Skip to Content

eToro Slovenija: iskustva in pošten pregled 2024

4.0 / 5

Pomembno! Od leta 2024 eToro ne sprejema strank iz Slovenije. Priporočamo, da izberete ???????? tega posrednika. Za druge države je na voljo registracija.

Prvotno ustanovljen leta 2006 kot RetailFX, je eToro vodilna platforma za socialno trgovanje na svetu. Podjetje za borzno posredovanje je leta 2010 v industrijo promptnega spletnega forex trgovanja prvič uvedlo koncept socialnega trgovanja in je od takrat revolucioniralo današnji način spletnega trgovanja. Koncept socialnega trgovanja temelji na kolektivni modrosti množice, ki trgovcu pomaga pri oblikovanju trgovalne odločitve. Prek socialne trgovalne platforme eToro se lahko trgovci medsebojno povezujejo in uporabljajo svoje skupne izkušnje, da bi poskušali doseči boljše rezultate trgovanja.

1. Splošne informacije

eToro je spletna platforma za socialno trgovanje, ki sta jo leta 2006 kot RetailFX ustanovila brata Ronen in Yoni Assia, skupaj z njunim partnerjem Davidom Ringom. Danes eToro s svojimi podružnicami deluje po vsem svetu. Njegov sedež se nahaja na Cipru, v 7. nadstropju poslovnega centra Kanika International Business Center (KIBC), Profiti Ilia Street 4, Germasogeia, Limassol. Raziskovalno-razvojna pisarna borznega posredništva se nahaja v Tel Avivu, Izrael. Vzpostavili so tudi pisarno v Združenem kraljestvu, v 42. nadstropju, One Canada Square, Canary Wharf, London.

Na Cipru je eToro v pristojnosti Ciprske borze za vrednostne papirje (CySEC) in deluje z licenco CIF #109/10. Njegovo delovanje v Londonu ureja Organ za finančno ravnanje Združenega kraljestva (FCA) z licenco FRN 583263. Poleg svojega poslovanja na Cipru in v Veliki Britaniji je eToro ohranil tudi prisotnost v Avstraliji, prek svojega partnerstva z IC Markets. V Združenih državah je tudi eToro član združenja National Futures Association (NFA), zato je zakonsko dovoljeno, da sprejema stranke iz ZDA. Poročajo, da eToro danes služi več kot trem milijonom trgovcev po vsem svetu.

2. Prednosti in slabosti

Intuitivna trgovalna platforma: Platforma CopyTrader je inovativna trgovalna platforma, enostavna za uporabo.

Zahteva po minimalnem depozitu: Za odpiranje realnega trgovalnega računa pri eToru se zahteva le minimalni depozit v višini 200 $.

Široka paleta trgovalnih sredstev: Trenutno ima eToro več kot 200 različnih vrst instrumentov za trgovanje, s čimer posamezniku ne bo nikoli zmanjkalo instrumentov za trgovanje.

Regulated Broker Reguliran posrednik pod več jurisdikcijami: Z regulacijo pod 5 različnimi jurisdikcijami je eToro pokazal, da zna igrati po pravilih.

Visoki spreadi: Spreadi, ki jih ponuja eToro, so višji od tistih, ki jih ponujajo drugi posredniki v panogi.

Pomanjkanje izbire trgovalnih računov: Ne obstaja izbira trgovalnih računov, ki bi ustrezali trgovcem z različnimi ravnmi trgovalnih izkušenj.

3. Pogoji trgovanja

Pri trgovanju z valutnimi pari ali CFD-ji so eden od dejavnikov, ki igrajo pomembno vlogo pri določanju dobičkonosnosti trgovca, stroški trgovanja. Pri eToru ni stroškov provizije. Namesto tega, morajo trgovci plačati majhen spred na BID in ASK ceno. Tipičen spremenljivi spread za EUR/USD je tri pipe, medtem ko povprečni spread, ki ga trgovci plačajo za valutni par USD/JPY, znaša dva pipa. Medtem ko so ti spreadi višji od povprečja v panogi, bodo ti postali nižji, ko postane trgovec uspešen »Popular Investor« (Priljubljeni vlagatelj) z velikim spremljanjem. V nekaterih primerih lahko najuspešnejši posamezniki trgujejo celo brez plačila kakršnihkoli spreadov.

4. Osnovna sredstva

Izbira osnovnih sredstev, ko je eToro leta 2010 prvič uvedel svojo trgovalno platformo Openbook, je bila precej omejena. Kljub temu je v nekaj kratkih letih eToro izjemno izboljšal ponudbo svojih sredstev. V letu 2013 so bili delniški CFD-ji predstavljeni z indeksom sredstev 110-ih delnic. Januarja 2014 je bil na seznam dodan Bitcoin CFD. Kasneje aprila 2014 je eToro razširil svoj indeks sredstev tako, da je vključil še dodatnih 130 britanskih in nemških delnic. V nadaljevanju sta bila vključena tudi tržna indeksa FTSE 100 in DAX30.

5. Trgovalna platforma

Na začetku je bila trgovalna platforma eTora sestavljena iz glavnih komponent, WebTrader-ja in socialne platforme OpenBook. Danes so funkcije obeh komponent integrirane v eno trgovalno platformo, imenovano eToro CopyTrader. S CopyTrader-jem lahko trgovec samostojno trguje, kot samostojni investitor, v okviru načina trgovanja “Trade Markets”, na trgovalni platformi.

Če želite sodelovati v socialnem trgovanju, enostavno kliknite na »Copy People« (Kopiraj ljudi) in si oglejte vse najboljše vlagatelje ter njihove profile. Glavni trgovalni zaslon se bo spremenil in razkril vse vodilne investitorje ter njihove stopnje uspeha. Za sledenje preprosto kliknite na ime profila in kliknite »Copy«(Kopiraj).

