Skip to Content

eToro – Mæglerevaluering og Trader Feedback

4.0 / 5

eToro blev oprindeligt etableret i 2006 som RetailFX og er verdens førende sociale handelsplatform. Mæglerfirmaet introducerede først begrebet social handel i 2010 til online spot forex handelsindustrien og har siden revolutioneret måden hvorpå online handel udføres i dag. Konceptet med social handel bygger på den kollektive visdom om at fællesskabet hjælper en handler med at formulere en handelsbeslutning. Gennem eToro’s sociale handelsplatform kan handlere forbinde med hinanden og bruge deres kombinerede erfaring til at forsøge at opnå bedre handelsresultater.

1. Generel information

eToro er en online social handelsplatform, der blev grundlagt af to brødre Ronen og Yoni Assia sammen med deres partner David Ring i 2006 som RetailFX. I dag operer eToro med flere datterselskaber over hele verden. Deres hovedkontor ligger i Cypern og er placeret på 7. Etage i Kanika International Business Center (KIBC), 4 Profiti Illia Street, Germasogeia, Limassol. Mæglerfirmaets R&D kontor er placeret i Tel Aviv, Israel. De har også etableret et kontor i England på 42. etage i One Canada Square, Canary Wharf, London.

I Cypern hører eToto under Cyperns Securities Exchange Commission (CySEC) og opererer under CIF licensen #109/10. London operationen er reguleret af Englands Financial Conduct Authority (FCA) under licensen FRN 583263. Ud over sine aktiviteter i både Cypern og England, har eToro også opretholdt en tilstedeværelse i Australien gennem deres partnerskab med IC Markets. I USA er eToro også medlem af National Futures Association (NFA) og har derfor mulighed for at acceptere klienter baseret i USA. I dag er eToro rapporteret til at betjene mere end 3 millioner handlere på verdensplan.

2. Fordele og ulemper

Intuitiv handelsplatform: CopyTrader-platformen er en innovativ og let anvendelig handelsplatform.

Lavt minimumsindskudskrav: Det kræver kun et minimumsindskud på $200 at åbne en live handelskonto hos eToro.

Bredt udvalg af handelsaktiver: I øjeblikket har eToro mere end 200 forskellige typer instrumenter der kan handles med, hvilket sikrer, at man aldrig løber tør for instrumenter.

Reguleret mægler i flere jurisdiktioner: Reguleret af CySEC, FCA, ASIC, Gibraltar og USA, eToro har vist, at de spiller efter reglerne.

Høje spreads: De spreads eToro tilbyder er højere en hvad andre mæglere i branchen tilbyder.

Manglende udvalg af handelskonti: Der er ingen valg af handelskonti for at tilpasse til handlere med varierende erfaring.

3. Handelsbetingelser

Ved handel med valutapar eller CFD’er er handelsomkostningerne en af de faktorer, der spiller en væsentlig rolle i at bestemme om en handler er profitabel eller ikke. Hos eToro er der ingen kommissioner. I stedet skal handlere betale et lille spread mellem BID og ASK prisen. Det typiske flydende spread for EUR/USD er 3 pips, hvorimod det gennemsnitlige spread, som tradere betaler på USD/JPY er 2 pips. Mens disse spreads er højere en industri gennemsnittet bliver de lavere i takt med, at en handler bliver en succesfuld ”Popular Investor” med mange følgere. I nogle tilfælde kan de mest succesfulde endda handle uden at betale nogle spreads overhovedet.

4. Underliggende aktiver

Udvalget af aktiver da eToro først introducerede sin Openbook handelsplatform i 2010, var ret begrænset. Ikke desto mindre har eToro inden for et par år voldsomt forbedret sit udbud af aktiver. I 2013 blev aktie CFD’er introduceret med en aktieportefølje bestående af 110 aktier. I januar 2014 blev Bitcoin CFD tilføjet til listen. Senere i 2014 ekspanderede eToro deres aktiv portefølje til at inkludere yderligere 130 britiske og tyske aktier. FTSE 100 og DAX30 indekserne var også i blandt tilføjelserne.

5. Handelsplatform

Da eToro først startede, bestod handelsplatformen af de grundlæggende komponenter: Webtrader og den sociale platform Openbook. I dag er funktionerne i begge disse komponenter integreret i en enkelt handelsplatform kaldet eToro CopyTrader. Med CopyTrader kan en handler handle for sig selv som en uafhængig investor under ”Trade Markets”-funktionen på handelsplatformen.

For at engagere sig i social handel, skal du blot klikke på ”Copy People” for at se alle de bedste investorer og deres profiler. Hovedskærmbilledet ændrer sig for at vise alle de førende investorer og deres succesrater. For at følge skal du blot klikke på et profilnavn og klikke ”Copy”.

