Skip to Content

Binance България: Ревю & мнения на търговци 2024

3.7 / 5

Binance е основана през юли 2017 г. с помощта успешно ICO, което събира почти 15 милиона долара. По-късно борсата стана привлекателна за милиони трейдъри от редица страни. Често пъти се счита за най-добрата платформа за търговия в много ревюта, отнасящи се до крипто търговия, както и в социалните медии. Потребителите могат да купуват, продават, търгуват със, печелят, залагат и разменят множество крипто активи на тази лесна за използване платформа.

За Binance

Binance е собственост на Чангпен Жао, който често е известен като „CZ“ в социалните медии. CZ стартира Binance от нищото, но тя го превръща в милионер за много кратко време. Под негово ръководство Binance се преввъща в най-голямата борса за криптовалути в рамките на само 180 дни.

Binance е водеща борса за криптовалути, която се състои от множество мерки за сигурност и протоколи за управление, каквито използват и банките, за да осигури максимална безопасност за средствата и данните на клиентите. Потребителите на Binance могат да избират своите монети, които да съхраняват в хладилното хранилище или да обменят при 2-факторна автентификация.

По отношение безопасността на средствата, често пъти е трудно една платформа да се разглежда като 100% безопасно място за съхранение на активи. През 2017 година, Binance се изправи пред заплаха от голяма кражба на криптовалута, при която почти 7000 биткойни бяха откраднати вследствие хакерска атака над 2FA и API токените на някои потребители. Въпреки това, Binance покри пробивът в сигурността и възстанови загубите, използвайки застрахователния си фонд.

От създаването си до момента, Binance се е превърнала в безопасно, легитимно и надеждно място за покупка, продажба и търговия с криптовалути по целия свят. Освен това, Binance е внедрила системата за 2-факторна автентификация и изискванията за KYC и местните разпоредби за AML/CTF в поддържаните страни. В резултат на това, инвеститорите се чувстват комфортно с тази платформа по отношение на безопасността на средствата, което позволява на Binance да достигне водеща позиция в индустрията.

Откриване на Сметка в Binance

Включването в Binance е лесно. Потребителите могат с лекота да открият акаунт, като предоставят подходящите документи и информация. Първо, кликнете върху Регистрирай се на началната страница и това ще ви отведе до друга страница, където трябва да въведете своя имейл адрес или телефонен номер и да завършите създаването на акаунта.

Да предположим, че искате да потвърдите акаунта си, да влезете в акаунта си в Binance и да кликнете върху „идентификация“ от секцията за акаунти. Сега можете да въведете информацията от вашия документ за самоличност и адрес за потвърждение. Завършването на процеса на проверка може да отнеме до 10 дни.

Функции на Binance Портфейла

След като създадете акаунт, ще трябва да включите криптовалути в секцията „Fiat & Spot”. Binance ви позволява да купувате, търгувате със и продавате на 150 крипто монети с помощта на платформата срещу криптовалути като BTC, ETH, TXR и много други.

Потребителите могат да търгуват със следните криптовалути, за да търгуват срещу алткойни:

 • Binance Coin (BNB);
 • Биткойн (BTC);
 • Етериум (ETH);
 • Tron (TRX);
 • Ripple (XRP);
 • Fiat currencies (e.g. USD, EUR, GBP);
 • Stablecoins (e.g. USDT, BUSD, TUSD).

Освен това, Binance поддържа огромен брой токени на първоначално предлагане на монети (ICO) или първоначални предложения за размяна (IEO). В резултат на това, Binance може да привлече повече нови търговци да спекулират с нови криптовалути.

След създаване на акаунт в Binance, потребителите не трябва да създават отделни портфейли за криптовалути. След като кликнете върху депозит под списъка с криптовалути, ще видите адреса на портфейла. Щом като друг потребител на криптовалута изпрати пари на този адрес, той ще се покаже в спот портфейла. Трейдърите могат лесно да купуват/продават тези криптовалути от спот портфейла. Освен това потребителите могат незабавно да конвертират една монета в друга без никакви такси за търговия с други алткойни или фиатни кръстове.

Комисионни / Такси за Транзакции

Binance използва няколко нива въз основа на обема на търговия, за да зададе такси за търговия. Обикновено текущата такса за търговия за новата сметка е 0,1% за всяка транзакция по методологията на този който извършва транзакцията и този, който я получава.

Освен това, трейдърите могат да намалят таксите чрез увеличаване на активността си в борсата, както е посочено по-долу:

 • Увеличаване обема на търговията за 30 дни (до 20% отстъпка от таксите);
 • Съхраняване на BNB (до 25% отстъпка от таксите);
 • Участие в рефералната програма на Binance (до 20% отстъпка от таксите).

Въз основа на горната ставка, всяко лице с трийтър над 50 BTC обем за търговия ще получи отстъпка от 0,01% за лимитирани поръчки. Освен това, тази такса може да бъде намалена до 0,0675% чрез държане на BNB токени. По този начин, като цяло, таксата за търговия на Binance е много конкурентна в сравнение със средната за сектора.

