Skip to Content

KingFin Malaysia: Ulasan Program Afiliasi Olymp Trade Bagi Tahun 2024

4.5 / 5

Anda di sini kerana anda mahu menjana pendapatan secara dalam talian. Keinginan yang sangat difahami! Pada masa kini, semakin banyak peluang dalam talian yang membolehkan seseorang menjana pendapatan tanpa perlu duduk di hadapan komputer. Dalam artikel ini, kami akan memberitahu anda tentang program afiliasi KingFin. Kami di MoneyTotem sudah lama menjadi afiliasi aktif KingFin lebih dari 5 tahun, jadi kami tahu sedikit sebanyak tentang pendapatan dalam talian! Jadi, bagaimana anda boleh memanfaatkannya untuk menjana wang? Dalam panduan terperinci ini, anda akan mempelajari setiap perkara yang perlu diketahui tentang KingFin. Pertama sekali, mari jawab soalan paling mudah:

Apa Itu Program Afiliasi KingFin?

Pendapatan rakan kongsi afiliasi adalah berdasarkan kepada menarik minat pelanggan ke platform perdagangan Olymp Trade. Dengan memilih strategi pemasaran yang tepat (lihat di bawah), anda boleh mendapat sehingga 60% keuntungan yang diterima oleh broker daripada setiap pedagang yang anda bawa masuk ke perdagangan.

Perlu diingat bahawa perdagangan adalah satu jenis industri yang melibatkan jumlah wang yang agak besar – malah pedagang runcit menghasilkan berbilion volum perdagangan pada setiap bulan. Sebagai rakan kongsi kepada penyedia perkhidmatan perdagangan, anda boleh mendapat bahagian daripada pasaran ini.

Pendaftaran Program

Program afiliasi Olymp Trade dilaksanakan berdasarkan platform KingFin. Ini merupakan sistem yang agak mudah untuk pendaftaran dalam program afiliasi dengan antara muka yang fleksibel.

Mana-mana pengguna Internet yang berumur 18 tahun ke atas boleh menyertai program afiliasi Olymp Trade!

Pertama sekali, pilih jenis penyertaan anda — sama ada anda akan menjadi afiliasi klasik atau broker pengenalan (Broker Pengenalan, IB). Kemudian isi e-mel anda, cipta kata laluan dan terima terma kerahsiaan dan perjanjian kerjasama. Sahkan e-mel menggunakan kod yang dihantar ke alamat e-mel anda. Selepas log masuk ke akaun anda, berikan nombor telefon dan butiran perhubungan tambahan berserta e-dompet yang anda akan gunakan untuk menerima dana yang telah diperoleh.

Jenis Penyertaan Program Afiliasi

Kebanyakan individu yang ingin menyertai program boleh menjadi afiliasi klasik. Kerjasama cara ini adalah yang terbaik bagi penulis blog, pentadbir web, pengguna rangkaian sosial terkini, pakar SEO, dll.

Broker Pengenalan (Introducing Brokers – IBs) bekerja secara langsung dengan pelanggan bagi pihak platform Olymp Trade. Mereka ialah guru perdagangan, wakil broker tempatan, pakar pasaran kewangan, contohnya mereka yang sudah bersedia untuk berkongsi pengalaman dengan pedagang-pedagang lain.

Broker Pengenalan bukan sahaja boleh menarik pedagang di Internet, tetapi juga di acara-acara luar talian (persidangan, seminar, dll).

Untuk kemudahan anda, berikut adalah pautan langsung untuk menyertai platform afiliasi KingFin bagi sesiapa yang ingin menjadi afiliasi klasik:

(Jika pelayar anda mempunyai Adblocker, ini pautan langsung: kingfin.com).

Cara-Cara Menjana Pendapatan di KingFin

Sebelum membincangkan selok-belok program afiliasi Olymp Trade, mari kita lihat beberapa strategi paling popular untuk menjana pendapatan sebagai afiliasi.

Mana-mana afiliasi mempunyai matlamat untuk menarik pelanggan baharu kepada jenama atau projek tertentu (dalam kes ini, Olymp Trade). Dalam kata lain, program afiliasi boleh dianggap sebagai satu lagi saluran pemasaran untuk jenama.

