Skip to Content

Expert Option – Ulasan Broker dan Maklum Balas Pedagang 2024

3.7 / 5

Expert Option adalah platform perdagangan yang baru ditubuhkan dan berpusat di kepulauan St. Vincent dan Grenadines. Jenama ExpertOption dimiliki oleh syarikat induk dengan nama yang sama. Pejabat berdaftar mereka terletak di Suite 305, Griffith Corporate Centre, Kingstown, St Vincent and the Grenadines. Ia diberi kuasa dan dikawal selia oleh Lembaga Perkhidmatan Kewangan St. Vincent dan Grenadines (SVGFSA) dan diawasi oleh pertubuhan FMRRC. Pengurusan operasi platform perdagangan tersebut dilakukan melalui syarikat yang berpangkalan di Cyprus bernama Vested LP. ExpertOption ditubuhkan dengan objektif untuk menawarkan perkhidmatan perdagangan pelanggan waktu tetap untuk mata wang, mata wang kripto, komoditi, ekuiti dan indeks pasaran. Apa yang membuatkan ExpertOption berbeza daripada broker lain dalam industri ini adalah kerana mereka juga menawarkan perdagangan sosial di platform perdagangan mereka.

Maklumat Umum

Walaupun sebagai pendatang baru dalam industri perdagangan dalam talian, ExpertOption dengan cepat telah menjadi jenama terkenal dalam kalangan komuniti perdagangan. Walaupun perkhidmatan yang ditawarkan oleh ExpertOption tersedia di platform perdagangan lain, ia berjaya membezakan diri dengan memberikan keupayaan kepada pedagang mereka untuk menjalankan perdagangan sosial. Ini menjadikan ExpertOption salah satu daripada segelintir broker baru yang mampu memberikan perdagangan sosial kepada pelanggan mereka. Perdagangan sosial sebenarnya telah wujud selama beberapa tahun dalam kalangan broker serta-merta. Tetapi bentuk perdagangan ini adalah konsep baru untuk pedagang dalam talian kerana baru-baru ini penyedia platform dan broker memutuskan untuk memasukkan perdagangan sosial ke platform perdagangan mereka.

ExpertOption dikawal selia oleh Lembaga Perkhidmatan Kewangan St. Vincent dan Grenadines (SVGFSA).

Selain pengawasan pengawal seliaan yang diberikan oleh VFSC, Pusat Peraturan Perhubungan Pasaran Kewangan Rusia (FMRRC) juga mengawasi ExpertOption. Ini adalah organisasi bebas yang memantau dan mengawal selia industri perkhidmatan kewangan bagi memastikan bahawa anggotanya mengekalkan kualiti perkhidmatan yang mereka berikan. Objektif utamanya adalah untuk memberikan keselamatan maksimum kepada pedagang dan juga memberikan perakuan pematuhan kepada anggotanya.

Kelebihan dan Kekurangan

Menyokong pelbagai jenis platform perdagangan: Platform perdagangan mereka disokong untuk Windows, MacOS, Android dan iOS.

Menyokong Perdagangan Sosial: Platform perdagangan ExpertOption adalah salah satu daripada segelintir platform perdagangan dalam talian yang boleh menyokong perdagangan sosial dalam masa sebenar.

Dikawal Selia oleh SVGFSA dan FMRRC: Dengan dikawal selia oleh 2 badan pengawalseliaan yang berbeza, ia memberikan keyakinan kepada para pedagang bahawa wang mereka akan selamat dengan ExpertOption.

Akaun Demo Percuma: Akaun demo tidak memerlukan pendaftaran dan boleh diakses dengan satu klikan tetikus.

Jumlah aset terhad: Pada masa ini, ExpertOption hanya mempunyai sekitar 50 jenis aset tersirat yang berbeza untuk dipilih oleh pelanggan mereka.

Hanya Dagangan Tinggi/Rendah tersedia: Kebanyakan broker pada masa ini menawarkan 4 hingga 5 kontrak dagangan waktu tetap yang berbeza kepada pedagang mereka.

Syarat Perdagangan

Di ExpertOption, mereka telah mempermudah siapa saja untuk membuka akaun perdagangan dan pada masa yang sama memperoleh pulangan yang tinggi apabila memperdagangkan pasaran. Sebagai contoh, akaun perdagangan Mikro yang direka khusus untuk pedagang yang baru bermula, hanya memerlukan deposit minimum serendah $10 untuk dibuka. Ini tidak termasuk bonus deposit, yang akan diterima oleh pedagang jika beliau memasukkan $30 atau lebih ke dalam akaun dagangannya – semakin besar deposit, semakin tinggi bonus. Dengan akaun dagangan langsung, pedagang boleh memulakan perdagangan secara langsung dan memperoleh pulangan setinggi 92% misalnya dengan memperdagangkan pasangan mata wang GBP/USD.