Освен таксата за депозит, Binance не начислява никаква такса за депозиране на криптовалути на борсата. Следователно, потребителите могат лесно да прехвърлят монети в своите портфейли в Binance, без да правят допълнителни плащания. Въпреки това има някои такси за теглене на криптовалути от Binance. Трябва обаче да платите такса за блокчейн, която се определя от времето на мрежата.

Депозирането и тегленето чрез фиатни валути са лесни с тази платформа. Потребителите могат да купуват криптовалути с такса от 3,5% или $10. Освен това тегленията чрез валути на Fiat са достъпни за 14 държави, където таксата за теглене зависи от метода на плащане.

Сигурност на Binance

В ролята си на водеща борса за криптовалути, Binance е най-силно фокусирана върху сигурността. От стартирането си, Binance се е доказала като сигурна, безопасна и надеждна платформа, където потребителите могат да пазят парите си в безопасност по правилата на застрахователната програма. Дори ако пари бъдат откраднати от Binance, компанията ще изплати загубата по застрахователната програма.

Binance е внедрила 2-степенната система за удостоверяване с помощта на имейл адрес и телефонен номер или Google удостоверение. Още повече, за напредналите потребители, използването на ключ за сигурност също е един добър вариант. Под белия списък за теглене можете да зададете списък с крипто портфейли, където е възможно само теглене. Можете и да оторизирате и наблюдавате устройства, на които е вписан акаунтът ви.

Търговия с Binance

Съществуват шест различни възможности за търговия/платформи в платформата на Binance:

 • Convert;
 • Classic;
 • Advanced;
 • Margin;
 • P2P;
 • Stock Token.

С convert можете лесно да търгувате с криптовалути в рамките на само секунда. Няма обаче да виждате никакви таблици с цени или статистика, за да можете да вземете перфектното решение.

Обаче платформите classic и advanced позволяват на трейдърите да виждат таблица с цените в реално време, както и списък с наличните активи. Трейдърите могат да имплементират технически стратегии с помощта на няколко индикатора и candlestick формации. Дясната секция е за купуване и продаване на платформата, а търговията се извършва само с един клик. И още повече – можете да имплементиране инстантни и лимитирани поръчки, за да може да направите процеса по търговия още по-перфектен.

Binance разреши търговия с ливъридж под маржин сметката, където можете да търгувате с 3X, 5X или 10X от вашия търговски капитал. Освен това P2P търговията позволява извършване на обмен в рамките на потребителите на Binance.

Друга атрактивна характеристика на Binance е пазарът на незаменими токени (NFT). Съществуващите потребители на Binance могат да купуват или продават NFT чрез борсата Binance. Освен криптовалути, Binance събра художници, създатели и крипто ентусиасти в участието си на пазара на NFT. В този случай, потребителите трябва да плащат само 1% такса за обработка на транзакции, докато създателите ще получат 1% хонорар за своите сделки.

Клиентска поддръжка

В качеството си на водеща борса за криптовалути, Binance е внедрила различни методи за комуникация с огромната си клиентска база. Първо, едно нещо, което ще привлече вниманието на трейдърите, е нейният огромен раздел с често задавани въпроси. Тъй като Binance има огромна клиентска база, тя се фокусира върху решаването на изискванията на повечето клиенти чрез секцията с често задавани въпроси. Секцията с често задавани въпроси на Binance е разделена на девет различни категории, където хората могат да намерят отговори на повечето от въпросите си както за търговията, така и за свързаните с акаунта им запитвания.

ООсвен това, ако проблемът не бъде решен чрез секцията за често задавани въпроси, хората могат да изпратят заявка, за да се свържат с екипа за поддръжка на клиенти. При системата за заявки потребителите трябва да обяснят проблема подробно и да го обсъдят с екипа за поддръжка чрез имейли или заявки. Въпреки това, най-ефективният начин да се свържете с поддръжката на Binance е да използвате функцията за чат на живо, където хората могат незабавно да зададат всеки свой въпрос относно платформата или търговията. По време на нашия обзор установихме, че поддръжката на Binance е ефективна в сравнение с нейните конкуренти и през повечето време успява да даде незабавен отговор.

Платформата на Binance е преведена на повече от 35 езика, така че хората от повечето държави, които търгуват с криптовалута да могат да имат достъп до нея. Освен това, Binance е създала уебсайтове, специфични за страната, за потребители от Обединеното кралство, Сингапур, Австралия и др.

Да използвам ли Binance?

Ако сте прочели внимателно ревюто на Binance, то ще знаете дали да използвате тази платформа или не. В Binance има редица предимства, но потребителите не бива да игнорират и недостатъците ѝ. Ако криптовалутите не се регулират във вашата държава, то тогава може да се изправите пред проблеми по отношение откриването и управлението на трейдинг акаунта си в Binance.

Въпреки това, ако сравните други платформи по отношение на среда за търговия, инструменти, наличност на активи и фиатни депозити, ще откриете, че Binance е лесна за използване, усъвършенствана и иновативна платформа. В допълнение, Binance предлага широка гама от продукти и услуги, които винаги ще поддържат тази платформа на преден план за нови и настоящи клиенти.

Отзиви за Binance

Кoментари за Binance
( 0 )
Оценка от потребителя: 4.4 / 5

Остави коментар

Binance България: Ревю & мнения на търговци 2024

Към сайта