Sebagai peraturan, setiap ahli program menerima pautan khusus ke laman web sasaran yang dipromosikan secara dalam talian. Berikut adalah beberapa kaedah paling popular, disusun mengikut potensi keuntungan:

 • Arbitraj trafik: ini merupakan cara paling mudah untuk menjana pendapatan afiliasi – cari sumber trafik kos rendah seperti iklan rentang atau iklan Facebook, dan hantar trafik ke laman pendaratan yang anda bangunkan khusus untuk tujuan ini. Kelebihan utama kaedah ini ialah anda boleh bermula dalam masa sehari, dan mengulang semula kempen iklan anda dan laman pendaratan untuk meningkatkan penukaran.
 • YouTube dan saluran video lain: video ialah sumber trafik menguntungkan yang paling dipandang rendah pada hari ini. Ia masih agak mudah untuk menjadi pembuat blog video dan menyiarkan kandungan YouTube untuk mendapat trafik dan petunjuk dengan cepat.
 • Rangkaian sosial seperti Instagram: kaedah ini memerlukan lebih banyak masa kerana anda perlu mengembangkan asas pengikut anda terlebih dahulu, tetapi selepas anda mempunyai jisim genting hubungan sosial yang akan tertarik dengan benda yang anda promosikan – anda hanya perlu sentiasa mencipta kandungan yang menarik dan membawa pengikut anda melalui pautan afiliasi anda.
 • Laman web dan blog: ini mungkin laluan yang paling sukar untuk diambil kerana pengoptimuman enjin carian mengambil masa berbulan-bulan, malah bertahun-tahun untuk menunjukkan hasil – tetapi perkara yang menarik mengenainya ialah jika anda berjaya mewujudkan aliran trafik Google yang stabil, pendapatan afiliasi anda hampir terjamin!

 

Menentukan kaedah yang ingin diikuti adalah terpulang sepenuhnya kepada setiap afiliasi itu – ini bergantung pada tahap kemahiran anda serta sumber yang tersedia seperti orang ramai, masa dan modal.

Baiklah, cara-cara sudah dijelaskan, sekarang mari lihat dengan lebih dekat jenama yang kami promosikan sebagai afiliasi KingFin:

Perdagangan dan Olymp Trade

Program afiliasi kewangan, termasuk yang berkaitan dengan perdagangan, merupakan salah satu segmen perniagaan afiliasi yang paling menjanjikan. Jenis perdagangan ini sudah wujud berkurun lamanya, tetapi disebabkan Internet, ia berjaya di peringkat global.

Khalayak pedagang kian berkembang dengan pantas, dan program afiliasi mempunyai kaitan rapat dengannya. Perdagangan telah menjadi sangat popular di kalangan individu berusia 25-35 tahun dari seluruh pelosok dunia.

Broker Olymp Trade bermula pada tahun 2014 dan telah menjadi peneraju dalam perniagaan perdagangan global.

Lebih daripada 25,000 pedagang daripada lebih 20 negara berdagang di platformnya setiap hari.

Platform perdagangannya dikendalikan oleh Inlustris Ltd. Company yang berdaftar di Saint Vincent dan Grenadines. Syarikat The Wallfort Limited (Reg. Nr – HE364695) bertindak sebagai ejen dan berpangkalan di Limassol, Cyprus. Maklumat tambahan tentang syarikat ini boleh didapati secara percuma dalam talian.

Klien-klien platform boleh berdagang lebih daripada 80 aset, termasuk pelbagai pasangan mata wang, komoditi, indeks saham, saham syarikat antarabangsa dan mata wang kripto.

Olymp Trade: Syarat-Syarat untuk Pengguna

Jumlah perdagangan minimum ialah $1/€1. Jumlah deposit minimum ialah $10/€10. Jumlah minimum yang boleh dikeluarkan daripada akaun ialah $10/€10. Tiada yuran dikenakan terhadap tambah nilai dan mengeluarkan dana, hanya yuran tidak aktif dikenakan kerana tidak berdagang dalam mod langsung lebih dari 180 hari.

Ciri unik Olymp Trade adalah peluang untuk meningkatkan kemahiran perdagangan anda secara percuma. Pedagang boleh melakukannya menggunakan akaun demo yang boleh ditambah nilai tanpa had.

Tambahan lagi, pelanggan platform ini akan mendapat akses ke pelbagai bahan pendidikan dan peristiwa: bermula dari analisis harian dan bahan latihan percuma sehinggalah webinar profesional dan rundingan individu.

Suruhanjaya Kewangan Antarabangsa (International Financial Commission) telah memberi sijil Kategori A kepada Olymp Trade, mengesahkan tahap profesional broker yang paling tinggi.

Keahlian dalam pengawal selia berwibawa tersebut adalah satu jaminan bahawa setiap pedagang akan mendapat bantuan segera jika sebarang pertikaian berlaku. Jika perlu, pelanggan Olymp Trade layak menerima sehingga €20,000 daripada Compensation Fond.