Aset Pendasar

Bagi aset tersirat yang tersedia untuk diperdagangkan di ExpertOption, terdapat 4 kelas aset yang boleh diurus niagakan oleh pedagang di ExpertOption. Ini termasuk pasangan mata wang, komoditi, indeks pasaran, ekuiti dan mata wang kripto. Secara keseluruhan, terdapat sekitar 50 jenis aset tersirat untuk dipilih di ExpertOption.

Perdagangan Mata Wang Kripto

Salah satu ciri yang lebih unik ialah keupayaan untuk memperlakukan mata wang kripto sama seperti seperti mata wang berpusat. Di ExpertOption, pedagang dapat menjadikan mata wang kripto sebagai mata wang asas dan sebut harga, sama seperti anda memperdagangkan EUR berbanding USD.

Perdagangan mata wang kripto adalah tambahan terbaru untuk pasaran perdagangan dalam talian, yang ditawarkan di ExpertOption dan hanya sebilangan kecil di tempat lain. Perdagangan mata wang kripto sering dianggap lebih mendebarkan berbanding kelas aset yang lebih tradisional, kerana pergerakan turun naik yang ketara biasanya lebih dinamik dan berlaku lebih kerap daripada mata wang berpusat, bahkan Eksotik.

Ciri tersebut pasti akan menjadi standard di masa hadapan, anda boleh memperdagangkan mata wang kripto dengan ExpertOption dan menikmati komisen yang rendah (atau tanpa komisen) dan pindahan perbankan segera.

Platform Perdagangan

Bagi platform perdagangan yang telah disediakan oleh ExpertOption untuk pelanggannya, ini adalah platform perdagangan berasaskan web yang telah dibangunkan secara dalaman. Platform perdagangan ini tersedia dalam 4 versi yang berbeza.

Untuk versi desktop, ExpertOption telah menyediakan dua platform, satu yang menyokong sistem operasi Windows dan satu lagi yang menyokong MacOS. Untuk versi demo, terdapat platform perdagangan berasaskan web, supaya pengguna tidak perlu menunggu muat turun perisian untuk dipasang di komputer desktop mereka.

Apa yang sangat menarik mengenai platform perdagangan ExpertOption adalah kerana ia mempunyai keupayaan perdagangan sosial yang bersepadu. Pada carta perdagangan, anda boleh melihat secara masa sebenar siapa yang mengambil posisi di pasaran dan siapa yang mencairkan posisi mereka.

Perdagangan Mudah Alih

Pedagang mudah alih juga tidak dilupakan, kerana ExpertOption telah menyediakan aplikasi perdagangan mudah alih yang dioptimumkan untuk peranti yang dikuaskan oleh Android dan iOS. Aplikasi perdagangan mudah alih tersebut boleh dimuat turun dengan mudah daripada Google Play Store dan Apple App Store. Pedagang mudah alih adalah aplikasi berciri lengkap yang popular di 47 buah negara.

Akaun Demo

Seperti yang telah dinyatakan sebelum ini, ExpertOption juga telah menyediakan akaun untuk bakal pedagang dengan menggunakan akaun demo. Ia berasaskan web dan mudah diakses tanpa memerlukan muat turun atau pemasangan. Ia juga dilengkapi dengan wang tunai maya $10,000 yang boleh anda gunakan untuk perdagangan simulasi anda. Apa yang menarik tentang platform demo ExpertOption adalah kerana anda tidak perlu mendaftar untuk mengakses akaun tersebut. Cuma klik pada butang “Cuba Demo” di halaman utama untuk log masuk ke platform demo.

Jenis Akaun

Bagi jenis akaun perdagangan yang telah disediakan oleh ExpertOption, ada 6 jenis. Akaun tersebut adalah Akaun Mikro, Akaun Asas, Akaun Perak, Akaun Emas, Akaun Platinum dan Akaun Eksklusif.

Akaun Mikro – akaun jenis ini memerlukan deposit permulaan sebanyak $10. Akaun menawarkan bahan pendidikan percuma dan sokongan pelanggan 24/7. Ia membenarkan maksimum 10 posisi secara serentak dan saiz maksimum dagangan sebanyak $10.

Akaun Asas – akaun jenis ini memerlukan deposit permulaan sebanyak $50. Akaun menawarkan bahan pendidikan percuma dan sokongan pelanggan 24/7. Ia membenarkan maksimum 10 posisi secara serentak dan saiz maksimum dagangan sebanyak $25.

Akaun Perak – akaun jenis ini memerlukan deposit permulaan sebanyak $500. Akaun menawarkan bahan pendidikan percuma, sokongan pelanggan 24/7 dan ulasan pasaran harian. Ia membenarkan maksimum 15 posisi secara serentak dan saiz maksimum dagangan sebanyak $250.

