Skip to Content

Binance Suomi: Arvostelu & kokemuksia 2024

3.7 / 5

Binance perustettiin heinäkuussa 2017 uuden virtuaalivaluutan menestyksekkään liikkeellelaskun myötä, jolla kerättiin lähes 15 miljoonaa dollaria. Myöhemmin tämä pörssi on houkutellut puoleensa miljoonia kaupankävijöitä useista maista. Sitä kehutaan usein parhaana kaupankäyntialustana monissa kryptokaupankäynnin arvosteluissa ja sosiaalisessa mediassa. Käyttäjät voivat ostaa, myydä, käydä kauppaa, ansaita, panostaa ja vaihtaa monia kryptovaluuttoja tämän helppokäyttöisen alustan avulla.

Tietoa Binancesta

Binancen omistaa Changpeng Zhao, joka tunnetaan usein nimellä ‘CZ’ sosiaalisen median kanavissa. CZ käynnisti Binancen tyhjästä, mutta hänestä tuli itse uransa luonut miljonääri hyvin lyhyessä ajassa. Hänen johdossaan Binance on noussut suurimmaksi kryptovaluuttapörssiksi 180 päivän kuluessa.

Binance on johtava kryptovaluuttapörssi, joka pitää sisällään useita pankkien toimintaa muistuttavia turvatoimenpiteitä sekä hallintaprotokollia, joiden avulla taataan asiakkaiden varojen ja tietojen maksimaalinen turvallisuus. Binance-käyttäjät voivat säilyttää kolikoitaan kylmissä lompakoissa tai pörssissä kaksivaiheisen todennuksen turvissa.

Kun puhutaan varojen turvallisuudesta, on usein vaikeaa pitää alustaa aivan 100 % turvallisena paikkana varojen säilyttämiseen. Vuonna 2017, Binance joutui suuren kryptovaluuttavarkauden uhan alle, kun lähes 7 000 Bitcoinia varastettiin hakkeroimalla joidenkin käyttäjien kaksivaiheisen todennuksen ja sovellusliittymätunnuksen. Binance kuitenkin paikkasi tietomurron ja palautti menetetyt summat käyttämällä vakuutusrahastoa.

Perustamisensa jälkeen Binance on muodostunut turvalliseksi, lailliseksi ja luotettavaksi paikaksi kryptovaluuttojen ostamista, myymistä ja vaihtamista varten ympäri maailman. Lisäksi Binance on ottanut käyttöön kaksivaiheisen todennuksen ja asiakkaan tuntemista koskevat vaatimukset (KYC, Know Your Customer) sekä paikalliset rahanpesun ja terrorismin rahoituksen torjuntaa koskevat säädökset alustan tukemissa maissa. Näin ollen sijoittavat tuntevat olonsa turvalliseksi tällä alustalla varojen turvallisuuden suhteen, joten Binance on kyennyt saavuttamaan johtavan aseman alalla.

Tilin avaaminen Binancessa

Toiminnan aloittaminen on Binancessa yksinkertaista. Käyttäjä voi avata tilin helposti toimittamalla asianmukaiset asiakirjat ja tiedot. Ensiksi tarvitsee painaa rekisteröitymispainiketta etusivulla, jonka jälkeen käyttäjä siirretään toiselle sivulle, jonne hän syöttää sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron ja suorittaa tilin avaamisen loppuun.

Mikäli haluat vahvistaa tilisi, pitää sinun kirjautua Binance-tilillesi ja painaa “henkilöllisyyden vahvistus” tiliosiossa. Nyt voit syöttää järjestelmään henkilöllisyystodistuksesi ja osoitteen vahvistavan asiakirjan. Todennusprosessi voi kestää jopa 10 päivää.

Binance-lompakon toiminnot

Tilin avaamisen jälkeen kryptovaluutat listataan kohdassa “Fiat & Spot”. Binance-alustan avulla voi ostaa, vaihtaa ja myydä yli 150 kryptokolikkoa, toisena kryptovaluuttana ollessa esimerkiksi BTC, ETH, TXR ja monia muita.

Käyttäjät voivat käydä kauppaa seuraavilla kryptovaluutoilla, kun toisena valuuttana on jokin altcoin:

 • Binance Coin (BNB);
 • Bitcoin (BTC);
 • Ethereum (ETH);
 • Tron (TRX);
 • Ripple (XRP);
 • Fiat-valuutat (esim. USD, EUR, GBP);
 • Stablecoin-valuutat (esim. USDT, BUSD, TUSD).

