Skip to Content

Binatex – Ulasan Broker dan Maklum Balas Pedagang

4.1 / 5

Perhatian! Kami menasihatkan untuk tidak berdagang dengan broker ini. Kami cadangkan anda memilih ini ???????? broker dipercayai

Syarikat broker Binatex telah ditubuhkan pada tahun 2015 dan telah berjaya menarik perhatian para pedagang dengan agak cepat. Dalam masa hanya dua tahun, broker ini telah menerima 6 anugerah antarabangsa untuk antara mukanya yang mesra pengguna, keupayaan platform perdagangan, sokongan klien dan pendekatan yang kreatif.

1. Maklumat Umum

Laman web Binatex boleh didapati dalam 15 bahasa kerana broker fokus kepada pedagang dari pelbagai negara. Selain itu, syarikat telah menerima sijil pematuhan daripada FMRRC (maklumat terperinci boleh di dapati dalam laman web rasmi pihak berkuasa kawal selia). Di samping itu, broker telah melakukan banyak usaha untuk kekal menonjol di kalangan pesaing dan menyediakan perkhidmatan yang berkualiti tinggi kepada para klien. Mari kita berkenalan dengan ciri-ciri Binatex.

2. Kelebihan dan Kekurangan Binatex

Deposit minimum yang rendah: $10 sudah mencukupi untuk memulakan perdagangan dalam platform broker. Dalam kes ini, jumlah transaksi minimum adalah $1.

Akaun demo: selepas pendaftaran, klien akan mendapat akaun maya bernilai $1000 yang membolehkan mereka menguji kebolehan platform dan membiasakan diri dengan antara muka

Peraturan FMRRC: seperti yang dinyatakan di atas, Binatex telah mendapat lesen daripada Pusat Pengawalaturan Hubungan Pasaran Kewangan (Financial Market Relations Regulation Center – FMRRC). Langkah ini menjamin kejujuran dan keadilan broker apabila menjalankan urus niaga dengan klien.

Pembayaran semula untuk perdagangan rugi: Binatex adalah satu-satunya broker dalam pasaran yang memberi pulangan daripada setiap transaksi yang membuat kerugian tanpa sebarang obligasi tambahan daripada klien.

Sistem pelbagai tahap: telah dilaksanakan di mana tahap pedagang meningkat dengan jumlah transaksi yang lengkap, bermula daripada tahap 1 sehingga tahap 10. Semakin tinggi tahap tersebut – semakin banyak peluang yang dimiliki pedagang: sebagai contoh, pada tahap paling tinggi, pulangan daripada setiap transaksi yang membuat kerugian adalah 10%, dan semua bahan dalam bahagian latihan boleh dicapai dalam kedua-dua format teks dan video.

Statistik yang mudah: broker telah berusaha untuk mengatur bahagian statistik dengan baik – maklumat mengenai transaksi dipaparkan dalam cara yang mudah dan jelas, membolehkan penggunaan bahagian sebagai diari perdagangan dengan ciri yang lengkap untuk menganalisis keuntungan perdagangan dan mengenal pasti ralat yang mungkin dan juga bahagian-bahagian untuk penambahbaikan.

Sokongan sepanjang masa: anda boleh bertanya soalan pada bila-bila masa dengan menggunakan sembang langsung di laman web broker, menerusi telefon ataupun e-mel.

Bonus selamat datang: setiap klien baru berpeluang untuk menerima bonus selamat datang 100% pada deposit pertama. Perlu diketahui bahawa jumlah bonus tidak boleh dikeluarkan dan hanya boleh digunakan sebagai modal perdagangan tambahan untuk keuntungan perdagangan yang lebih tinggi.

Bilangan aset yang sedikit: Buat masa ini, klien mempunyai akses kepada lebih kurang 20 aset yang boleh didagangkan, jumlahnya agak sedikit jika dibandingkan dengan broker terkemuka yang lain.

3. Aset Pendasar

Klien-klien Binatex boleh berdagang dalam pasangan mata wang, saham syarikat (Google, Facebook, Apple, Starbucks, dll.), dan juga komoditi seperti minyak dan emas. Meskipun bilangan aset adalah lebih sedikit berbanding platform perdagangan setanding yang lain pada ketika ini, syarikat telah membuat kenyataan mengenai rancangannya untuk menambah pelbagai item yang boleh didagangkan dalam bulan-bulan yang berikutnya.

4. Platform Perdagangan

Kumpulan Binatex memilih jalan yang kurang dilalui dan tidak menggunakan penyelesaian yang sedia ada dan tersedia, akan tetapi membangunkan platform perdagangan sendiri. Dengan menggunakan pemberi maklumat khas dalam mod masa nyata, anda boleh memantau bilangan pedagang yang aktif dan transaksi terbuka. Tab baru boleh dibuka dengan tetingkap carta, manakala carta boleh dipaparkan sama ada dalam format linear atau lilin. Sebut harga disediakan oleh Bloomberg, jadi tidak perlu risau mengenai data pasaran yang tidak tepat atau dipalsukan. Perlu diketahui juga bahawa terdapat bahagian khas dengan isyarat perdagangan, kalendar ekonomi, video latihan dan rating pedagang terbaik di bahagian bawah skrin platform. Elemen-elemen ini boleh dibuang atau ditambah mengikut keutamaan pedagang.

Tiada pilihan buat masa ini untuk jenis-jenis kontrak opsyen, kerana hanya satu format disediakan, iaitu opsyen klasik “Atas/Bawah” dengan tempoh tamat tempoh bermula dari satu minit sehingga 24 jam.

