Skip to Content

AvaTrade – Mäklarrecensioner och handelsfeedback 2024

3.7 / 5

AvaTrade är en ledande internationell handelsmäklare som har erbjudit innovative handelslösningar sedan dess grundande år 2006. Mäklaren grundades av finansiella och e-handels-experter med en vision att kunna ge alla människor över hela världen förtroendet att handla och investera i en trygg, säker och innovativ miljö.

Allmän information

Sedan AvaTrades grundande så har mäklandet växt enormt och betjänar nu över 200,000 kunder över hela världen, utför mer än 2 miljoner handelsaffärer i månaden och har en månatlig handelsvolym på över 60 miljarder dollar. AvaTrade verkar på internationell basis med sitt högkvarter baserat på Irland på: Five Lamps Place, Amiens Street, Dublin 1 Irland. Dessutom har AvaTrade kontor i Italien, Frankrike, Japan, Spanien, Australien, Mongoliet, Kina, Nigeria, Chile och i Sydafrika. Med alla dessa kontor världen över så kan AvaTrade kompetent erbjuda all den support och service handlare globalt behöver.

Sedan 2009 har AvaTrade vunnit 9 stora branschpriser och fortsätter att vara i framkant över konkurrensen och är väl etablerat samt har ett utmärkt rykte i branschen. Dessutom är AvaTrade licensierat och reglerat av flertalet regleringsmyndigheter över hela världen. Se vilka som reglerar dem nedan.

  • AVA Trade EU Ltd är reglerat av den Irländska centralbanken
  • AVA Trade Ltd är reglerat av the B.V.I Financial Services Commission
  • Ava Capital Markets Australia Pty Ltd är reglerat av the ASIC
  • Ava Capital Markets Pty is är reglerat av the South African Financial Services Board (FSP)
  • Ava Trade Japan K.K. är reglerat i Japan av the FSA och the FFAJ

Fördelar och nackdelar

Starkt reglerad: AvaTrade är starkt reglerad av 5 olika globala regleringar som säkerställer att deras handelsservice är professionell, pålitlig och transparent.

Exceptionell support: AvaTrades kundtjänst är bäst i klassen och har vunnit flertalet priser när det gäller kundrelationer och service. Support finns tillgänglig 24/7 och finns på flera olika språk med 37 telefonnummer från olika länder och en internationell kundtjänstlinje. Dessutom kan handlare få support via email, live chat och diverse sociala mediekanaler.

Multipla handelsplattformar: AvaTrade erbjuder handlare med ett stort utbud av sofistikerade handelsplattformar. Oavsett på vilken nivå du befinner dig på så har AvaTrade en handelsplattform för dig.

Omfattande utbildning: AvaTrade erbjuder sina handlare med en omfattande utbildningsavdelning med material för handlare på alla nivåer.

Vanliga frågor & svaravd: FAQ avdelningen saknar djup och det krävs mycket grävande för att hitta infon du letar efter.

Handelsvillkor

AvaTrade ger sina handlare fördelaktiga handelsvillkor, vilka har hjälpt dem att klättra till toppen bland näthandelsmäklarna. AvaTrade tar inte ut några provisioner utan får dock in sina avgifter från spreaden. Handlare har valet mellan två olika prismodeller, fasta spreads eller flytande spreads. De fasta spreadsen är inte de lägsta på marknaden med 1,9 pips för de EUR/USD största valutaparen. Dock så kan mer aktiva handlare med mer erfarenhet välja att handla med flytande spreads som normalt ligger på 0,7 pips för EUR/USD-valutaparen. AvaTrade belönar de seriösa handlare som gör insättningar på över 100000 USD, EUR, GBP eller liknande såväl som handlare med $100 miljoner i kvartalsvis handelsvolym. Handlare på denna nivå kan njuta av reducerade spreads. En sak till att hålla i åtanke är att spreadsen kan variera mellan handelsplattformar och att AvaTrade erbjuder handlare med ett stort utbud av handelsplattformar att handla på.

Handelsplattform

När det kommer till handelsplattformar så gör AvaTrade dig inte besviken. Mäklaren har en plattform för nästan varje typ av handlare, erfaren eller inte så har AvaTrade en plattform för att passa dennes behov. Varje plattform erbjuder handlaren en unik och kraftfull handelsupplevelse, oavsett om det är manuell eller automatiserad handel. Handlare kan välja mellan ett brett utbud av plattformar, men de flesta av dem bygger på eller är integrerade i mjukvaran i MetaTrader. Denna handelsmjukvara är den vanligaste och populäraste i världen och ger handlaren tillgång till över 250 handelsinstrument, flertalet avancerade analysverktyg och sofistikerade tabellpaket. Användargränssnittet på alla av MetaTraders plattformar är mycket intuitivt, lyhört och snyggt designat och användarvänligt. AvaTrades plattformar är de bästa i sin klass och har vunnit flera priser. Se nedan vilka plattformar som AvaTrade erbjuder.

Manuella handelsplattformar: MetaTrader 4 (MT4); MetaTrader 5 (MT5); MetaTrader 4 Web Trading; AvaOptions; AvaTradeGo.

Automatiserad handel: DupliTrade; MQL5; ZuluTrade; RoboX; Mirror Trader.

