Skip to Content

Binance Nederland: Recensie en meningen 2024

3.7 / 5

Binance werd in juli 2017 opgericht met een succesvolle ICO die bijna $15 miljoen opleverde. De beurs is later voor miljoenen handelaren uit meerdere landen aantrekkelijk geworden. Het wordt in veel cryptohandelsrecensies en op sociale media vaak aangeprezen als het beste handelsplatform. Gebruikers kunnen vanaf dit gebruiksvriendelijke platform veel crypto-activa kopen, verkopen, verhandelen, verdienen, inzetten en ruilen.

Over Binance

Binance is eigendom van Changpeng Zhao, die op sociale mediakanalen vooral bekend staat als ‘CZ’. CZ begon Binance vanuit het niets, maar het maakte hem binnen korte tijd tot een selfmade miljonair. Onder zijn leiding is Binance binnen 180 dagen de grootste beurs voor cryptovaluta geworden.

Binance is een toonaangevende beurs voor cryptovaluta die meerdere bankachtige beveiligingsmaatregelen en beheerprotocollen hanteert om maximale veiligheid van het geld en de informatie van klanten te bieden. Gebruikers van Binance kunnen hun munten selecteren om in koude opslag te bewaren of om te wisselen onder de 2-factor authenticatie.

Met het oog op de veiligheid van fondsen, is het vaak lastig om een ​​platform te zien als een 100% veilige plek om activa op te slaan. In 2017 werd Binance geconfronteerd met de dreiging van een grote diefstal van cryptovaluta, waarbij via het hacken van de 2FA en API-token van een gebruiker bijna 7.000 Bitcoin werd gestolen. Binance dekte de beveiligingsinbreuk echter en betaalde het verlies terug met behulp van het verzekeringsfonds.

Sinds de oprichting is Binance wereldwijd een veilige, legitieme en betrouwbare plaats geworden voor het kopen, verkopen en verhandelen van cryptovaluta’s. Bovendien implementeerde Binance in ondersteunde landen het 2-factor authenticatie-systeem en KYC-vereisten en lokale AML/CTF-regelgeving. Als gevolg daarvan raken beleggers vertrouwd met dit platform met betrekking tot de veiligheid van het fonds, waardoor Binance een leidende positie in de branche kan bereiken.

Account openen in Binance

Deelnemen aan Binance is heel eenvoudig. Gebruikers kunnen gemakkelijk een account openen door de juiste documenten en informatie te verstrekken. Klik vanaf de hoofdpagina eerst op Aanmelden en u wordt naar een andere pagina geleid waar u uw e-mailadres of telefoonnummer moet invoeren en het openen van het account moet voltooien.

Stel dat u uw account wilt verifiëren, log dan in op uw Binance-account en klik in het accountgedeelte op “identificatie”. Nu kunt u uw ID- en adresverificatiedocument invoeren. Het kan tot 10 dagen duren om het verificatieproces te voltooien.

Binance Wallet-functies

Na het openen van een account, vermeldt u cryptovaluta’s onder het gedeelte “Fiat & Spot”. Binance staat toe om via het platform meer dan 150 cryptomunten te kopen, te verhandelen en te verkopen tegen cryptovaluta’s zoals BTC, ETH, TXR en nog veel meer.

Gebruikers kunnen de volgende cryptovaluta’s verhandelen om tegen altcoins:

 • Binance-munt (BNB);
 • Bitcoin (BTC);
 • Ethereum (ETH);
 • Tron (TRX);
 • Ripple (XRP);
 • Fiat-valuta’s (bijv. USD, EUR, GBP);
 • Stablecoins (bijv. USDT, BUSD, TUSD).

Binance ondersteunt bovendien tal van tokens op Initial Coin Offering (ICO) of Initial Exchange Offering (IEO). Als gevolg hiervan kan Binance meer nieuwe handelaren aantrekken om te speculeren op nieuwe cryptovaluta’s.

Na het openen van een account in Binance hoeven gebruikers geen aparte wallets voor cryptovaluta’s aan te maken. Zodra u onder de lijst met cryptovaluta’s op Storten klikt, ziet u het wallet-adres. Zodra een andere crypto-gebruiker geld naar dat adres stuurt, wordt dit in het spot-account weergegeven. Handelaren kunnen deze cryptovaluta’s vanuit de spot-wallet gemakkelijk kopen/verkopen. Gebruikers kunnen de ene munt ook rechtstreeks naar de andere converteren zonder kosten voor het verhandelen van andere altcoin- of fiat-omboekingen.

Commissie / Transactiekosten

Binance gebruikt op basis van handelsvolume verschillende niveaus om handelskosten vast te stellen. Gewoonlijk is de actuele handelsvergoeding voor het nieuwe account 0,1% voor elke transactie volgens de maker- en nemer-methodologie.

Handelaren kunnen de kosten bovendien verlagen door de activiteiten via de beurs te verhogen, zoals hieronder aangegeven:

 • Verhoog het handelsvolume 30 dagen lang (tot 20% korting);
 • Houd BNB aan (tot 25% korting);
 • Neem deel aan het Binance-verwijzingsprogramma (tot 20% korting).

Op basis van bovenstaande tarief ontvangt iedereen met een handelsvolume van meer dan 50 BTC 0,01% korting op limietorders. Deze vergoeding kan bovendien worden verlaagd tot 0,0675% door BNB-tokens aan te houden. In vergelijking met het sectorgemiddelde zijn de handelskosten van Binance over het algemeen dus erg concurrerend.