Poleg tega, da postanete trgovec, vam eToro tudi omogoča, da zaslužite dodaten prihodek, tako da postanete eden njegovih "popular investors" tj. priljubljenih vlagateljev. V skladu s tem programom, trgovec preprosto drugim trgovcem omogoči, da si ogledajo njegove opravljene posle. Ko enkrat dosežete minimalno število posnemovalcev, boste nagrajeni v gotovini in z rabati na maržo. Upoštevajte, da mora trgovec, ki želi postati "popular investor", na svoj trgovalni račun nakazati najmanj 1000 $ in mora vsaj dva meseca imeti posnemovalca z minimalnim kapitalom 500 $.

Konec leta 2016 je eToro uvedel nov finančni produkt, imenovan "CopyPorfolio". S produktom CopyPorfolios je eToro socialno trgovanje prenesel na novo raven. Namesto prečesavanja posameznih profilov, da bi izbrali želene "investitorje" in trgovalne strategije, CopyPorfolio trgovcem omogoča, da poenostavijo celoten proces tako, da jim omogoča izbiro iz vrste predpakiranih portfeljev. Ti predpakirani portfelji so na voljo v dveh glavnih vrstah, Top Trader CopyPorfolios in Market CopyPorfolios. Predpakirani portfelji so v glavnem sestavljeni z združitvijo izbora najboljših trgovcev ali investicijskih strategij.

6. Mobilno trgovanje

Za trgovce, ki želijo trgovati na poti, je eToro zagotovil tudi aplikacije za mobilno trgovanje, ki so združljive z napravami iOS in Android. Dandanes mobilne aplikacije ne ponujajo vseh funkcij CopyTrader-ja, vendar pa trgovci še vedno lahko samostojno trgujejo ali kopirajo trgovanje.

7. Demo račun

Potencialnim strankam eToro za preizkušanje trgovalne platforme nudi demo račun. Če želite pridobiti dostop do funkcije za demo račun, se preprosto registrirajte na eToru in prijavite s svojim uporabniškim imenom in geslom. eToro je potencialnemu uporabniku olajšal preklop na pravi trgovalni račun tako, da z enim samim klikom miške z načina »Virtual« preklopi na način »Real«.

8. Vrste računov

Zaradi enostavnosti je eToro zagotovil samo eno standardno vrsto trgovalnega računa. Za odprtje pravega trgovalnega računa, morajo trgovci položiti minimalni začetni polog v višini 200 $. Če želi trgovec sodelovati v programu »Popular Investor«, bo moral pred pridružitvijo programu položiti minimalni depozit v višini 1000 $.

9. Odpiranje računa

Če želite odpreti trgovalni račun na eToru, preprosto izpolnite obrazec za registracijo in ga posredujte eToru. Postopek odpiranja računa je enak kot pri demo računu. Če se je trgovec že registriral na eToru, lahko preprosto preklopi na pravi trgovalni račun, s klikom na zavihek »Real«, ki se nahaja na plošči menija, na levi strani trgovalnega zaslona.

10. Dvig sredstev

Zaradi podpore svoji mednarodni bazi strank je eToro zagotovil različne načine plačila, ki jih je mogoče uporabiti za polog in dvig denarja. Te metode vključujejo:

  • Kreditne kartice (VISA, MasterCard, Diners)
  • eDenarnice (PayPal, Skrill, Neteller, China UnionPay, WebMoney, Yandex)
  • Elektronsko bančno nakazilo (Bank Wire Transfer)

Za začetek dviga preprosto kliknite na zavihek "Withdrawal" tj. je Dvig, na dnu plošče menija, ki se nahaja na levi strani trgovalnega zaslona. Dvignjena sredstva se najprej kanalizirajo prek kreditne kartice, Paypal-a ali elektronskega bančnega nakazila. Tipičen čas za izvedbo zahteve za dvig je približno pet delovnih dni, vendar pa obstaja možnost, da se čas dviga podaljša, zaradi zahtev tretje osebe, ki obdeluje izplačilo.

11. Usposabljanje trgovcev

Kot večina posrednikov, zagotavlja tudi eToro svojim trgovcem izobraževalni center, kjer lahko trgovci dostopajo do različnih izobraževalnih virov, da bi povečali svoje trgovalne veščine. Ti viri vključujejo izobraževalne videoposnetke, tečaje trgovanja in spletne seminarje. Teme segajo od osnov trgovanja do načina krmarjenja prek različnih funkcij platforme eToro. Webinarje in tečaje trgovanja izvajajo eTorovi strokovnjaki za trgovanje in začetnikom omogočajo, da se učijo glede na lastni tempo. Poleg virov v izobraževalnem centru je eToro svojim trgovcem zagotovil tudi blog, ki ponuja nasvete in posodobljene novice o finančnih trgih.

12. Naj trgujem z eToro?

Odkar je eToro uvedel socialno trgovanje je le-to postalo zelo priljubljeno med mnogimi trgovci začetniki. To je zato, ker platforma za socialno trgovanje začetniku omogoča, da na preprost in pregleden način izkoristi izkušnje in modrost bolj izkušenih trgovcev. Torej, če ste trgovec začetnik z zelo malo znanja o finančnih trgih, potem je eToro morda prava izbira za vas.

Ocene eToro

Komentarji o eToro
( 0 )
Ocene uporabnikov: 4.3 / 5

Oddajte komentar

eToro Slovenija: iskustva in pošten pregled 2024

Obišči spletišče