Skip to Content

Binance İncelemesi ve Görüşleri: 2024‘de Binance Güvenilir ve Güvenli mi?

3.7 / 5

Binance, Temmuz 2017’de, neredeyse 15 milyon $ toplayan başarılı bir ICO (ilk dijital para arzı) ile kuruldu. Daha sonra, bu kripto para borsası birçok ülkeden milyonlarca yatırımcı için cazip hale geldi. Çoğu kripto para işlem incelemesinde ve sosyal medyada en iyi işlem platformu olarak takdir topluyor ve alkış alıyor. Kullanıcılar, bu kullanımı kolay platformdan birçok kripto para varlığını satın alabilir, satabilir, bunlarla işlem yapabilir, para kazanabilir, stake edebilir ve swap yapabilir.

Binance Hakkında

Binance, sosyal medya kanallarında genellikle ‘CZ’ olarak bilinen Changpeng Zhao’ya aittir. CZ, Binance’i sıfırdan kurdu, ancak bu onu kısa sürede kendi çabalarıyla milyarder olan biri haline getirdi. Onun liderliğinde Binance, 180 gün içinde en büyük kripto para borsası haline geldi.

Binance, müşterilere ait fonların ve bilgilerin maksimum güvenliğini sağlamak için banka benzeri birden fazla güvenlik önlemini ve yönetim protokolünü uygulayan lider kripto para borsasıdır. Binance kullanıcıları, coinlerini soğuk depolama yöntemi ile saklamayı veya 2 faktörlü kimlik doğrulama kapsamında onlarla işlem yapmayı seçebilirler.

Fonların güvenliği düşünüldüğünde, platformu varlıkları depolamak için %100 güvenli bir yer olarak düşünmek genellikle zordur. 2017’de Binance, bazı kullanıcıların 2FA (2 faktörlü kimlik doğrulama) ve API tokenlarının hacklenerek yaklaşık 7.000 Bitcoin’in çalındığı büyük bir kripto para hırsızlığı tehdidiyle karşı karşıya kaldı. Ancak Binance, güvenlik ihlalini giderdi ve sigorta fonunu kullanarak kaybı kullanıcılarına geri ödedi.

Binance, kuruluşundan bu yana dünya çapında kripto para alım-satımı ve işlemi için güvenli, yasalara uygun ve güvenilir bir yer haline geldi. Ayrıca Binance, desteklenen ülkelerde 2 Faktörlü Kimlik Doğrulama sistemini ve KYC gerekliliklerini ve yerel AML/CTF düzenlemelerini uygulamaktadır. Sonuç olarak, yatırımcılar fon güvenliği hususunda bu platformdan memnun kalmakta ve bu da, Binance’ın sektörde lider konuma ulaşmasına imkan sağlamaktadır.

Binance’da Hesap Açma

Binance’a katılmak oldukça basittir. Kullanıcılar uygun belge ve bilgileri sağlayarak kolayca hesap açabilirler. İlk olarak, ön sayfadan Kaydol’a tıklayın. Bu sizi, e-posta adresinizi veya telefon numaranızı girmeniz ve hesap açılışını tamamlamanız gereken başka bir sayfaya götürecektir.

Hesabınızı doğrulamak istediğinizi varsayalım, Binance hesabınıza giriş yapın ve hesap bölümünden “kimlik tespiti” seçeneğine tıklayın. Artık kimliğinizi ve adres doğrulama belgenizi girebilirsiniz. Doğrulama işleminin tamamlanması 10 gün kadar sürebilir.

Binance Cüzdan Özellikleri

Hesap açtıktan sonra “Fiat & Spot” bölümünün altında kripto paraları listeleyebilirsiniz. Binance, platform üzerinden BTC, ETH, TXR ve daha pek çok kripto para karşılığı 150’den fazla kripto paranın satın alınmasına, işlemine ve satışına izin verir.

Kullanıcılar, altcoinler karşılığı aşağıdaki kripto paralarla işlem yapabilir:

  • Binance Coin (BNB);
  • Bitcoin (BTC);
  • Ethereum (ETH);
  • Tron (TRX);
  • Ripple (XRP);
  • Fiat para birimleri (örneğin USD, EUR, GBP);
  • Stablecoin’ler (örneğin USDT, BUSD, TUSD).