Lisäksi Binance tukee lukuisia uusien virtuaalivaluuttojen liikkeellelaskuja (ICO) sekä uusia pörssilistautumisia (IEO). Näin ollen Binance voi houkutella lisää uusia kaupankävijöitä havittelemaan uusia kryptovaluuttoja.

Binance-tilin avaamisen jälkeen käyttäjän ei tarvitse luoda erillistä lompakkoa kryptovaluutoille. Kun painat talletuspainiketta kryptovaluuttalistan alla, näet lompakon osoitteen. Kun toinen kryptokäyttäjä lähettää rahaa kyseiseen osoitteeseen, se näkyy spot-tilillä. Kaupankävijät voivat helposti ostaa ja myydä näitä kryptovaluuttoja spot-lompakosta. Lisäksi käyttäjä voi myös muuntaa yhtä kolikkoa toiseksi välittömästi ilman kuluja voidakseen käydä kauppaa muilla altcoin-valuutoilla tai fiat-yhdistelmillä.

Välityspalkkiot / maksutapahtumamaksut

Binance käyttää useita eri tasoja kaupankäyntipalkkioiden määrittämiseen, jotka perustuvat kaupankäynnin volyymiin. Yleensä tämänhetkinen kaupankäyntipalkkio on uudella tilillä 0,1 % kustakin maksutapahtumasta ns. maker-taker-toimintaperiaatteen mukaisesti.

Lisäksi kaupankävijä voi pienentää palkkioita kasvattamalla toimintaansa pörssissä alla esitetyllä tavalla:

 • kasvattamalla kaupankäyntivolyymiä 30 päivän sisällä (jopa 20 % alennus);
 • säilyttämällä BNB-valuuttaa (jopa 25 % alennus);
 • osallistumalla Binancen suositusohjelmaan (jopa 20 % alennus palkkioista).

Yllä olevan taksan nojalla jokainen, jonka kaupankäyntivolyymi ylittää 50 BTC määrän saa 0,01 % alennuksen rajahintatoimeksiannoista. Lisäksi tämä palkkio voi laskea 0,0675 % tasolle, jos käyttäjällä on hallussaan BNB-rahakkeita. Näin ollen Binancen kaupankäyntipalkkio on kokonaisuutena erittäin kilpailukykyinen verrattuna sektorin keskihintaan.

Talletuspalkkion lisäksi Binance ei veloita muita kuluja kryptovaluuttojen tallettamisesta pörssiin. Siksi käyttäjä voi helposti siirtää kolikoita Binance-lompakkoonsa ilman lisämaksuja. Joitakin kuluja veloitetaan kuitenkin kryptovaluuttojen nostamisesta Binancesta. Joudut myös maksamaan lohkoketjupalkkion, jonka määrittää verkoston ajoitus.

Fiat-valuuttana tehtävät talletukset ja nostot ovat tällä alustalla helppoja. Käyttäjä voi ostaa kryptovaluuttaa 3,5 % tai 10 $ palkkiota vastaan. Fiat-valuuttana tehtävät nostot ovat mahdollisia 14 eri maassa; nostopalkkio riippuu käytettävästä maksutavasta.

Binancen turvallisuus

Johtavana kryptovaluuttapörssinä Binance on keskittynyt ensisijaisesti turvallisuuteen. Alustan lanseeraamisen jälkeen Binance on todistanut olevansa turvallinen ja luotettava alusta, jossa käyttäjä voi säilyttää rahojaan turvassa vakuutusohjelman turvin. Vaikka rahaa varastettaisiin Binancesta, yritys kattaa tappiot vakuutusohjelman avulla.

Binance otti käyttöön kaksivaiheisen todennuksen, joka hyödyntää sähköpostia ja puhelinnumeroa tai Google Authenticator -sovellusta. Edistyneille käyttäjille turva-avaimen käyttö on usein hyvä vaihtoehto. Sallittujen nostotapojen listalle voi määrittää listan kryptolompakoista, joihin nosto on ainoastaan mahdollista. Voit myös valtuuttaa ja valvoa laitteita, joista tilillesi on kirjauduttu.

Binance-kaupankäynti

Binance-alustalla on kuusi erilaista kaupankäyntivaihtoehtoa/-alustaa:

 • Convert;
 • Classic;
 • Advanced;
 • Margin;
 • P2P;
 • Stock Token.

Convert-vaihtoehdon avulla voit helposti vaihtaa kryptovaluuttaa muutamassa sekunnissa. Et kuitenkaan näe hintataulukoita tai tilastotietoja, jotka mahdollistaisivat täydellisen päätöksen.