5. Deposit dan Pengeluaran

Untuk membuka akaun demo dengan Binatex, ia sudah mencukupi untuk memasukkan e-mel dalam borang tertentu di laman web rasmi, yang akan membenarkan akses kepada persekitaran perdagangan maya peribadi yang berjumlah 1000 USD dengan sebut harga masa nyata. Dengan nilai deposit sekurang-kurangnya 10 USD / 10 EUR, ia sudah mencukupi untuk akaun sebenar dengan akses penuh kepada semua ciri platform. Deposit boleh dibuat menggunakan Visa, MasterCard atau pelbagai sistem pembayaran elektronik. Seperti yang dinyatakan sebelum ini, klien layak untuk bonus deposit pertama sehingga 100% daripada jumlah yang didepositkan.

Perlu diingati bahawa pengeluaran di Binatex dibuat menggunakan medium pembayaran yang sama untuk deposit. Permohonan diproses dalam masa 1-3 hari bekerja berdasarkan siapa cepat, dia dahulu. Terdapat had untuk jumlah permohonan pengeluaran bagi setiap bulan, bergantung kepada tahap pedagang (lihat di atas); maklumat ini boleh ditemui dalam akaun peribadi seseorang dalam platform.

Oleh sebab Binatex adalah broker yang dikawal selia, ia memerlukan penyerahan salinan dokumen identiti bagi tujuan keselamatan dan antipelaburan wang haram sebelum dapat membuat deposit atau mengeluarkan dana; sekiranya terdapat isu-isu dengan proses ini, anda boleh sentiasa menghubungi pengurus peribadi yang telah ditugaskan kepada anda

6. Pendidikan Pedagang

Broker telah menyediakan asas latihan yang bernilai untuk kedua-dua pedagang baru dan profesional. Bahagian yang berkaitan dalam laman web Binatex mengandungi berpuluh-puluh artikel dan video pelajaran berkenaan pelbagai tajuk berkaitan analisis teknikal dan fundamental. Sebagai contoh, pakar-pakar syarikat menunjukkan cara untuk membezakan corak-corak carta yang berbeza, cara menggunakan indikator dan menganalisis proses perdagangan seseorang. Para pedagang boleh mengetahui lebih lagi dan bahan yang lebih mendalam dan maklumat yang banyak apabila jumlah perdagangan mereka meningkat, mengikut kepada sistem mata yang dinyatakan di atas.

7. Perlukah Saya Berdagang dengan Binatex?

Meskipun agak baru dalam pasaran, Binatex telah terbukti sebagai rakan kongsi pedagang yang boleh dipercayai dengan apa-apa tahap kecekapan. Berdagang dalam platform perdagangan mereka membolehkan pedagang melupakan kewujudan halangan yang dicipta dengan sengaja oleh sesetengah broker yang lain; mujurlah dengan ini, klien-klien Binatex dapat mendalami sepenuhnya proses perdagangan, dengan rasa yakin bahawa setiap hasil transaksi tidak akan terjejas oleh manipulasi paras harga.

Ramai yang mengatakan bahawa Binatex boleh dianggap sebagai satu pemula perubahan dalam dunia opsyen binari; sejarah syarikat ini menunjukkan bahawa kerja broker boleh dipertingkatkan, manakala perkhidmatan mereka boleh lebih disesuaikan untuk kebanyakan pedagang.

Mula berdagang ›

Ulasan tentang Binatex

Komen tentang Binatex
( 12 )
Rating pengguna: 3.8 / 5

Komen: 12

 1. avatar
  nohd.kidin shahran
  10/11/2017

  Sangat menarik. Tetapi saya nak tahu sama ada ramai pedagang dari Malaysia yang sangat Berjaya. apakah risiko bagi pedagang baru dari Malaysia. Terima kasih

 2. avatar
  mohd noor
  17/12/2017

  my payment denied…..why

 3. avatar
  Khairul nizam
  05/01/2018

  Bagaimana cara utk mulakan berdagang dlm binatex

 4. avatar
  Fafbry
  08/01/2018

  saya ingin tahu..

 5. avatar
  Azhar Zainal
  21/02/2018

  Boleh terangkan bagaimana saya hendak berdangang dengan binatex..harap dapat penjelasan lebit lanjut.

 6. avatar
  Sunarti akai
  18/03/2018

  Terang kn bagaimna berdagang dlm binatex

 7. avatar
  Sunarti akai
  18/03/2018

  Beri penerangan terperinci

 8. avatar
  Zulkarnain
  22/06/2018

  Bagaiman nak mula berdagang…bagaiman nak set up kan harga utk jual beli..

 9. avatar
  Nik Aswadi Nik Ramli
  06/07/2018

  Macamana cara nk join binatex ni

  • avatar
   Mahthir Mostapha
   19/09/2018

   mudah saja, awak layari website daftar percuma dan login ke acc buat deposit minimum usd10.00 dan mula berdagang, tinjau dulu pergerakan pasaran samada naik or turun, contoh mata wang eur/usd perhatikan pergerakan dlm masa beberapa minit, pilih tempoh masa tamat dagangan dan beli or jual, boleh belajar guna demo acc dan berdagang acc sebenar dgn minimum usd1.00 buat prmulaan sambil awak belajar dan benar2 mendalami dunia forex.

 10. avatar
  shah
  09/10/2018

  saya tak guna credit card. apa cara lain yang mudah untuk deposit .

 11. avatar
  hazikelias
  20/11/2018

  sy ada dpt bonus 300 usd dan kluar bayaran..
  dan sy pilih kad…isi no kad semua…dan kod …transaksi ke bank
  last katanya tidak berjaya mcm mna ni sy x pham..

Tinggalkan komen

Binatex – Ulasan Broker dan Maklum Balas Pedagang

Lawati Laman