Behalve de stortingskosten brengt Binance geen kosten in rekening voor het storten van cryptovaluta’s op de beurs. Daarom kunnen gebruikers eenvoudig munten overzetten naar hun Binance-wallets zonder extra kosten te betalen. Er zijn echter wel kosten verbonden aan het opnemen van cryptovaluta’s van Binance. U moet dan een blockchain-vergoeding betalen die wordt bepaald door de netwerktiming.

Het storten en opnemen via fiat-valuta’s is met dit platform eenvoudig. Gebruikers kunnen cryptovaluta’s kopen met een vergoeding van 3,5% of $10. Bovendien zijn opnames via fiat-valuta’s beschikbaar voor 14 landen waarbij de opnamekosten afhankelijk zijn van de betalingsmethode.

Binance-beveiliging

Als toonaangevende beurs voor cryptovaluta richtte Binance zich vooral op beveiliging. Sinds de lancering van het platform heeft Binance zichzelf bewezen als een veilig, beveiligd en betrouwbaar platform waar gebruikers hun geld veilig kunnen bewaren onder het verzekeringsprogramma. Zelfs als er geld van Binance wordt gestolen, zal het bedrijf het verlies vergoeden onder het verzekeringsprogramma.

Binance heeft het 2-factor authenticatiesysteem geïmplementeerd door gebruik van uw e-mailadres en telefoonnummer of Google Authenticator. Voor gevorderde gebruikers is het ook een goede optie om de beveiligingssleutel te gebruiken. Onder de whitelist voor opnames kunt u een lijst met crypto-wallets instellen waarbij alleen opnames mogelijk zijn. U kunt ook apparaten autoriseren en nagaan vanwaar uw account is ingelogd.

Handelen via Binance

Er zijn zes verschillende handelsmogelijkheden/platforms op het Binance-platform:

 • Converteren;
 • Klassiek;
 • Geavanceerd;
 • Marge;
 • P2P;
 • Stocktoken.

Onder Converteren kunt u binnen een seconde gemakkelijk cryptovaluta’s omwisselen. U zult echter geen prijsgrafiek of statistieken zien om de beslissing te perfectioneren.

Handelaren kunnen met het klassieke en geavanceerde platform ook de live prijsgrafiek en een lijst met beschikbare activa zien. Handelaren kunnen technische strategieën implementeren met behulp van verschillende indicatoren en candlestick-patronen. Het rechter gedeelte is voor het kopen en verkopen op het platform, waar er met één klik gehandeld wordt. Bovendien kunt u onmiddellijke en limietorders implementeren om de handel te perfectioneren.

Binance stond onder het marge-account hefboomwerking toe, waarbij u kunt handelen met 3x, 5x of 10x van uw handelskapitaal. Bovendien maakte P2P-handel het mogelijk om omwisselingen uit te voeren tussen Binance-gebruikers.

Een ander aantrekkelijk kenmerk van Binance is de markt voor Non-fungible tokens (NFT’s). Bestaande Binance-gebruikers kunnen NFT’s kopen of verkopen via de Binance-beurs. Behalve cryptovaluta’s heeft Binance ook artiesten, ontwikkelaars en crypto-enthousiastelingen samengebracht om deel te nemen aan de NFT-markt. In dat geval hoeven gebruikers slechts 1% verwerkingskosten te betalen voor transacties, terwijl ontwikkelaars een royaltybetaling van 1% voor hun transacties ontvangen.

Klantenservice

Als toonaangevende beurs voor cryptovaluta heeft Binance verschillende methoden geïmplementeerd om met zijn enorme klantenbestand te communiceren. Iets dat de aandacht van handelaren zal trekken, is het enorme FAQ-gedeelte. Omdat Binance een enorm klantenbestand heeft, richt het zich via dit onderdeel vooral op het oplossen van de vragen van de meeste klanten. De FAQ van Binance is onderverdeeld in negen verschillende categorieën waar mensen antwoorden kunnen vinden op de meeste vragen over zowel handelen als accounts.

Als het probleem niet via de FAQ wordt opgelost, kan men ook een ticket aanmaken om contact op te nemen met het klantenserviceteam. Onder het ticketsysteem moeten gebruikers het probleem in detail uitleggen en via e-mails of tickets met het supportteam communiceren. De meest effectieve manier om contact op te nemen met Binance-support is echter om Live Chat te gebruiken, waarbij men direct vragen kan stellen over het platform of het handelen. Tijdens onze beoordeling hebben we vastgesteld dat Binance-support net zo effectief is als zijn collega’s, en het geeft meestal direct antwoord.

Binance heeft de website in meer dan 35 talen geïmplementeerd, zodat mensen uit de meeste landen voor cryptohandel toegang hebben tot dit platform. Binance heeft daarnaast landspecifieke websites gemaakt voor gebruikers uit het VK, Singapore, Australië, enz.

Moet ik Binance gaan gebruiken?

Als u de Binance-recensie van boven tot beneden hebt gelezen, weet u of u dit platform moet gaan gebruiken of niet. Er zijn binnen Binance veel privileges, maar gebruikers kunnen de nadelen ervan niet negeren. Als cryptovaluta’s in uw land niet gereguleerd zijn, kunt u problemen ondervinden bij het openen en beheren van uw handelsaccount bij Binance.

Als u echter andere platforms vergelijkt op het gebied van handelsomgeving, tools, beschikbaarheid van activa en stortingen van fiat, zou u Binance als een gebruiksvriendelijk, geavanceerd en innovatief platform moeten ervaren. Binance biedt daarnaast ook een breed scala aan producten en diensten die dit platform altijd op de voorgrond zullen houden voor zowel nieuwe als bestaande klanten.

Recensie van Binance

Reacties over Binance
( 0 )
Beoordeling gebruikers: 4.4 / 5

Een reactie plaatsen

Binance Nederland: Recensie en meningen 2024

Site bekijken