Akaun Emas – akaun jenis ini memerlukan deposit permulaan sebanyak $2500. Akaun menawarkan bahan pendidikan percuma, sokongan pelanggan 24/7, pembayaran ditingkatkan dan ulasan pasaran harian. Ia membenarkan maksimum 30 posisi secara serentak dan saiz maksimum dagangan sebanyak $1000.

Akaun Platinum – akaun jenis ini memerlukan deposit permulaan sebanyak $5000. Akaun menawarkan bahan pendidikan percuma, sokongan pelanggan 24/7, pengurus peribadi, pembayaran ditingkatkan, ulasan pasaran harian dan penyelidikan kewangan, keutamaan pengeluaran, tiada had maksimum posisi secara serentak dan saiz maksimum dagangan sebanyak $2000.

Akaun Eksklusif – akaun ini adalah akaun jemputan sahaja yang menawarkan bahan pendidikan percuma, sokongan pelanggan 24/7, pengurus peribadi, pembayaran ditingkatkan, ulasan pasaran harian dan penyelidikan kewangan, keutamaan pengeluaran, tiada had maksimum posisi secara serentak dan saiz maksimum dagangan sebanyak $3000.

Membuka Akaun

Untuk membuka akaun di ExpertOption, cuma klik pada butang “Akaun Sebenar” yang terletak di sudut kanan atas halaman utama, isi butiran pada borang dan klik “Buka Akaun”. Sebagai alternatif, anda juga boleh membuka akaun dengan log masuk menggunakan akaun Facebook atau Google+ anda.

Pengeluaran Dana

Bagi pembiayaan akaun perdagangan, ExpertOption telah menyediakan lebih daripada 20 kaedah yang berbeza. Pedagang boleh mengeluarkan dana melalui kad Kredit/Debit seperti VISA, MasterCard atau Maestro. Mereka juga boleh mengeluarkan dana melalui eDompet mereka seperti FasaPay, Perfect Money, Skrill, Neteller dan WebMoney. Harap maklum bahawa bagi pedagang yang memegang akaun Emas, Platinum dan Eksklusif, mereka mempunyai keistimewaan keutamaan pengeluaran.

Latihan Pedagang

Dari segi pendidikan perdagangan, ExpertOption telah menyediakan pustaka sumber pendidikan yang cukup komprehensif untuk pedagang mereka. Sumber-sumber ini dikategorikan kepada 5 kategori yang berbeza:

  • Strategi Perdagangan;
  • Analisis Teknikal;
  • Analisis Asas;
  • Analisis Grafik;
  • Psikologi Perdagangan.

 

ExpertOption juga menyediakan glosari untuk para pedagang merujuk pelbagai perkataan dan istilah yang digunakan dalam perdagangan dalam talian.

Perlukah Saya Berdagang dengan ExpertOption?

Dengan peningkatan jumlah platform perdagangan dalam talian setiap hari di internet, sering kali sukar untuk mengetahui broker mana yang boleh diharap dan dipercayai melainkan jika kita telah mencuba perkhidmatan mereka secara peribadi. Walau bagaimanapun, bagi pedagang yang baru bermula, ia tidak praktikal untuk mengambil pendekatan ini kerana pedagang tersebut akan mengurangkan modalnya dengan cepat. Sebagai gantinya, pendekatan yang lebih masuk akal adalah dengan bergantung pada ulasan yang telah dilakukan oleh laman web tinjauan seperti kami, jadi anda boleh lebih fokus untuk menyemak ulasan daripada menghabiskan wang anda untuk mencuba setiap broker yang anda temui di internet.

Dalam kes ExpertOption, kami telah membuat kesimpulan bahawa ExpertOption adalah broker perdagangan waktu tetap yang sah. Broker ini telah membuktikan kebolehpercayaannya dengan memastikan operasi mereka dikawal selia dan diawasi oleh dua badan pengawal selia yang berbeza. Di samping itu, kualiti penawaran perkhidmatan dan produk mereka telah memenuhi piawaian kebanyakan broker terkemuka dalam industri ini. Mereka juga telah mencapai tahap pengembangan platform perdagangan proprietari mereka sendiri dan itu menunjukkan komitmen mereka untuk menjaga hubungan jangka panjang dengan pelanggan mereka. Bagi pedagang yang baru bermula, kami sangat mengesyorkan ExpertOption sebagai broker untuk memulakan kerjaya perdagangan dalam talian mereka, kerana alat dan kemudahan yang disediakan oleh broker ini untuk pedagang baru, sehingga mereka dapat meningkatkan pengetahuan perdagangan mereka.

Ulasan tentang ExpertOption

Komen tentang ExpertOption
( 0 )
Rating pengguna: 4.4 / 5

Tinggalkan komen

Expert Option – Ulasan Broker dan Maklum Balas Pedagang 2024

Lawati Laman