Ayrıca Binance, İlk Dijital Para Arzı (ICO) veya İlk Borsa Arzı (IEO) üzerinde çok sayıda token’ı destekler. Sonuç olarak Binance, yeni kripto paralar üzerinde spekülasyon yapacak daha fazla yeni yatırımcı çekebilir.

Binance’da hesap açtıktan sonra, kullanıcıların kripto paralar için ayrı cüzdanlar oluşturmasına gerek kalmaz. Kripto para listesinin altında yer alan para yatırmaya tıkladığınızda, cüzdan adresini göreceksiniz. Başka bir kripto para kullanıcısı o adrese para gönderdiğinde, spot hesapta görünecektir. Yatırımcılar, spot cüzdandan bu kripto paralar ile kolayca alım/satım yapabilirler. Ayrıca, kullanıcılar, diğer altcoin veya fiat çapraz alım satım işlemleri için herhangi bir ücret ödemeden bir coini diğerine anında dönüştürebilir.

Komisyonlar / İşlem Ücretleri

Binance, alım satım ücretlerini belirlemek için işlem hacmine dayalı birkaç seviye kullanır. Genellikle, piyasa yapıcı ve piyasa alıcı metodolojisi kapsamında yeni hesap için cari işlem ücreti işlem başına %0,1’dir.

Ayrıca, yatırımcılar, aşağıda belirtildiği gibi borsa aracılığıyla faaliyetlerini artırarak ücretleri azaltabilir:

  • 30 gün boyunca işlem hacmini artırın (%20’ye varan indirim);
  • BNB’lerinizi saklayın (%25’e varan indirim);
  • Binance tavsiye programına katılın (%20’ye kadar ücret indirimi).

Yukarıdaki orana göre, 50 BTC’den fazla işlem hacmine sahip herhangi bir kişi, limit emirlerinde %0,01 indirim alır. Ayrıca, BNB Token tutarak bu ücret %0,0675’e düşürülebilir. Bu nedenle, genel olarak, Binance işlem yapma ücreti sektör ortalamasına kıyasla çok rekabetçidir.

Para yatırma ücretinin yanı sıra Binance, borsaya kripto para yatırmak için herhangi bir ücret talep etmez. Bu nedenle kullanıcılar herhangi bir ek ödeme yapmadan kolayca Binance cüzdanlarına coin transfer edebilirler. Ancak, Binance’den kripto para çekmek için bazı ücretler vardır. Bununla birlikte, ağ zamanlamasına göre belirlenen bir blockchain ücreti ödemeniz gerekir.

Fiat para birimleri aracılığıyla para yatırma ve çekme bu platformla kolaydır. Kullanıcılar, kripto paraları %3,5 veya 10 $ ücretle satın alabilirler. Ayrıca, para çekme ücretinin ödeme yöntemine bağlı olduğu 14 ülkede Fiat para birimleri aracılığıyla para çekme mümkündür.

Binance Güvenliği

Lider kripto para borsası olarak Binance, en çok güvenliğe odaklanmıştır. Platformun piyasaya sürülmesinden bu yana Binance, kullanıcıların sigorta programı kapsamında paralarını güvende tutabilecekleri güvenli, emniyetli ve güvenilir bir platform olduğunu kanıtlamıştır. Binance’den herhangi bir para çalınsa bile, şirket sigorta programı kapsamında zararı öder.

Binance, e-posta adresinizi ve telefon numaranızı veya google kimlik doğrulayıcınızı kullanarak 2 faktörlü kimlik doğrulama sistemini uygulamaktadır. Ayrıca, ileri düzey kullanıcılar için güvenlik anahtarını kullanmak genellikle iyi bir seçenek olacaktır. Para çekme beyaz listesi kapsamında, yalnızca para çekmenin mümkün olduğu kripto cüzdanların listesini ayarlayabilirsiniz. Ayrıca, hesabınızın oturum açtığı yerden cihazları yetkilendirebilir ve izleyebilirsiniz.

Binance’da İşlem yapma

Binance platformunda altı farklı işlem yapma imkanı/platformu vardır:

  • Dönüştür;
  • Klasik;
  • Gelişmiş;
  • Marj;
  • P2P;
  • Borsa Token.

‘Dönüştür’ (Convert) altında, bir saniye içinde kripto paraları kolayca dönüştürebilirsiniz. Ancak, kararı mükemmel kılmak için herhangi bir fiyat grafiği veya istatistik görmeyeceksiniz.

