ovat monin paikoin korkeampia kuin muilla alan välittäjäyrityksillä.

Ei mahdollisuutta erilaisiin kaupankäyntitileihin: Tarjolla ei ole erilaisia tilivaihtoehtoja, jotka sopisivat paremmin erilaisia taustoja omaaville kaupankäyjille.

3. Kaupankäynnin säännöt

Valuutan ja CDF:n vaihtamiseen liittyy oleellisena osana kaupankäynnin hinnat, jotka vaikuttavat oleellisesti kaupankäynnin kannattavuuteen. eToro ei peri komissiota voitoista. Sen sijaan ostettaessa ja myydessä instrumenttejä kaupankäyjän on maksettava eToro palkkio-osuus. Vaihtelevan palkkio-osuuden tyypillinen osuus EUR/USD -valuuttaparilla on 3 pistettä USD/JPY -valuuttaparin osuuden ollessa keskiarvoltaan 2 pistettä. Palkkio-osuudet ovat monia muita alan toimijoita korkeammat, mutta ne laskevat kaupankäyjän saavuttaessa "Suositun sijoittajan" -tason ja suuren seuraajamäärän. Joissain tapaukissa kaikkein suosituimmat sijottajat voivat käydä kauppaa kokonaan ilman palkkio-osuuksia.

4. Kohde-etuudet

eToro julkaistessa Openbook-kaupankäyntialustansa vuonna 2010 kohde-etuuksien valikoima oli melko rajallinen. Muutaman vuoden kuluessa eToro on kuitenkin parantanut hyödyke-tarjontaansa valtavasti. Vuonna 2013 eToro julkaisi CDF-tarjonnan 110 osakkeelle. Tammikuussa 2014 Bitcoinin CFD lisättiin listalle. Myöhemmin huhtikuussa 2014 eToro laajensi etuuksien valikoimaa tarjoten 130 uutta britannialaista ja saksalaista osaketta. Myös FTSE 100 ja DAX30 -indeksit lisättiin valikoimiin samassa yhteydessä.

5. Kaupankäynnin alusta

Kun eToro alunperin julkaistiin, sen alusta koostui kahdesta pääkomponentista: WebTraderista ja OpenBook-sosiaalisesta alustasta. Tänä päivänä molempien komponenttien ominaisuudet on integroitu yhteen kaupankäynnin alustaan, eToro CopyTraderiin. CopyTraderilla kaupankäyjä voi toimia yksittäisenä sijoittajana "Trade Markets" -toiminnon avulla.

Ottaakseen osaa sosiaaliseen kaupankäyntiin sijoittaja voi klikata "Copy People" -osiota avatakseen listan alustan parhaista sijoittajista ja heidän profiileistaan. Kaupankäynnin päänäkymä vaihtuu, ja tilalle tulee lista parhaista sijoittajista sekä heidän onnistumisprosenttinsa. Seurataksesi henkilöä klikkaa heidän nimeään ja valitse "Copy".

Sen lisäksi, että voit ansaita rahaa onnistuneella kaupankäynnillä, eToro tarjoaa myös mahdollisuuden ansaita lisärahaa olemalla yksi alustan "Popular Investoreista" eli suosituista sijoittajista. Ohjelman alaisena sijoittaja antaa yksinkertaisesti muille kaupankäyjille mahdollisuuden nähdä tekemänsä kaupat. Kun olet saavuttanut tietyn määrän "kopioijia", saat vastalahjaksi käteistä ja alennusta palkkio-osuuksista. Huomiotavaa on, että tullakseen "Popular Investoriksi", kaupankäyjän on talletettava vähintään 1000$ kaupankäyntitililleen, minkä lisäksi hänellä on oltava ollut kopioija vähintään 2 kuukauden ajan 500$ minimiosuudella.

Loppuvuonna 2016 eToro julkisti uuden rahoitustuotteen nimeltään "CopyPorfolio". CopyPorfolios avulla eToro vie sosiaalisen kaupankäynnin jälleen uudelle tasolle. Yksittäisten profiilien selaamisen sijasta sijoittajat voivat CopyPorfolio ansiosta valita valmiiden pakettejen joukosta itselleen sopivan ratkaisun. Valmiita paketteja on kahta päätyyppiä, jotka ovat Top Trader CopyPorfolios sekä Market CopyPorfolios. Valmiit paketit koostuvat kokoelmasta parhaita sijoittajia sekä parhaita sijoitusstrategioita.