Mobilhandel

AvaTrade presenterar en sofistikerad mobil handelsplattform som kallas “AvaTradeGo”. Denna mobila handelsplattform finns att ladda ner både för iOS och Android mobila enheter från Apple App Store och Google Play Store. Den mobila handelsappen är intuitivt designad och polerad för att erbjuda en sömlös mobil handelsupplevelse. Handlare har tillgång till en sofistikerad dashboard, helt komplett med en uppsjö av managementverktyg, avancerade grafer, live feeds om marknadstrender och en social aspekt för att förstå känslan för marknaden. Den mobila handelsplattformen är inte på samma avancerade nivå som de dator och webb-baserade plattformarna som AvaTrade tillhandahåller, utan fokuserar främst på en enkel, men perfekt mobil handelsupplevelse. Trots allt så är det detta som handlare vill ha från en mobil handelsplattform och de kommer utföra alla seriösa affärer och beslut från sin datorplattform. Därmed så ger AvaTradeGo app tillgång till handlarens portfölj, enklare analystekniker, insikt på hur marknaden rör sig och en social handelsaspekt.

Demo-konto

För handlare som tvekar om de verkligen ska handla med AvaTrade så finns det möjligheten att ha ett demokonto som är det samma som ett riktigt konto. Handlare kan uppleva en autentisk handelsupplevelse genom att handla med virtuella pengar på demokontot. Alla av de verktyg, funktioner och handelsinstrument är samma i demokontot som på det riktiga kontot. Därmed kan handlare uppleva AvaTrades handelsplattformar innan man bestämmer sig för att öppna ett riktigt konto.

Kontotyper

AvaTrade erbjuder sina handlare två typer av handelskonton, ett standard och ett swap-free islamiskt handelskonto för muslimska handlare. Alla konton är gratis att öppna men kräver en minsta insättning på $100. När du öppnar ett konto så har handlare tillgång till alla plattformar, verktyg och funktioner som AvaTrade har att erbjuda. Varje handlare behandlas lika och ges samma möjligheter.

Att öppna ett konto

Att öppna ett konto med AvaTrade är mycket lätt. Det finns bara tre enkla steg för att kunna öppna kontot och du kan se dem nedan.

  1. Gör färdigt ansökningsformuläret från AvaTrade sajten.
  2. Verifiera dina personuppgifter.
  3. Sätt in pengar på ditt konto med en minsta insättning på $100.

 

Även fast ovanstående steg är enkla så kräver AvaTrade vissa handlingar för att kunna verifiera ditt konto. Alla handlare måste skicka in en färgkopia på sin av staten utfärdad legitimation (pass, körkort, ID-kort). Dessutom för att ytterligare kunna bevisa din identitet så måste handlare skicka in bevis på var de bor i form av sin adress. Till exempel så kan handlare skicka in en el/vattenräkning från de senaste 6 månaderna. Denna räkning måste ha ditt namn och adress och matcha den info som du uppgav i ansökningsformuläret. Om du inte har en sådan räkning så fungerar ett bankutdrag med ditt namn och adress också. Hela verifieringsprocessen tar inte mer än några dagar och så fort detta är klart så kan du börja handla.

Uttag av tillgångar

AvaTrade erbjuder en enkel process för uttag. För att du ska kunna ta ut pengar från ditt konto så måste du gå till uttagsdelen på ditt konto och ansöka om ett uttag genom att fylla i uttagsformuläret online. När du gjort detta så kommer dina uttagsmetoder att visas för dig. Pga anti-penningtvättsregleringar så måste handlare ta ut sina pengar till samma källa som man använde till att sätta in sina pengar på. De måste göra detta för upp till 200 % av sin insättning. Till exempel om en handlare sätter in 1000$ med kreditkort så måste de ta ut de första 2000$ till detta kreditkort innan alla andra uttagsmetoder blir tillgängliga. Alla uttag är normalt bearbetade inom 1-2 arbetsdagar, dock är 10 arbetsdagar tillsatta till uttag. De tillgängliga uttagsmetoderna som handlare har tillgång till är: Kreditkort, banköverföring, Skrill, WebMoney och Neteller.

Handlarutbildning

AvaTrade är hängivet till att utbilda sina kunder för att de ska kunna handla med förtroende och därmed erbjuder de ett omfattande utbildningscenter på sin hemsida. På detta utbildningscenter så kan handlare hitta otaliga artiklar, tutorials, guider, handelsvideos, webbinarier, eBooks och mer. AvaTrade har utbildningsmaterial för både nybörjare och kunniga handlare så oavsett vilken erfarenhetsnivå du befinner dig på, så kan AvaTrades utbildningscenter hjälpa dig att förbättra dina kunskaper och färdigheter.

Ska jag handla med AvaTrade?

AvaTrade är en mycket pålitlig näthandelsmäklare som erbjuder utmärkt handelsservice. De erbjuder service till ett brett utbud av handlare och erbjuder flertalet finansiella instrument att handla på på flera olika globala marknader. Mäklaren är helt uppenbart i framkant i branschen efter den har vunnit flera priser och är högt reglerad såväl som multinationell. Om du är en handlare som letar efter att kunna handla med en professionell och kompetent handelsmäklare så kan AvaTrade vara för dig.

Recensioner om AvaTrade

Kommentarer om AvaTrade
( 0 )
Användarbetyg: 4.4 / 5

Lämna en kommentar

AvaTrade – Mäklarrecensioner och handelsfeedback 2024

Besök webbplats