Udover at være en handler, giver eToro dig også mulighed for at tjene ekstra ved at være en af deres ”Popular Investors”. Under dette program giver en handler simpelthen lov til at andre handlere kan se de handler han laver. Når du opnår et minimum antal handlere der kopierer dig, vil du blive belønnet i kontakter og med rabatter på spreads. Bemærk, at det er nødvendigt at indskyde mindst $1000 på sin handelskonto for at blive en ”Popular Investor” og man skal have en følger med en minimumskapital på $500, der kopierer ens handler i mindst to måneder.

I slutningen af 2016 introducerede eToro et nyt finansielt produkt kaldet ”CopyPorfolio”. Med CopyPorfolios har eToro taget social handel til et nyt niveau. I stedet for at skulle gå igennem individuelle profiler for at vælge de foretrukne investorer og handelsstrategier, giver CopyPorfolio handlere mulighed for at gøre processen meget enklere ved at give dem mulighed for at vælge ud fra en række færdigpakkede porteføljer. Disse færdigpakkede porteføljer kommer i to hovedtyper, Top Trader CopyPorfolios og Market CopyPorfolios. De færdigpakkede porteføljer består egentlig af en sammenlægning af udvalgte top handlere eller investeringsstrategier.

6. Handel på din Smartphone

For handlere, der godt kan lide at handle på farten, har eToro også udviklet mobile handelsapplikationer, der er kompatible med iOS og Android enheder. I øjeblikket tilbyder mobilapplikationerne ikke alle CopyTrader’s funktioner, men handlere har stadigvæk mulighed for at handle individuelt eller kopiere andre.

7. Demo-konto

En demo-konto er tilbudt af eToro til potentielle klienter, der ønsker at afprøve handelsplatformen. For at få adgang til en demo-konto, skal du blot registrere dig hos eToro og logge ind med dit brugernavn og adgangskode. eToro har gjort det nemt for kunder at skifte til en live handelskonto ved at skifte fra ”Virtual” kontotilstand til ”Real” kontotilstand med et enkelt klik med musen.

8. Kontotyper

For at holde tingene simple tilbyder eToro kun en standard type handelskonto. For at åbne en live handelskonto skal handlere indskyde et minimumsbeløb på $200. Hvis en handler ønsker at deltage i ”Popular Investor” programmet, skal vedkommende minimum indskyde $1000 før han får mulighed for at deltage i programmet.

9. Åbne en konto

For at åbne en handelskonto hos eToro, skal du blot udfylde registreringsformularen og indsende den til eToro. Processen med at åbne en konto er den samme som til en demo-konto. Hvis en handler allerede er registreret hos eToro, kan han nemt skifte til en live handelskonto ved at klikke på ”Real” fanen, der befinder sig i panelet på venstre side af handelsskærmen.

10. Hæve penge

For at understøtte deres internationale klientel, tilbyder eToro et udvalg af betalingsmetoder, der kan benyttes til indskud og hævning af kapital. Disse metoder inkluderer:

  • Kreditkort (VISA, MasterCard, Diners)
  • eWallets (PayPal, Skrill, Neteller, China UnionPay, WebMoney, Yandex)
  • Bankoverførsel

For at igangsætte en hævning, skal du blot klikke på ”Withdrawal” fanen i bunden af menu panelet, der er placeret på venstre side af handelsskærmen. Hævning af penge bliver først kørt igennem kreditkort, Paypal eller bankoverførsel. Den normale tid det kræver at gennemføre en hævning er normalt 5 arbejdsdage. På grund af tredjeparts betalingsudbyderes krav, kan det dog tage længere tid at gennemføre hævningen.

11. Træning af handlere

Som de fleste andre mæglere tilbyder eToro også deres handlere et uddannelsescenter, hvor handlere får adgang til undervisningsmaterialer for at forbedre deres handelsfærdigheder. Disse materialer inkluderer træningsvideoer, handelskurser og webinarer. De emner der bliver dækket spænder fra grundlæggende handelsfærdigheder til hvordan man navigerer rundt på eToro’s handelsplatform. Webinarerne og handelskurserne bliver alle udført af eToro’s handelseksperter og giver nybegyndere mulighed for at lære i deres eget tempo. Ud over de ressourcer, der er tilgængelige i uddannelsescenteret giver eToro også deres handlere en blog, som tilbyder tips og opdaterede nyheder om de finansielle markeder.

12. Bør jeg handle gennem eToro?

Siden introduktionen af social handel af eToro, er social handel blevet ekstremt populær blandt mange begyndende handlere. Årsagen er, at den sociale handelsplatform giver begyndere mulighed for at få adgang til mere erfarne handleres erfaring og viden på en simpel og transparent måde. Så hvis du er en begyndende handler med meget lille viden om de finansielle markeder, så er eToro måske det rigtige valg for dig.

Anmeldelse af eToro

Kommentarer om eToro
( 0 )
Bruger bedømmelse: 3.8 / 5

Efterlad en kommentar

eToro – Mæglerevaluering og Trader Feedback

Besøg websted