Classic- ja Advanced-alustat antavat kaupankävijälle mahdollisuuden nähdä reaaliaikaisen hintataulukon ja listan käytettävissä olevista valuutoista. Kaupankävijällä on mahdollisuus käyttää teknisiä strategioita useiden indikaattorien ja kynttilänjalkakaavioiden avulla. Oikeanpuoleinen osio on ostamiseen ja myymiseen alustalla, missä kaupankäynti tapahtuu yhdellä klikkauksella. Voit myös ottaa käyttöön pika- ja rajahintatoimeksiantoja tehdäksesi kaupankäynnistä täydellisempää.

Binance sallii vipuvaikutteisen kaupankäynnin Margin-tilillä, jossa voit käydä kauppaa kaupankäyntipääomasi kolmin-, viisin- tai kymmenkertaisella määrällä. Myös P2P-kaupankäynti mahdollistaa vaihtokaupan käynnin Binance-käyttäjien keskuudessa.

Toinen Binancen viehättävä piirre on sen NFT-markkinapaikka (NFT = non-fungible token). Nykyiset Binance-käyttäjät voivat ostaa tai myydä NFT:itä Binance-pörssin kautta. Kryptovaluuttojen lisäksi Binance on koonnut taiteilijoita, tekijöitä ja kryptofaneja yhteen NFT-markkinoille. Tässä tapauksessa käyttäjä maksaa vaivaisen 1 % palkkion maksutapahtumasta, kun taas tekijä saa 1 % tekijänpalkkion kaupankäynnistään.

Asiakaspalvelu

Johtavana kryptovaluuttapörssinä Binance on ottanut käyttöön erilaisia tapoja, joilla se voi kommunikoida valtavan asiakaskuntansa kanssa. Ensinnä kaupankävijän huomio kiinnittyy valtavaan usein kysyttyjen kysymysten osioon. Koska Binancen asiakaskunta on valtava, se pyrkii ratkaisemaan useimpien asiakkaiden tarpeet UKK-osion avulla. Binancen UKK-osio on jaettu yhdeksään eri kategoriaan, joista väki voi löytää vastaukset useimpiin kysymyksiin niin kaupankäynnin kuin tiliongelmien suhteen.

Jos ongelma ei ratkea UKK-osion avulla, käyttäjä voi avata tapauksen (englanniksi ’ticket’) saadakseen yhteyden asiakaspalveluun. Tällöin käyttäjän pitää selittää ongelma yksityiskohtaisesti, minkä jälkeen hän voi keskustella asiasta tukitiimin kanssa sähköpostitse. Tehokkain tapa saada yhteys Binancen tukeen on kuitenkin livechatin käyttö, jossa heiltä voi kysyä välittömästi minkä tahansa alustaa tai kaupankäyntiä koskevan kysymyksen. Arvostelumme aikana olemme todenneet Binancen tuen olevan yhtä tehokas kuin kilpailijoillaan, ja vastauksen saa useimmiten välittömästi.

Binance on lanseerannut sivuston yli 35 kielellä, joten useimpien kryptovaluuttakaupankäyntiä harrastavien maiden ihmiset voivat käyttää alustaa. Lisäksi Binance on tehnyt maakohtaiset sivustot Yhdistyneen kuningaskunnan, Singaporen, Australian jne. käyttäjille.

Kannattaako minun käyttää Binancea?

Jos luit Binancen arvostelun alusta loppuun, tiedät, kannattaako sinun käyttää tätä alustaa vai ei. Binance tarjoaa monia etuja, mutta sen huonoja puolia ei myöskään voi sivuuttaa. Jos kryptovaluuttoja ei säännellä maassasi, saatat kohdata ongelmia Binance-kaupankäyntitilin avaamisessa ja käyttämisessä.

Jos kuitenkin vertaillaan muita alustoja kaupankäyntiympäristön, työkalujen, varojen saatavuuden ja fiat-talletusten osalta, voidaan Binancen todeta olevan käyttäjäystävällinen, edistynyt ja innovatiivinen alusta. Lisäksi Binance tarjoaa laajan valikoiman tuotteita ja palveluita, jotka pitävät tämän alustan aina kärkipään vaihtoehtona uusille ja nykyisille asiakkaille.

Arvostelut: Binance

Kommentit Binance
( 0 )
Käyttäjien arvostelu: 4.4 / 5

Jätä kommentti

Binance Suomi: Arvostelu & kokemuksia 2024

Vieraile sivustolla