Ketersediaan dan kebolehpercayaan platform perdagangannya menjadi sebab kepada pertambahan pelanggan Olymp Trade yang pantas, begitu juga dengan jumlah dan bilangan perdagangan yang dibuat dalam platformnya.

Pada bulan lepas sahaja, kira-kira 38 juta perdagangan telah dibuat dalam platform, ini bukan sahaja memudahkan tugas afiliasi, tetapi juga menyumbang kepada pertumbuhan pendapatan mereka.

Baiklah, cukup tentang alasan-alasan teknik, mari kita beralih kepada soalan yang paling menarik:

Berapa Pendapatan Yang Boleh Dijana sebagai Afiliasi KingFin?

Setiap afiliasi yang menyertai program menerima secara harian kira-kira 50 dan 60% daripada hasil yang dirujuk oleh setiap pelanggan Olymp Trade melalui pautan afiliasi. Pelanggan yang terlibat ialah pelanggan yang telah mendaftar di platform dan membuat deposit pertama mereka (Deposit Pertama – First Time Deposit, FTD).

Buat masa ini, peratusan ini adalah kadar bayaran tertinggi dalam model ini (Bahagian Pendapatan) berbanding program afiliasi yang serupa.

Komisen ditentukan oleh status akaun anda yang bergantung secara langsung pada perdagangan anda. Peralihan daripada status Klasik, Perak dan Emas berlaku secara automatik apabila anda menarik lebih ramai pedagang ke platform.

Apabila anda mula bekerja dengan KingFin, anda mendapat 50% Bahagian Pendapatan. Dan apabila anda mendapat status Emas, anda mendapat 60%. Anda juga boleh menarik subafiliasi – bakal rakan kongsi yang lain. Bergantung pada status anda, peratus bayaran untuk pautan rujukan boleh meningkat daripada 3% kepada 5%.

Untuk memberi anda gambaran tentang jumlah yang diterima oleh afiliasi berjaya di Olymp/KingFin, berikut adalah kedudukan teratas dari bulan lepas:

Olymp Affiliate Earnings

Agak banyak bukan? Anda juga mungkin melihat kedudukan kami di bawah rakan kongsi terkemuka – ini mengesahkan dakwaan awal kami tentang afiliasi KingFin yang sudah bertahan lama ????

Bagaimana sebenarnya rakan kongsi terkemuka ini menjana banyak wang?

Kebanyakan menerusi arbitraj trafik: mencapai volum tersebut menerusi SEO sahaja mengambil masa bertahun-tahun dan ia agak berisiko berbanding membeli trafik yang bagus secara tetap.

Katakan anda telah menjana pendapatan pertama dengan KingFin. Langkah wajar seterusnya ialah menerimanya dalam dompet anda:

Pengeluaran Dana

Anda boleh mengeluarkan dana daripada akaun menggunakan perkhidmatan seperti Wire Transfer, ePayments, Skrill, Webmoney, Neteller, Yandex Money, QiWi Wallet dan mata wang kripto Bitcoin. Anda boleh membuat pengeluaran bermula dari $10 sehingga $15,000 sehari. Untuk berbuat demikian, hantar permohonan pembayaran di bahagian Bayaran akaun anda.

Anda boleh memohon bayaran pertama selepas anda membawa lima pedagang. Anda perlukan sekurang-kurangnya $10 dalam akaun anda dan tidak kurang daripada tiga pedagang aktif yang telah anda bawa ke Olymp Trade.

Jenis Trafik

Anda boleh tentukan jenis trafik dalam akaun pengguna anda dalam laman web program afiliasi:

  • Laman web sendiri
  • Trafik yang dibeli
  • Rangkaian sosial
  • Cadangan langsung
  • YouTube
  • Lain-lain

 

Menggunakan trafik yang diterima daripada sumber yang terjejas, perisian hasad dan spam adalah tidak dibenarkan. Jemputan peribadi juga dilarang.

Trafik dari negara-negara berikut tidak diterima: Australia, Kanada, AS, Jepun, UK, Kesatuan Eropah (semua negara), Israel, Rusia, Iran, Filipina. Trafik boleh dihasilkan tanpa sekatan di negara-negara lain.

Ramai pakar menyatakan bahawa rangkaian pengiklanan konteks seperti Google Adwords, Bing, dll. boleh membantu seseorang mendapat trafik berkualiti yang terbaik. Pengoptimuman SEO juga boleh digunakan. Dan sudah tentu, peranti mudah alih menjadi semakin penting dalam bidang ini sama seperti perniagaan dalam talian lain.