6. Mobiilikaupankäynti

Sijoittajille, jotka haluavat käydä kauppaa myös mobiilisti, eToro tarjoaa mobiilisovelluksen, joka on saatavilla sekä iOS- että Android-laitteille. Tällä hetkellä mobiilisovellukset eivät tarjoa kaikkia CopyTraderin ominaisuuksia, mutta kaupankäyjät voivat silti käydä kauppaa itsenäisesti tai kopioida muita.

7. Demo-tili

eToro tarjoa asiakkaiden käyttöön demo-tilin, jonka avulla alustaa voi kokeilla ilmaiseksi. Kokeillaksesi demo-toimintoja rekisteröidy eToro ja kirjaudu sisään käyttäjätunnuksillasi. eToro on tehnyt vaihtamisen virtuaalisesta demo-tilistä oikeaan rahatiliin helpoksi. Vaihtaminen demo-tilistä oikeaan kaupankäyntitiliin onnistuu yhdellä painalluksella.

8. Tilityypit

Pitääkseen asiat yksinkertaisena eToro tarjoaa vain yhden kaupankäyntitilivaihtoehdon kaikille asiakkailleen. Sijoittajien on talletettava tililleen vähintään 200$ ennen kuin he voivat aloittaa käymään kauppaa eToro. Jos kaupankäyjä haluaa ottaa osaa "Popular Investor"-ohjelmaan, hänen on talletettava vähintään 1000$.

9. Tilin avaaminen

Avataksesi kaupankäyntitilin eToro täytä rekisteröitymislomake ja lähetä se eToro. Tilin avaaminen hoituu samalla tavalla kuin demo-tilin luominen. Jos sijoittaja on jo rekisteröitynyt eToro, hän voi helposti vaihtaa livekaupankäyntitiliin klikkaamalla "Real"-välilehteä sijoitusnäkymän vasemmasta reunast.

10. Varojen nostaminen

Tarjotakseen parasta mahdollista palvelua kansainväliselle asiakaskunnalleen eToro tarjoaa monipuolisen valikoiman erilaisia maksutapoja, joita voi käyttää sekä varojen tallettamiseen että nostamiseen. Maksutapoihin kuuluu:

  • Luottokortit (VISA, Mastercard, Diners)
  • e-lompakot (PayPal, Skrill, Neteller, China UnionPay, WebMoney, Yandex)
  • Tilisiirto

Käynnistääksesi nostotapahtuman klikkaa nosto-välilehteä, "Withdrawal", joka sijaitsee vasemmasta reunasta löytyvän menupaneelin alaosassa. Nostetut varat lähetetään ensikisi luottokortille, Paypaliin tai suoraan tilille. Noston tyypillinen kesto on noin 5 työpäivää. Nostoissa saattaa kuitenkin kestää kauemmin esimerkiksi kolmansien osapuolien maksujärjestelmien takia.

11. Koulutus kaupankäyntiin

Monien muiden välittäjien tavoin eToro tarjoaa asiakkailleen koulutuskeskuksen, jossa kaupankäyjät pääsevät käsiksi monenlaiseen koulutusmateriaaliin. Nämä materiaalit sisältävät koulutusvideoita, kaupankäynnin kursseja sekä verkkoseminaareja. Aiheet vaihtelevat kaupankäynnin perusteista eToro-kaupankäyntialustan toimintojen oikeaoppiseen käyttämiseen. Webseminaareja ja kaupankäynnin kursseja ohjaa eToro kaupankäynnin ammattilaiset. Koulutusmateriaalien ansiosta aloittelevat sijoittajat voivat edetä omassa tahdissaan. Koulutuskeskuksesta löytyvien materiaalien lisäksi eToro tarjoaa asiakkailleen blogin, josta löytyy vinkkejä kaupankäyntiin sekä finanssialan viimeisimpiä uutisia.

12. Kannattaako minun käyttää eToro?

Sosiaalinen kaupankäynti on kasvattanut suosiotaan aloittelevien sijoittajien keskuudessa aina siitä asti, kun eToro kehitti sosiaalisen kaupankäynnin idean. Suosion kasvu johtuu mm. siitä, että sosiaalisen kaupankäyntialustan ansiosta aloittelijat voivat hyötyä kokeneempien kaupankäyjien taidoista helpolla ja läpinäkyvällä tavalla. Jos siis koet olevasi aloitteleva kaupankäyjä, jolla on vain vähän tietoa finanssialasta, eToro saattaa olla oikea vaihtoehto sinulle.

Arvostelut: eToro

Kommentit eToro
( 0 )
Käyttäjien arvostelu: 4.0 / 5

Jätä kommentti

eToro – kokemuksia ja käyttäjien arvostelu 2024

Vieraile sivustolla