Ayrıca, klasik ve gelişmiş platform, yatırımcıların canlı fiyat grafiğini ve mevcut varlıkların listesini görmelerini sağlar. Yatırımcılar, çeşitli göstergeleri ve mum çubuk formasyonlarını kullanarak teknik stratejiler uygulayabilir. Sağdaki bölüm, işlemin tek tıklamayla yapıldığı platformda alım satım içindir. Ayrıca, işlemi daha mükemmel hale getirmek için anlık ve limitli emirler gerçekleştirebilirsiniz.

Binance, işlem sermayenizin 3 katı, 5 katı veya 10 katı ile işlem yapabileceğiniz marj hesabı altında kaldıraçlı işleme izin vermektedir. Ayrıca, P2P işlemi Binance kullanıcıları arasında işlem yapılmasına izin vermektedir.

Binance’in bir başka çekici özelliği, Non-fungible token (NFT) veya değiştirilemez tokenler piyasasıdır. Mevcut Binance kullanıcıları, Binance borsası aracılığıyla NFT satın alabilir veya satabilir. Binance, kripto paraların yanı sıra sanatçıları, içerik oluşturucuları ve kripto meraklılarını NFT piyasasına katılmak için bir araya getirdi. Bu durumda, kullanıcılar işlemler için %1 gibi düşük bir işlem ücreti ödemek zorundayken, içerik oluşturucular işlemleri için %1 telif hakkı ödemesi alırlar.

Müşteri Desteği

Önde gelen bir kripto para borsası olan Binance, devasa müşteri tabanıyla iletişim kurmak için çeşitli yöntemler uygulamaktadır. İlk olarak, yatırımcıların dikkatini çeken platformun oldukça kapsamlı ve geniş SSS bölümüdür. Binance büyük bir müşteri tabanına sahip olduğundan, çoğu müşterinin gereksinimlerini SSS bölümü aracılığıyla çözmeye odaklanmıştır. Binance SSS, insanların hem işlemlerle hem de hesap ile ilgili sorgulardaki gereksinimlerin çoğuna yanıt bulabilecekleri dokuz farklı kategoriye ayrılmıştır.

Ayrıca, sorun SSS yoluyla çözülmezse, insanlar müşteri destek ekibiyle iletişime geçmek için bilet oluşturabilir. Kullanıcıların, bilet sistemini kullanarak sorunu ayrıntılı olarak açıklaması ve e-posta veya biletler aracılığıyla destek ekibiyle görüşmesi gerekir. Ancak Binance desteğiyle iletişime geçmenin en etkili yolu, insanların platform veya işlemlerle ilgili her türlü soruyu anında sorabilecekleri Canlı Sohbet’i kullanmaktır. İncelememiz sırasında Binance desteğini emsallerine göre oldukça etkili bulduk ve destek, çoğu zaman sorulara anında yanıt veriyor.

Binance web sitesi 35’ten fazla dilde hizmet vermektedir. Böylelikle, en çok kripto işlem yapan ülkelerdeki insanlar bu platforma erişebilmektedir. Ayrıca Binance, İngiltere, Singapur, Avustralya, vb. ülkelerdeki kullanıcılar için ülkeye özel web siteleri yapmıştır.

Binance’ı kullanmalı mıyım?

Binance incelemesini baştan sona okuduysanız, bu platformu kullanıp kullanmamanız gerektiğini anlarsınız. Binance’da birçok ayrıcalık var ancak kullanıcılar dezavantajlarını görmezden gelemezler. Ülkenizde kripto paralar düzenlenmiyorsa, Binance ile işlem hesabınızı açarken ve onu çalıştırırken sorunla karşılaşabilirsiniz.

Ancak işlem ortamı, araçlar, varlık kullanılabilirliği ve fiat para birimi yatırma açısından diğer platformlarla karşılaştırırsanız Binance’ı kullanıcı dostu, gelişmiş ve yenilikçi bir platform olarak görürsünüz. Ayrıca Binance, yeni ve mevcut müşteriler için bu platformu her zaman ön planda tutacak geniş ürün ve hizmet yelpazesi sunmaktadır.

Incelemeler: Binance

Yorumlar: Binance
( 0 )
Kullanıcı oylaması: 4.4 / 5

Yorum bırak

Binance İncelemesi ve Görüşleri: 2024‘de Binance Güvenilir ve Güvenli mi?

Siteyi görüntüle