Tentukan khalayak sasaran anda. Sudah tentu perdagangan profesional memerlukan pengetahuan khusus, tetapi sebahagian besar khalayak platform perdagangan mempunyai tahap pengetahuan yang agak lemah dalam bidang ini.

Sesetengah broker, termasuk Olymp Trade, meningkatkan tahap pengetahuan pelanggan mereka, manakala broker lain tidak berbuat demikian. Secara umum, tiada kemahiran khusus yang diperlukan untuk memulakan perdagangan.

Kawalan Trafik dan Statistik

Ahli program boleh mengakses alat analisis efektif yang disepadukan ke akaun peribadi mereka. Ia menyediakan gambaran masa nyata yang terperinci dan tepat mengenai keadaan perniagaan mereka.

Untuk menggunakannya, pergi ke bahagian Statistik. Semua maklumat di situ dibahagikan kepada kumpulan berikut: Data, Subakaun, Analisis Kelompok, Pedagang, Pendaratan, Negara, Rakan Kongsi Dibawa.

Di samping itu, anda boleh menghubungkan perkhidmatan analisis pihak ketiga dalam masa nyata menggunakan Postback. Untuk melakukannya, hubungi sahaja kumpulan sokongan kami.

Bahan-Bahan Promosi

Anda tidak perlu menghasilkan sendiri bahan promo yang unik untuk mendorong trafik secara berkesan. Semua ahli program afiliasi mempunyai akses kepada bahan-bahan promosi berkualiti dalam beberapa bahasa berbeza. Anda boleh menemuinya dalam akaun pengguna anda di bahagian Promo untuk pedagang.

Bahan-bahan ini adalah alat boleh dipercayai yang memberi kadar penukaran yang tinggi. Anda hanya perlu tentukan format promosi. Anda boleh pilih daripada Pendaratan, Tajuk Rentang, Aplikasi Mudah Alih, Logo, Video, Strategi, Borang Pendaftaran, Kod Promo dan juga Promo Cetak.

Bahan promosi khas telah direka untuk menarik minat afiliasi baharu. Anda boleh menemuinya di bahagian Tarikan Rakan Kongsi.

Promosi dan Bonus

Sebagai tambahan kepada kadar semasa dan tawaran geo, anda boleh mengambil bahagian dalam promosi dan peraduan serta mendapatkan bonus tambahan. Bonus diaktifkan buat seketika di rantau tertentu.

Ganjaran tambahan boleh melebihi $15,000. Anda boleh melihat butiran terperinci mengenai terma dan jumlah bonus di bahagian Bonus.

Anda perlu memenuhi beberapa syarat untuk menyertai peraduan dan memenangi pelbagai hadiah. Ia boleh menjadi perjalanan ke mana-mana tempat di dunia, peralatan profesional untuk penggambaran video promo atau iPhone terbaru. Semua maklumat tentang peraduan semasa boleh didapati di bahagian Peraduan akaun pengguna anda.

Sokongan Pakar

Jika perlu, anda boleh sentiasa meminta bantuan daripada pengurus peribadi dalam bahasa anda. Untuk mendapat bantuan segera, klik sahaja “Minta bantuan”. Anda boleh bertanya kepada pakar tersebut mengenai isu teknikal di bahagian Sokongan. Selain itu, ini merupakan bahagian untuk anda melihat sejarah permintaan anda. Dan sudah tentu, terdapat jawapan untuk soalan-soalan paling popular di bahagian Soalan Lazim.

Kami ingin menyimpulkan laporan kami tentang program afiliasi KingFin. Terpulang kepada anda untuk menentukan cara yang disukai untuk menjana wang dalam talian, tetapi kami berharap artikel ini telah menjelaskan beberapa persoalan yang berkaitan dengan topik ini.

Secara keseluruhan, KingFin merupakan salah satu program afiliasi terbaik untuk pentadbir web baharu dan pemilik laman web yang berpengalaman. Ia tidak memerlukan sebarang kos untuk menyertainya, berikut adalah pautan langsung jika anda membuat keputusan untuk mencubanya:

(Sekali lagi, jika anda mempunyai Adblocker yang aktif, ini adalah pautan langsung: kingfin.com).

Ulasan tentang KingFin

Komen tentang KingFin
( 0 )
Rating pengguna: 4.6 / 5

Tinggalkan komen

KingFin Malaysia: Ulasan Program Afiliasi Olymp Trade Bagi Tahun 2024

Lawati Laman